Rautiola pelasti Peliitoille pisteen

Peliittojen maalilla sattui ja tapahtui, mutta Antti Rautiola venyi kiekon tielle kerta toisensa jälkeen.
Sarjajumbo Peliitat kiusasi TUTOa Kupittaalla, kun kotijoukkueen lähes täydellisestä hallinnasta ja lukemattomista maalipaikoista huolimatta Peliitat venytti ottelun voittomaalikilpailuun asti. Kotijoukkue kuitenkin nappasi kaksi pistettä lukemin 2–1. Kuten niin monesti aiemmin, myös tuomarit nousivat ottelussa suureen rooliin.

Heti ottelun alusta lähtien näki, kumpi keskiviikkona on kuskin paikalla, sillä TUTO rakenteli ensimmäisestä vaihdosta alkaen vaarallisia maalintekopaikkoja. Peliitat sai omat maalipaikkansa lähinnä vastahyökkäyksistä, ylivoimilla sekä TUTOn sählätessä omassa päässä.

− Kyllähän TUTO niskan päällä oli, mutta olen äärimmäisen ylpeä, miten tämä joukkue jaksaa taistella ja puolustaa, Peliittojen päävalmentaja Lauri Merikivi myönsi.

Vaikka molemmille joukkueille tarjottiin ottelun kahdessa ensimmäisessä erässä paikkoja siirtyä johtoon, lähdettiin molemmille erätauoille maalittomassa tasatilanteessa.

TUTO turhaantui maalittomassa tilanteessa

Vaikka TUTO ei onnistunut hallinnasta huolimatta iskemään maalia kahdessa ensimmäisessä erässä, joukkue jaksoi yrittää täysillä vielä kolmannessakin. Turhautuminen alkoi kuitenkin vaivata turkulaisia.

Varsinaisen peliajan viimeisen kymmenminuuttisen aikana sekä Oula Uski että Mikko Laine ottivat hölmöt kaksiminuuttiset. Laine tulistui, koska selvä kampitus oli mennyt hetkeä aiemmin tuomareilta ohi silmien.

− Tämän vuoden trendi on ollut se, että kun meillä on ollut tällaisia pelejä, niin me olemme tupanneet sössimään ne. Ei ole hermo kestänyt ja on napsahtanut omaan nilkkaan jossain vaiheessa. Tänäänkin oli aika lähellä, TUTOn päävalmentaja Ismo Lehkonen pohti.

Peliittojen Mikko Lahtela onnistui erän toisella ylivoimalla siirtämään joukkueensa johtoon. Vain hetkeä myöhemmin TUTOn Niklas Friman tökkäsi maalivahti Antti Rautiolan alta lipuneen kiekon verkkoon, mutta tuomarit olivat ehtineet viheltää pelin poikki. Maalia ei hyväksytty, vaikka kiekko olisi vielä ollut aivan selvästi pelattavissa.

Tilanteen seurauksena tunteet kuumenivat puolin ja toisin, mutta jäähylle passitettiin väkivataisuudesta ainoastaan Peliittojen kultakypärä Christian Silfver. TUTO sai hyvityksensä jäähyn aikana, kun Hannu Kuru siirsi maalin takaa tulleen Tuukka Pulliaisen syötön maaliin.

Laine ratkaisi voittomaalikisassa

Maalin jälkeen TUTO pääsi koittamaan vielä ylivoimalla ja rakensikin jälleen loistavia paikkoja, mutta kuin ihmeen kaupalla Peliitat venytti ottelun jatkoajalle.

Jatkoajalla molemmat joukkueet selvästi hamusivat voittoa. Maalipaikkoja rakenneltiin urakalla molemmissa päissä, mutta maalinteon vaikeus jatkui myös 60 peliminuutin jälkeen, eikä ottelu ratkennut vielä jatkoajallakaan.

Voittomaalikilpailussa kolmessa ensimmäisessä parissa onnistui Peliittojen Miika Heikkilä ja TUTOn Rasmus Kulmala. Ratkaisu löytyi neljännestä parista, kun Laine pystyi ohittamaan Rautiolan.

Peliittoja koko ottelun pystyssä pitäneelle Rautiolalle kertyi ottelun aikana huimat 54 torjuntaa. Toisessa päädyssä kollega Kimmo Meriläinen pelasi myös hyvin, sillä ne harvat paikat, jotka Peliitat sai, olivat järjestään erittäin vaarallisia. Meriläiselle torjuntoja kertyi 19 kappaletta.

Molempien joukkueiden taival jatkuu joulun jälkeisenä sunnuntaina. TUTO kohtaa kotonaan LeKin, kun taas Peliitat matkaa Mikkeliin Jukurien vieraaksi.