Taito ei korvaa tunnetta

Oikeiden pelihousujen puute oli LeKi-puolustaja Johan Larssonin pienin murhe Aki Keinäsen tasoitettua ottelun ensimmäisessä erässä.
Kupittaan keskiviikkoillassa nähtiin tamperelainen konsensus, kun ilveskypärä ja tapparahousu puhalsivat yhteen hiileen. LeKin liigalainat eivät kuitenkaan taanneet tietä tähtiin, kun isännät veivät ottelun nimiinsä 3-1–numeroin.

Harvoin Mestiksessä tapaa niin flegmaattisen oloista pelaajaa kuin LeKin Ilves-laina Daniel Corso. Hyökkääjä kuitenkin todisti keskiviikkona monet sanonnat oikeiksi kätkemällä verkkaisen ulkokuorensa taakse huiman taitoarsenaalin. Liian usein kaukalon paras pelaaja kuitenkin lopetti pelaamisen kesken ja paineli vaihtopenkille muun kentällisen taistellessa tosissaan sarjapisteistä.

Corso esitti varsinki LeKin ylivoimien aikana suorastaan huikeaa syöttelypeliä, mutta jääkiekossa enemmän kuin yhden palasen täytyy sopia yhteen tuloksen syntymiseksi. Tapparasta lainalle saapuneet puolustaja Johan Larsson ja maalivahti Andy Chiodo olivat Corson ohella vieraiden näkyvintä osastoa.

Yleisön kummastusta herätti se, että Corsolle ei ilmeisesti ollut löytynyt oikeankokoista kypärää ja Larssonille sopivia housuja, sillä liigalainat pelasivat näiltä osin emoseurojensa väreissä.

Itse ottelu oli suhteellisen viihdyttävä joulukuiseksi keskiviikkoillan väännöksi. Kuten niin monesti tällä kaudella, TUTO ratkaisi tiukan pelin vastustajaansa paremmalla peruspelaamisella. Kolme pistettä jäi lopulta ansaitusti Turkuun 3-1-lukemin.

Tämän myönsi myös LeKi-luotsi Jarkko Glad ottelun jälkeen:

− Tänään oli tiukka peli. Meille tuli muutama virhe, joista kaveri pääsi rokottamaan. TUTO on hyvä joukkue ja hävittiin tänään paremmallemme.

Hyökkäys on paras puolustus

Ottelun ensimmäinen erä tarjosi Kupittaan 1600-päiselle yleisölle illan vauhdikkainta antia. Hyökkäyspainotteisessa erässä LeKi avasi maalihanat seitsemän peliminuutin jälkeen. Joukkueen varakapteeni Lassi Mattila kurvasi vastustelemattomasti oikeaa kaistaa TUTO-alueelle ja livautti kiekon ensimmäistä kotipeliään yli kuukauteen pelaavan Tommi Virtasen selän taakse.

Erän puoliväliin saakka LeKin hyökkäyksiinlähdöt olivat huomattavasti isäntien vastaavia terävämpiä. Myös LeKin ylivoima pyöri näyttävästi Corson säestämänä.

Hyvän ylivoiman vastapainoksi LeKin alivoima ei ensimmäisessä erässä toiminut. Tämän seurauksena syntyikin turkulaisten avausmaali, kun Tuukka Pulliainen tarjoili komean poikkikentän syötön Aki Keinäselle, joka lämäsi isännät tasoihin.

Tämän jälkeen TUTO otti selkeästi pelin hallintaansa. Johtomaali tuli kuitenkin puskista. Isäntien puolustaja Nico Manelius pääsi vetämään siniviivalta huonosta asennosta päin LeKi-maalia. Pomppiva kiekko livahti Chiodon suojusten alta verkon perukoille ja TUTO siirtyi 2-1-johtoon.

Tarkkaa peliä kummassakin päässä

Ottelun toisessa ja kolmannessa erässä kumpikin joukkue kiinnitti huomattavasti aiempaa enemmän huomiota puolustamiseen. Toisen erän ensimmäisellä puoliskolla parhaan maalipaikan sai vieraiden hyökkääjä Aki Juusela, joka ei kuitenkaan saanut lauottua tasoitusta Corson loistosyötöstä.

Hetken päästä Juusela toimikin lempääläläisten epäonnen airueena, kun TUTOn Aleksi Rutanen ohitti vartaloharhautuksella puolustukseen valuneen hyökkääjän ja iski 3-1-voittolukemat avuttoman Chiodon längistä.

Kolmannessa erässä nähtiin pitkälti toisen erän kaltaista puolustusvoittoista ja tasaista kiekkoa. Kotiyleisön kannalta mielenkiintoisinta peliä esitti kolmannen maalin iskenyt Rutanen ketjutovereidensa Anton Kokkosen ja Antti Pusan kanssa. Varsinkin Pusa harhautteli useaan otteeseen näyttävästi vierailijoiden hyvin pelannutta puolustuskalustoa.

TUTOn tiivistettyä puolustuspelaamistaan kolmannen maalinsa jälkeen eivät lempääläläiset saaneet kunnollista takaa-ajoa aikaan edes kuudella kenttäpelaajalla. TUTO vei lopulta tiukan ottelun nimiinsä terävämmän viimeistelynsä ansiosta.

Vierailijoiden pisteidentavoittelu kaatui huolimattomuuteen maalitilanteissa:

− Kolmeen tai neljään maaliin paikat, muttei saatu tehtyä. Myös kolme päästettyä maalia vieraissa on liikaa, että voitaisiin taistella voitosta, ynnäsi Kisan päävalmentaja Glad.

Ismo Lehkonen oli viimeaikaiseen tapaansa tyytyväinen kolmen pisteen kotivoittoon. Erityiskehuja keräsi kotijoukkueesta yksi kentällinen:

− Tänään meillä oli yksi aivan suvereeni kentällinen. Kokkosen, Rutasen ja Pusan ketjun maalipaikat oli tässä pelissä 11-2 ja pojat pelasivat muutenkin huippuottelun, kun saivat näin laadukkaita äijiä vastaansa.

TUTOn kotiottelut jatkuvat perjantaina, itsenäisyyspäivänä, kun päävalmentajansa erottanut Mikkelin Jukurit saapuu Kupittaalle. LeKi taas isännöi juhlapäivänä kotonaan sarjajohtaja Vaasan Sportia.