Peliitat taipui tällä kertaa − konkari osui heti ensimmäisessä pelissään

Tällä kertaa TUTO nappasi täydet kolme pistettä.
Maajoukkuetauolta tositoimiin palanneet TUTO ja Peliitat ottivat toisistaan mittaa Kupittaalla keskiviikkona. Petteri Nummelinin TUTO-debyyttiä oli saapunut seuraamaan peräti 2175 silmäparia. Isännät olivat lopulta parempia lukemin 4-2.

Peliitat ei tällä kertaa ollut TUTOlle niin suuri riesa kuin viimeksi. Aikaisemmalla vierailullaan Peliitat nimittäin katkaisi turkulaisten pitkän kotivoittoputken. Keskiviikkona TUTO oli hallitsevampi osapuoli oikeastaan läpi ottelun.

− Olen tyytyväinen joukkueen esitykseen. Vastus oli tänään liian kova, enkä puhu tässä pelkästään TUTOsta, totesi Peliittojen päävalmentaja Marko Tuomainen ottelun päätyttyä.

Jo avauserässä peli pyöri pääsääntöisestä Joona Voutilaisen vartioiman maalin tuntumassa. Hallinta oli TUTOlla, mutta maalit jäivät syntymättä. Myös konkaripakki Petteri Nummelin oli heti alusta asti pirteästi mukana pelissä luoden yhden potentiaalisen maalipaikankin.

Hieman yllättäen avausmaalia tuuletti kuitenkin heinolalaispoppoo. Hieman holtittomaankin peliin erän aikana sortunut Peliitat tarvitsi vain yhden vauhdikkaan hyökkäyksen ja 1-0-johto oli tosiasia.

Vaikka Peliitat saikin avauserän loppuun vaarallisen maalipaikan, suli toisessa erässä heinolalaisten ote lähes täysin. TUTO otti ohjat takasin käsiinsä ja paukutti erän aikana kolme täysosumaa: yhden osumista sai nimiinsä Nummelin, jonka kova pommi upposi syvälle Peliitat-verkkoon.

− Ne virheet, joista vastustaja saa helppoja maaleja, on karsittava pois. Yleisilmeeseen olen kuitenkin tyytyväinen, Tuomainen tuumasi.

− Ensimmäisessä erässä joukkueen lataus meni hieman yli. Pelissä oli enemmän intoa kuin järkeä. Toisessa erässä ratkaisimme tämän pelin. Olimme ylivoimaisia ja teimme asiat oikein, TUTO-luotsi Miika Elomo analysoi omiensa peliä.

Päätöserässä Peliitat aloitti kirimisen. Tuukka Rajamäki kavensi lukemat oitis erän alettua 3-2:een, mutta tästä huolimatta TUTO piti tiukan otteensa peliin.

− Kolmanteen erään tuli pieni nukkumatti alkuun, mutta lopulta miehekäs johtoasemassa pelaaminen, Elomo pohti.

Varsinaisen myllytyksen heinolalaiset pistivät pystyyn erän viimeisten minuuttien aikana, kun tasoitusta haettiin kuudella kenttäpelaajalla. Peliittojen peli oli kuitenkin sen verran sekaisin, ettei kiekko pysynyt hyökkäyspäädyssä, ja Aleksi Rutanen viimeisteli TUTOn 4-2-voiton.

Päävalmentaja Elomo jakoi kiitosta muun muassa debytanteille Petteri Nummelinille ja Kasperi Nutolle.

− (Rasmus) Rinteeltä hyvä peli ja Numpalta loistava sisääntulo. Nutolta hyvä ensiesiintyminen. Tyylikäs ja tärkeä voitto meille.