Elomon aikakausi alkoi voitolla − "Helppo tulla sisään, kun joukkue on tasapainoinen"

TUTOn motivaatio oli keskiviikkona huipussaan.
Uuden päävalmentajan alkuviikosta saanut TUTO kohtasi kotiluolassaan LeKin keskiviikkoiltana. Miika Elomon ensimmäinen peli TUTO-peräsimessä oli tuonut paikan päälle 1370 kiinnostunutta kiekkoihmistä, eivätkä he joutuneet pettymään: TUTO kaatoi LeKin lopulta tehokkaan ensimmäisen erän turvin lukemin 2-1.

Vaikka ottelun ensimmäiset minuutit olivatkin melko sekavaa peliä molemmilta osapuolilta, sai TUTO pian hallintaa itselleen. Ensimmäinen erä olikin ehtinyt vanhentua vain viitisen minuuttia, kun kiekko lepäsi jo Henri Kiviahon selän takana Mikko Laineen vietyä omansa johtoon ylivoimalla.

Miltei heti turkulaisten avausmaalin jälkeen sai LeKikin mahdollisuuden yrittää ylivoimalla. TUTO oli kuitenkin alivoimineen hereillä, eikä lempääläläisvieras päässyt edes kunnon hyökkäyksiin. Sitä vastoin turkulaisilla olisi ollut saumaa jopa alivoimamaaliin, joka LeKin onneksi jäi kuitenkin syntymättä.

− Vauhdikas ja tiukka peli tämä oli. Hyvin sitoutunut ryhmä vastassa: kultakypärä söi kiekkoa ja maalivahti oli hyvä. Tein pieniä muutoksia peliin, muun muassa se, että pelaisimme nopeammin, ja olen positiivisesti yllätynyt siitä, miten se tänään näkyi, kiitteli ensimmäistä peliään TUTO-peräsimessä seurannut Miika Elomo.

Hallinnasta ja avausmaalistaan hyvän olon tunteeseen hukuttautuneelle isäntäjoukkueelle tuli kuitenkin ikävä uinahdus omassa puolustuspäässä, minkä LeKi hyödynsi heti: Jonatan Tanus pääsi iskemään kiekon verkkoon vauhdikkaan hyökkäyksen päätteeksi.

Isäntäjoukkue oli oikeastaan pelin joka osa-alueella luistimenpotkun verran vieraitaan edellä. TUTO riisti kiekkoa, torjui vetoja ja häiritsi LeKin hyökkäyksiinlähtöjä mallikkaasti, ja peliin oli saatu roppakaupalla kurinalaisuutta.

− Ehkä vähän siinä alussa, kun yritimme olla viisaita, meni peli liian varovaiseksi. Toisessa erässä meillä oli kymmenen minuutin momentti, jossa saimme tiivistettyä peliä ja kiekon hyvin haltuun, LeKi-käskijä Juha Juujärvi kommentoi illan ottelun kulkua.

Moision maali riitti kolmeen pisteeseen

Avauserän loppuun turkulaispoppoo sai vielä peräti kolme ylivoimamahdollisuutta, mutta samanlaista painetta turkulaiset eivät onnistuneet luomaan kuin erän alussa. Ylivoimapyöritys toimi kuitenkin sen verran, että se vei TUTOn toivottuun 2-1-johtoon, kun Kalle Moisio viimeisteli Tuukka Pulliaisen syötöstä kiekon komeasti maaliin.

− Kyllä ainakin kokonaisuudessaan vastustaja oli sen maalin verran parempi, mutta jos omien suoritusta katsoo, niin tässä on kysymys itsensä likoon laittamisesta ja sen joukkue teki tänään todella hyvin, Juujärvi totesi.

Toisessa erässä LeKi pääsi paremmin mukaan otteluun ja turkulaisten päätyyn saatiin luotua muutamiakin potentiaalisia maalipaikkoja. Erän aikana LeKi-pelaajalle aukesi mahdollisuus iskeä kaivattu tasoitusmaali, mutta veto meni kuitenkin reilusti tyhjyyttä ammottavan maalin ohi.

− Kolmannesta erästä täytyy valitettavasti sanoa, että meillä ei ihan bensa riittänyt. Vastustaja pelasi kypsästi johtoasemassa, eikä meillä ollut muuta kuin alun ylivoima ja lopun rynnistys, josta se tasoitus olisi voinut tulla, Juujärvi harmitteli.

− Pientä siirtelyä maalipaikoissa ja muutama tolppa, mutta silti todella tärkeä voitto meille ja erittäin kypsää pelaamista johtoasemassa. Kun LeKi sai otetta toisessa erässä, niin siinä tuli meille pieni herpaantuminen, hävisimme kamppailuja ja teimme vääriä valintoja, totesi puolestaan Elomo.

TUTO kuitenkin piti yllä pirteää peli-ilmettään eikä se hevillä luopunut kuskin paikastaan. Etenkin toisen erän loppupuolella turkulaiset saivat aikaiseksi kunnon pöhinää LeKi-päätyyn, mutta maalillaan mallikkaasti venynyt Kiviaho hoiti hommansa kunnialla.

Vaikka toisessa erässä lempääläiset pääsivätkin peliin paremmin mukaan, mentiin viimeinen erä oikeastaan täysin turkulaishallinnassa. LeKi sai erän alkuun hyvän ylivoimapaineen turkulaispäätyyn, mutta tämän jälkeen peli olikin aika lailla yhtä päätyä. Turkulaiset kilauttelivat tolppia ja luistelivat maalille rohkeasti, mutta kolmas maali jäi syntymättä. Näin ollen TUTO nappasi täyden pistepotin lukemin 2-1.

Ottelun jälkeen Miika Elomo kommentoi joukkuetta ja ensimmäistä ottelua kokonaisuudessaan.

− Tämä joukkue on sitoutunut ja uskon, että moni muu valmenaja voisi sanoa tästä samaa. Täällä on vuosikausia tehty asioita hyvin ja ollaan harjoiteltu ammattimaisesti. Ikävä tapahtuma, että päävalmentaja erotetaan, mutta se on osa tätä leikkiä. Minun oli helppo tulla sisään, kun joukkue on tasapainoinen eikä mitään kriisejä ollut. Pienillä jutuilla saa asioita eteenpäin. Se on aina eri kuin mennä tulipaloja sammuttamaan, Elomo totesi.

Joukkueiden koettelemukset jatkuvat taas perjantaina, kun TUTO matkaa Heinolaan Peliittojen vieraaksi. LeKi puolestaan kohtaa Rovaniemellä RoKin.