Tehokas viimeistely TUTOn voiton takeena

Kaapo Kähkönen toimi TUTOn voiton takuumiehenä.
Yli 2000-päinen turkulaisyleisö sai todistaa kahden laadukkaan joukkueen vauhdikasta kamppailua Kupittaan keskiviikkoillassa. Isäntäjoukkue TUTO oli lempääläisiä asteen terävämpänä maalintekotilanteissa, ja vahvan viimeisen erän turvin pisteet jäivät Turkuun lukemin 5-1 (1-1, 1-0, 3-0).

Kotijoukkue TUTO aloitti ottelun terävästi molemmissa päissä. Lempääläisillä oli vaikeuksia saada aikaan kontrolloituja hyökkäyksiä isäntien päätyyn, kun puolestaan TUTO alkoi heti luomaan maalintekopaikkoja. Jo ensimmäisessä vaihdossaan paluun loukkaantumisensa jälkeen TUTOn riveihin tehnyt Timo Pärssinen pääsi kilistelemään maalirautoja.

TUTOn painostus jatkui erän ensimmäisen kymmenminuuttisen. LeKin maalia vartioinut Aaro Peltonen torjui kuitenkin eleettömästi turkulaisten lähentelyt.

Turkulaiset avasivat maalihanansa pian erän puolivälin jälkeen. Aivan LeKi-jäähyn viimeisillä sekunneilla Kristian Tuohilampi löysi maalinedustalle hiipineen Mikko Laineen ovelalla syötöllään. Laineen oli helppo työ ohjata Tuohilammen terävä syöttö ohi voimattoman Peltosen.

Maalin jälkeen lempääläiset laittoivat jalkojaan liikkeelle. TUTO-puolustus oli ajoittain hätää kärsimässä, mutta turkulaisten maalinsuulla pelannut Kaapo Kähkönen oli erinomaisessa vedossa.

LeKin onnistui kuitenkin tasoittaa ottelu vielä ennen erän loppua. Kisan kultakypärä Markus Jokinen haistoi alivoimalla maalivahti Kähkösen aikeet, ja pääsi katkaisemaan hänen syöttönsä. Tästä Jokisen oli helppo sijoittaa kiekko tyhjään rysään.

Puolustukset tiiviinä

Toinen erä noudatteli samaa kaavaa kuin ensimmäinen. TUTO tuli pukukopista jäälle hieman paremmalla jalalla, mutta erän edetessä lempääläiset alkoivat kontrolloida pelitapahtumia.
Molempien puolustusviisikot pysyivät tiiviinä koko erän ajan, eikä maalintekosektorille juuri jätetty tilaa. Paria tolppalaukausta lukuunottamatta ei maalinteko ollut kummassakaan päässä edes lähellä.

Erän ainoa maali syntyi kuin varkain. Otto-Eemeli Linkeen kaksiminuuttisen aikana Aleksi Rutanen murtautui oikealta laidalta läpi, ja jätti lempääläispuolustajan seisomaan kuin keilan. Rutanen päätti hyökkäyksen komeaan laukaukseen, joka upposi Peltosen vartioiman maalin etuyläkulmaan.

Kuten avauserässäkin, heti TUTOn maalin jälkeen vierasjoukkue alkoi hakea vimmatusti tasoitusta. Vaikka kotijoukkueen puolustus aukesikin muutamaan otteeseen helpohkosti, vuorenvarmasti maalillaan esiintynyt Kähkönen piti pintansa.

LeKi hallitsi, TUTO rankaisi

Saukkopaidat lähtivät heti erän alusta hakemaan tasoitusta aktiivisesti. Kähkönen joutuikin TUTO-maalilla venymään jälleen parhaimpaansa nollaten muun muassa kultakypärä Jokisen komealla patjavenytyksellä.

Illan komeimmasta suorituksesta vastasi kotijoukkueen Topi Taavitsainen. Kun erää oli pelattu reilut yksitoista minuuttia, Atte Sillanpää löysi ketjukaverinsa keskialueelta. Kovassa vauhdissa ollut Taavitsainen kiersi koko lempääläispuolustuksen, ja iski vielä kiekon kylmän viileästi maalin perukoille yli jäässä maanneen Peltosen.

Viimeisen niitin ottelulle löi edellisen maalin syöttänyt Sillanpää vain kaksi minuuttia edellisestä osumasta. Sillanpään onnistui ohjata Tuohilammen viivalaukauksen LeKi-maaliin, ja ottelu oli käytännössä taputeltu. Hannu Kuru sai kunnian lyödä loppulukemat 5-1 tyhjään maaliin.

− Hyvä esitys vastustajalta ja ihan ansaittu voitto. Meillä oli omat hetkemme ottelussa, varsinkin päätöserän alku oli meiltä vahva. 3-1 -maali tuli pahaan paikkaan kesken meidän kovan painostuksen, LeKi-päävalmentaja Juha Juujärvi maalaili ottelun jälkeen.

TUTOn valmentaja Ismo Lehkonen ei komeasta voitosta huolimatta ollut täysin tyytyväinen joukkueensa esitykseen.

− Paljon oli taas hyviä juttuja meidän pelissä, mutta varsinkin kokeneempi kaartimme pystyy parantamaan vielä kilometrikaupalla. Tästä on kuitenkin hyvä lähteä kohti kevättä, Lehkonen sanaili.

Molempien joukkueiden seuraava ottelu on tiukasti kotiedusta kamppailevaa Kajaanin Hokkia vastaan. TUTO kohtaa Hokin kotijäällään perjantaina, kun taas LeKi saa kajaanilaiset vieraakseen lauantaina.