TUTO upeaan taisteluvoittoon KooKoosta

Niko Karhu iski ottelun voittomaalin.
Tiukasti pudotuspelien kotiedusta kamppaileva TUTO ja sarjan piikkipaikasta vääntöä käyvä KooKoo kohtasivat toisensa Kupittaan keskiviikkoillassa. Kahden laadukkaan joukkueen taistelu jätti tuskin ainuttakaan vajaasta 1700 katsojasta kylmäksi. Huikean maalivahtipelin turvin isäntäjoukkue TUTO kairasi itselleen elintärkeät kolme pistettä lukemin 3-1 (1-1, 1-0, 1-0).

TUTO sai otteluun todellisen salama-alun. Ainoastaan kolmentoista pelatun sekunnin jälkeen Tommi Laine pääsi iskemään 1-0 -johtomaalin Mikko Lehtosen laukoman kiekon reboundista. Maali oli Ruotsista siirtorajalla takaisin Turkuun siirtyneen Laineen ensimmäinen.

Kotijoukkue aloitti muutenkin astetta vastustajaansa terävämmin. Ensimmäisen viiden minuutin aikana turkulaisilla oli monta paikkaa lisämaaleihin, mutta kouvolalaismaalilla pelannut Frederic Cloutier ei suostunut antautumaan toistamiseen.

Erän edetessä alkoi vierasjoukkue saada pelin juonesta paremmin kiinni. KooKoo pääsi usein keskialueella katkaisemaan kotijoukkueen hyökkäykset, ja pääsi hyökkäämään vastaan paikallaan seissyttä turkulaispuolustusta vastaan. Kouvolalaisten laukaukset tulivat kuitenkin liian kaukaa ja ilman maskia, eikä TUTOn maalilla erinomaisesti pelanneella Kaapo Kähkösellä ollut vaikeuksia niiden torjumisessa.

Vierasjoukkue onnistui tasoittamaan ottelun, kun erää oli pelattu reilut 14 minuuttia. Kouvolalaisten Joona Karevaara nappasi TUTO-puolustajien jaloissa pyörineen kiekon, ja murtautui maalin vasemmalta puolelta puolittain yksinläpi. Karevaara nosti kiekon hallitusti rystyltä ohi Kähkösen, ja näin tilanne oli 1-1. Lisämaaleja ei erässä kouvolalaishallinnasta huolimatta enää nähty.

Toinen erä samalla kaavalla

Avauserän tapaan TUTO aloitti periodin kovalla jalalla ja aktiivisella karvauksella. Ensiminuuttien paras paikka tuli kuitenkin KooKoon Jan-Mikael Juutilaiselle, jonka läpiajo päättyi kuitenkin Kähkösen haamutorjuntaan.

Kotijoukkueen alkurynnistyksen jälkeen KooKoo siirtyi takaisin kuskin paikalle. Pelin painopiste siirtyi väkisin TUTOn puolustuspäähän, mutta Olli Julkusen laukomaa tolppaa lähemmäksi ei kouvolalaiset maalintekoa päässyt.

Erän ainokaisesta vastasi vierasjoukkueen hallinnasta huolimatta TUTO. Hyökkäyspään aloituksen jälkeen kiekko ajautui siniviivaan Niko Karhulle, jonka rannelaukaus livahti helpohkosti Cloutierin selän taakse. Karhun uran ensimmäiseen Mestis-maaliin merkattiin syöttäjiksi Iikka Kangasniemi sekä Hannu Kuru.

TUTOn taistelu palkittiin

Jälleen parin ensimmäisen minuutin TUTO-paineen jälkeen KooKoo otti pelin haltuunsa päätöserässä. Kotijoukkueen puolustus pelasi kuitenkin tiiviisti ja kurinalaisesti, ja tulikuuma Kähkönen hoiti loput tilanteet.

Edes erän edetessä ei vierasjoukkue tuntunut löytävän lääkettä turkulaispuolustuksen rikkomiseen. TUTOlle tulikin roppakaupalla hyviä tilanteita vastahyökkäyksistä, joista paras Mikko Laineelle. Cloutier kuitenkin onnistui venyttämään jalkansa Laineen laukauksen eteen, ja näin jännitys säilyi loppuun saakka.

Vielä ilman maalivahtia lopussa tasoitusta yrittänyt kouvolalaisryhmä ei enää onnistunut ohittamaan Kähköstä. Loppunumerot 3-1 sai kunnian lyödä tyhjiin Rasmus Kulmala.

Joukkueiden valmentajat olivat varsin tyytyväisiä joukkueidensa esityksiin.

- Pienet marginaalit kahden hyvän joukkueen välillä, tällä kertaa meni näin päin. Pelattiin hyvä peli, varsinkin kaksi erää tasaviisikoin pystyttiin pelaamaan laadukkaasti ja tuottamaan maalipaikkoja. Mutta kun ei osu, niin ei osu, KooKoon päävalmentaja Petri Mattila sanaili ottelun jälkeen.

- Hyvä maalivahtipeli meiltä ja lisäksi alivoima onnistui tosi hyvin. Tämän vuoden peleistä ylivoimaisesti kovin matsi. Pystyttiin laittamaan hyvin kampoihin, KooKoolla oli selkeästi enemmän maalipaikkoja kahdessa ensimmäisessä erässä, TUTO-koutsi Ismo Lehkonen puolestaan sanaili.

Pisteiden metsästys jatkuu taas perjantaina, jolloin TUTO isännöi JYP-Akatemiaa Kupittaalla. KooKoo puolestaan matkaa Tikkurilaan testaamaan K-Vantaan pelikuntoa.