LeKi laittoi TUTOn ahtaalle Kupittaalla

TUTO juhli kahta pistettään Kupittaalla helpottuneena keskiviikon K-Vantaa-tappion jälkeen.
TUTO pelasi perjantaina kauden kotiavauksensa LeKiä vastaan. Molemmat joukkueet kärsivät keskiviikon avauskierroksella tappion, LeKi hieman TUTOa rumemman. 1500-päinen yleisö oli saapunut seuraamaan vauhdikasta kiekkotaistelua, josta ei maaleja jäänyt uupumaan. Monien vaiheiden jälkeen TUTO nappasi itselleen kaksi pistettä jatkoajalla lukemin 5-4.

LeKi lähti illan otteluun pirteämällä jalalla kuin kotijoukkue: alun sekavuuden jälkeen lempääläispoppoo pääsi paineistamaan TUTOn päätyyn oikein kunnolla, ja turkulaismaalilla torjunut Kalle Hokkanen saikin rehkiä toden teolla.

Maalivahdit saivat molemmissa päädyissä olla valppaina koko ottelun ajan, sillä etenkin toisessa erässä kamppailu kävi vauhdikkaaksi päästä päähän sahaamiseksi ja molemmat joukkueet luistelivat kovaa vastustajan maalille.

TUTOlla oli ottelun alussa ongelmia oman pelaamisensa kanssa: pelaajien otteet vaikuttivat huolimattomilta ja LeKin alueelle pääsy tuntui lähes mahdottomalta tehtävältä. Ensimmäisen kunnon vedonkin turkulaiset saivat aikaiseksi vasta lähempänä ensimmäisen erän puoliväliä, kun Otto-Eemeli Linke pääsi väläyttelemään kovaa vetoaan.

Ensimmäisen erän kuluessa TUTO alkoi kuitenkin saada pelin juonesta kiinni ja lempääläisalueelle murtauduttiin entistä helpommin. Avausmaali syntyikin pian Hannu Kurun toimesta, kun nuori hyökkääjä siirsi kiekon maaliin itsevarmoin ottein.

LeKistä äityy kunnon vastus

LeKi ei kuitenkaan jäänyt tuleen makaamaan eikä TUTOn avausmaali syönyt lempääläisten taistelutahtoa: vaikka pelin hallinta olikin hivene siirtynyt turkulaiskomennukseen, pääsi LeKin Jonatan Tanus yllättämään Hokkasen ja koko turkulaispoppoon komealla vedollaan.

− Kiihkeä peli oli ja meiltä hyvin nousujohtoinen. Kolmas erä oli meiltä paras. Olimme yhden tolppalaukauksen päässä kahden pisteen voitosta ja aikaisemmin lähellä myös kolmen pisteen voittoa, kommentoi LeKi-luotsi Juha Juujärvi.

Toiseen, ja ensimmäistä erää huomattavasti vauhdikkaampaan erään lähdettiin TUTOn 2-1-johdossa Mikko Laineen vietyä kotijoukkueensa johtoon vielä ensimmäisen erän loppupuolella. Tästä tuohtunut LeKi laittoi kotijoukkueen toisen erän alussa uudelleen ahtaalle, kun ylivoiman aikana alkanut pyöritys TUTO-päädyssä päättyi lopulta 2-2-kavennusmaaliin.

Toisen erän komein maali nähtiin TUTOn Topi Taavitsaisen toimesta, kun LeKin puolustus uinahti kohtalokkain seurauksin: sininunut pääsivät vapaasti luistelemaan LeKin alueelle ja täysin yksin maalille jätetty Dominik Hrachovina ei voinut muuta kuin antautua.

Ratkaisu löytyi jatkoajalla

Yhden maalin takaa-ajoasemasta nouseminen ei kuitenkaan ollut LeKille kovin vaikea tehtävä. Lempääläiset pitivät hyvän taisteluilmeen päällä ja paineistus TUTO-päädyssä tuotti jälleen tulosta: Henri Tuominen latisti Kupittaan tunnelmaa iskemällä 3-3-tasoitusmaalin.

− Vastapuolen maalivahti oli loistava, sillä tuolla hallinnalla meidän olisi pitänyt tehdä kymmenen maalia. Meidän päässä sitten taas kopsahti liiankin helposti, se on osa sitä hermostuneisuutta, TUTOn päävalmentaja Ismo Lehkonen kommentoi omiensa pelaamista.

Tasatilanteessa alkanut kolmas erä tarjosi Kupittaan kiekkoyleisölle jännitystä koko rahan edestä. LeKi pääsi pyörittämään ylivoimaansa erän alkupuolella ja se osottautui TUTOlle liian kovaksi palaksi: vauhdikkaasti maalinkulmalle luistellut Ville Meskanen lirutti kiekon jäätä pitkin maaliin ja lempääläisporukka aiheutti turkulaisille jälleen harmaita hiuksia.

Vaikka TUTO alkoi ottelun loppua kohde näyttää väsyneeltä ja hivenen haluttomalta, löytyi aika ajoin kadoksissa ollut voitonhalu erän kahden viimeisen minuutin aikana. Kuudella kenttäpelaajalla TUTO lähti pyörittämään peliä LeKi-päätyyn ja kiekko löysi kuin löysikin tiensä maaliin: joukkueen pelastajana toimi kukas muukaan kuin kapteeni Aki Keinänen.

− Tämä joukkue on osoittanut yhteenkasvamisen merkkejä ja taistelee tosissaan. Meidän virheistä TUTO teki viidestä maalista neljä todella nättiä maalia, Juujärvi tokaisi.

Jatoaika jatkoi siitä mihin varsinainen peliaika jäi: tilanteita nähtiin molemmissa päissä ja ensimmäisenä tolppaa pääsi kilauttelemaan LeKi, kun Antti Hölli säikäytteli turkulaisyleisö kovalla kudillaan. Lopullisen ratkaisun iski kuitenkin TUTOn Iikka Kangasniemi, jonka yläputken kautta maaliviivan taa pompannut maali hyväksyttiin videotarkastuksen jälkeen.

LeKillä on edessä pidempi huili, sillä joukkue pelaa seuraavan kerran vasta viikon päästä perjantaina. TUTO puolestaan matkaa keskiviikkona Peliittojen vieraaksi Heinolaan.