TUTO päihitti LeKin toistamiseen

LeKi-vahti Dominik Hrachovina jäi usein liian yksin TUTOa vastaan.
TUTOn kauden ensimmäinen kotiottelu päättyi turkulaisjuhliin, kun vieraana ollut LeKi kaatui numeroin 5–2. TUTO löi ainoastaan kolmella ketjulla pelanneelle vierasjoukkueelle luun kurkkuun jo ottelun ensiminuuteilla. Voitto oli TUTOlle jo toinen LeKistä harjoituskauden aikana, kun viimeksi lempääläläiset kaatuivat viikko sitten vieraissa.

TUTO sai kotiavaukseensa timanttisen alun, kun turkulaiset menivät johtoon jo 27 sekunnin pelin jälkeen. Kärkisentterin rooliin soviteltu Rasmus Kulmala ajoi vahvasti LeKi-pakkien välistä maalille ja pisti kiekon rystyllä sisään ohi liiallisella innolla tilanteeseen syöksyneen Dominik Hrachovinan.

− Kulmala on ihan eri pelaaja kuin pari vuotta sitten. Hän on tosi vahva molempiin päihin kenttää, minkä lisäksi pojalla on hirveä polte tällä hetkellä, TUTOn päävalmentaja Ismo Lehkonen kommentoi.

Vierasjoukkue ei meinannut päästä peliin mukaan millään, ja kymmenen minuutin pelin jälkeen TUTO johti ottelua jo selkeästi 3–0. Maalinteossa onnistuivat Anton Ollikainen sekä Oskari Siiki. Jo avauserässä TUTOlta onnistui siis maalinteossa kolme eri ketjua.

− Meillä vaikuttaisi olevan tällä kaudella neljä tulosta tekevää ketjua. Mutta nyt kun kiekollinen peli alkaa pikkuhiljaa luistaa, niin joukkueen pitäisi oppia myös puolustamaan ilkeästi ja karheasti, Lehkonen kertoi.

TUTO piti vieraat pois maalintekopaikoilta

Kotijoukkueen suurin into jäi ensimmäiseen erään, mikä näkyi ottelun toisessa erässä temmon hidastumisena. Erän ainoan maalin tuikkasi LeKin Anton Levtchi TUTO-maalivahti Kalle Hokkasen jalkovälistä melko helpon näköisesti.

Kolmannessa erässä maalihanat olivat toista erää höllemmällä. LeKi-kapteeni Jimi Santala oli epäonnen soturina erän alkupuolella, kun TUTOn Patrik Virran kova syöttö kimposi Santalan mailan kautta omaan maaliin. LeKin Aleksi Luhtalampi ohjasi ylivoimalla vielä kavennusmaalin 4-2:een, mutta Ollikainen pisti Kalle Moision tarjoilusta lopun LeKin pyristelylle iskemällä kiekon tyhjään häkkiin.

Luhtalammen maali oli LeKin ainoita kunnolla rakennettuja paikkoja koko ottelussa. TUTO piti kiekkoa tehokkaasti, eikä LeKi oikein päässyt maalipaikoille koko ottelun aikana. Kotijoukkueen peli näytti vuodenaikaan nähden muutenkin hyvin valmiilta suurimman osan aikaa. Syötöt löysivät toisensa ja vastustajan paineistus oli vahvaa ja tehokasta. Paremmalla viimeistelyllä lukemat olisivat voineet olla isommatkin.

− Meidän identiteetti on tällä kaudella tällainen vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Prässäämme koko ajan joka puolella kenttää, Lehkonen totesi.

TUTOn harjoituskausi jatkuu viikon päästä kotiottelulla Kiekko-Vantaata vastaan, kun taas LeKi matkaa Heinolaan Peliittojen vieraaksi ensi viikon torstaina.