LeKi järjesti TUTOlle yllätyksen Kupittaalla

MESTIS / Raportti
LeKin sunnuntaireissu Kupittaalle oli onnistunut.
Kuva © Julia Heino julia.heino@jatkoaika.com
Mestiksessä palattiin sunnuntaina joulutauon jälkeen tositoimiin. Kinkkua lähtivät Turussa sulattelemaan isäntäjoukkue TUTO ja vieraaksi saapunut LeKi. Ottelun lopputulos saattoi monen mielestä olla yllättävä LeKin viedessä matsin nimiinsä selkein 0–3-lukemin.

TUTO lähti otteluun selkeästi paremmalla jalalla kuin LeKi. Lempääläiset olivat selkeästi se hermostuneempi osapuoli, mikä näkyi etenkin kiekonkäsittelyssä. TUTOlle aukesi roppakaupalla kelpo maalipaikkoja ensimmäisen erän alussa LeKin möhliessä kiekon kanssa omassa päädyssä.

Tästä huolimatta turkulaisten maalinteko ei ottanut tuulta alleen oikein missään vaiheessa ensimmäistä erää. LeKin hukkaamat kiekot ja TUTOn hurjat ja vauhdikkaat hyökkäykset eivät missään vaiheessa aiheuttaneet vierailijoille kovinkaan suurta päänvaivaa, vaikka kiekko vaarallisesti aika ajoin pyörikin LeKi-maalilla. Hyvät vedot ohjautuivat kuitenkin suoraan lempääläismaalilla komein ottein nollapelin torjuneen Aaro Peltosen syliin.

Toisessa erässä roolit kuitenkin vaihtuivat täysin. Yhtäkkiä turkulaisjoukkue löysikin itsensä LeKin jaloista, kun peli alkoi uhkaavasti pyöriä enemmän ja enemmän TUTO-päädyssä. Jo ensimmäisessä erässä LeKi sekoitti kiitettävästi TUTOlle avautunutta ylivoimaa, mutta toisessa erässä lempääläispoppoo onnistui hämmentämään ja häiritsemään turkulaisten pelin joka osa-aluetta.

− Kyllähän joukkueen koolle kutsuminen joululomalla on melko raakaa peliä, mutta aloimme jo tapaninpäivänä valmistautua tätä ottelua varten. Nämä välipäivien yksittäisiin peleihin valmistautuminen ei ole aina helppoa, mutta olen tyytyväinen että saatiin tästä kolme pistettä, totesi LeKi-käskijä Juha Juujärvi ottelun päätyttyä.

LeKi avasi maalihanat

Pian LeKin hallinta alkoi näkyä myös valotaululla. Siinä missä lempääläiset onnistuivat sekoittamaan TUTOn ylivoimaa, joutui turkulaispoppoo puolestaan antautumaan lähes heti LeKin ylivoiman alussa: Toni Kallela ohjasi kiekon tolpan kautta maaliin vieden joukkueensa 0−1-johtoon.

TUTO ei kuitenkaan tässäkään tilanteessa jäänyt tuleen makaamaan. Isännät jatkoivat jo aikaisemminkin esittämiään hurjia ja vauhdikkaita hyökkäyksiä, mutta turkulaisten harmiksi lupaavasti alkaneet hyökkäykset ja potentiaalinen tasoitusmaali tyssäsivät joko Peltoseen tai muihin maalinsuulla pyörineisiin lempääläispelaajiin. Harhasyötöt suuntautuivat LeKi-pelaajien lapoihin, mistä seurauksena peli siirtyi aina uudelleen ja uudelleen takaisin TUTO-päätyyn.

Reilut kymmenen minuuttia myöhemmin syntynyt Jesse Huhtalan iskemä 0–2-maali alkoikin jo hermostuttaa turkulaisia. Kun maalinteko jatkoi takkuiluaan, alkoivat isännät hermostua, eikä pieniltä käsikärhämiltä voitu välttyä.

− Olen lopputulokseen pettynyt. Aloitimme hyvin ja raikkaasti, mutta maalit jäi tekemättä. Toisessa erässä alivoimalla maali pääsi turhan helposti. Toisen maalin jälkeen peli olikin meiltä pelkkää selviytymistaistelua, totesi silminnähden pettynyt TUTO-luotsi Ismo Lehkonen.

− Pelasimme tänään fiksusti. Ensimmäisessä erässä olimme vähän puolustuskannalla ja pystyimme suojelemaan maalinedustaamme. Toisessa erässä saimme aikaiseksi myös hyökkäyspeliä ja tärkeät maalit. Kolmas erä oli meiltä hyvä siinä mielessä, että ei meillä kovin paljoa ole kokemusta johtoasemassa pelaamisesta vieraspeleissä. Viimeisenä lukkona meidän pelissä oli tänään loistava maalivahti, Juujärvi puolestaan pohti omiensa suoriutumista.

TUTO yritti ja yritti

LeKi saneli pelin kulun myös kolmannen erän alussa. Vasta erän puolenvälin tienoilla alkoi turkulaispoppookin jälleen taistella ja ensimmäisen erän alun kaltaisia otteita oli jälleen havaittavissa.

Kaksi lähes samaan aikaan saatua turkulaisjäähyä alkoi sekottaa TUTOn peliä joukkueen joutuessa hetkellisesti kahden miehen alivoimalle. TUTO kuitenkin taisteli ja LeKi-paine purettiin mallikkaasti. Isännät pääsivät alivoiman selätettyään yrittämään myös kavennusmaalia ja kiekko kävikin jo maaliviivan tuntumassa, mutta sisään asti pikkumusta ei lipunut.

LeKi pääsi lyömään viimeisen naulan turkulaisten arkkuun iskemällä kolmannen maalinsa tyhjään verkkoon TUTOn hakiessa kavennusmaalia kuudella kenttäpelaajalla. Juuso Rämön viimeistelemän maalin myötä isännät jäivät nollille LeKin napatessa täydet kolme pistettä mukaansa Lempäälään.

− Meillä oli tänään koossa varmaan nuorin LeKi-joukkue koskaan. Tällaista joukkuetta on kiitollista valmentaa, sillä he ovat intoa täynnä. Tänään löytyi sellaista sopivaa pelirohkeutta, Juujärvi pohti lopuksi.

Ottelut jatkuvat taas ensi vuoden puolella, kun viikon päästä lauantaina LeKi kohtaa Jukurit Lempäälässä ja TUTO matkaa K-Vantaan vieraaksi Tikkurilaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle