TuTo tuli lujaa takaa

Rikkonaisessa, mutta vauhdikkaassa ja viihdyttävässä ottelussa KooKoon ylivoima oli parempi, mutta TuTon tahto oli lujempi. Päätuomari Aleksi Rantalan tiukka linja puhutti käytävillä ja pelin jälkeen.

Ottelun alussa molemmat joukkueet hakivat ahnaasti läpiajopaikkaa, mutta ajautuivat kulmiin vääntämään.

Ensimmäinen illan monista jäähyistä nähtiin kun KooKoon Teppo Liukkosen karattua läpiajoon Sami Terho huitaisi tätä korkealla mailalla kasvoihin. Alivoimalla turkulaisten Tero Forsell karkasi läpiajoon, mutta hänet kampitettiin selvässä maalintekotilanteessa. Päätuomari Aleksi Rantala nosti kätensä päättäväisesti päänsä päälle ja Forsell laukomaan rankkaria. Forsellin ratkaisu oli kuitenkin hävettävän ponneton ja KooKoon Carl Grahnilla oli helppo työ olla tuon sutaisun tiellä.

KooKoo ei onnistunut rankaisemaan TuToa Tuomas Jalavan typerämpääkin typerämmän naamanhieromisjäähyn aikana, mutta heti perään otettu
Markkasen jäähyn aikana KooKoon ylivoima sai hirveästä maalinedushässäkästä hakattua kiekon maaliin. Maalintekijäksi merkittiin Mikko Kinnunen. TuTon puolustajista Mikko Lehtimäki oli pahiten vain puolustavinaan.

Ottelu jatkui todella rikkonaisena kun KooKoon Mika Rissasen jäähyn aikana Kuikka passitettiin jäähylle kärkikarvaajan kampittamisesta.

Sitten loputon ylivoima tuotti tulostakin. Jari Keltanen äkkäsi kovassa vauhdissa maalin eteen sirklanneen Ossi Louhivaaran, joka ohjasi eleettömästi kiekon heittäytyvän Launosen alta.

Hetken päästä tapahtui toisessa päässä; Carl Grahn torjui upeasti hanskallaan Jalavan läpiajon. Erän loppuhetkillä vieraiden Mika Rissanen otti tai sai jäähyn. Verbin valinta riippuu miten lukija suhtautuu pelin erittäin tiukkaan tuomarilinjaan.

Toinen erä

Toinen erä alkoi TuTon ylivoimalla. Se ei tuottanut tulosta, mutta sitä seuranneen Nurmbergin jäähyn aikana
Janne Laitila nousi upeasti, veti pari pakkia itseensä ja teki valelaukauksen ja syötti poikkisyötön Jalavalle, jolla oli parin sekunnin ajan tyhjä maali edessään, mutta turkulaisten tehohyökkääjä laukoi maalin yli noin metrin.

Jalava hyvitti äskeisen päästessään nokikkain Grahnin kanssa, joka torjui kaksi ensimmäistä vetoa patjoillaan, mutta kouvolaispakkien viipyessä Jalava veti kolmannen reboundin verkon perukoille. Tilanne tasan.

KooKoo sai todella omituisen maalin seuraavassa vaihdossa. Kiekko vain pomppi verkkoon kaikkien asianosaisten seuratessa sitä katseellaan. Mikko Mattila sai sen nimiinsä.

Mikko Pukan koukkaamisjäähyn jäähyn aikana TuTon ylivoima tulitti Grahnin maalia armotta. Vieraiden tuska lisääntyi Jussi Onnelan ottaessa jäähyn ja TuTo pääsi sahaamaan puoli minuuttia kahden miehen ylivoimalla. Se tuhraantui Forsellin ja Vuorisalon passaillessa kiekkoa toisilleen leppoisasti.

Tasakentällisin KooKoo otti taas tahtipuikon mustaoransseihin käsiinsä. Kesken monta minuuttia kestäneen kouvolaispainostuksen Janne Laitila karkasi läpiajoon, Grahn venytti patjallaan tolpan kiinni upeasti ja lukemat säilyivät.

Tunteet alkoivat kuumeta, kun turkulaisten Jari Mannila alkoi kuumentaa Grahnia oikein urakalla. Ensin Mannila nosti mailalla Grahnin kypärän irti. Tämä meni tuomarilta ohi. Seuraavassa tilanteessa Grahnin selvän torjunnan jälkeen Mannila ajoi kiinni Grahnin ihoon ja tämä tempaisi ärsyttäjää hanskalla naamaan. Mannilan "kuoleva joutsen" -performanssin ja pitkällisen torikokouksen jälkeen Grahnille tuomittiin 2+2 ja Mannilalle kaksi minuuttia.

Erän loppupuolella nähtiin päätuomari Aleksi Rantalan kaukolopallomaisessa linjassa selvää heittelemistä.

Kolmas erä

Erä alkoi TuTon ylivoimalla, joka loi heti vaarallisen paikan nopealla poikkisyötöllä, mutta Grahnin heittäytyminen pelasti tilanteen.

Tähtisalon korkean mailasta tulleen jäähyn aikana Laitila sai myös jäähyn kampituksesta ja KooKoo pääsi pelaamaan 40 sekuntia ylivoimalla. KooKoon siniviiva pelasi huolimattomasti ja kiekko lipui jatkuvasti helpoissakin tilanteissa siniviivan tuolle puolen.

Vuorisalon jäähyn aikana Launosen hanskatorjunnan liiallisen tyylittelyn takia Tony Grönroosin siniviivaveto upposi verkon perukoille. Launonen ilmeisesti luuli ottavansa komean kopin, mutta toisin kävi.

Tuukka Pulliainen toi toivonkipinän Kupittaan halliin sijoittamalla B-pisteen kaarelta tiukan one-timerin hienon kuvion päätteeksi yli Grahnin hanskan.

Heti seuraavassa vaihdossa koko ottelun varjojen mailla vaeltanut Mikko Lehtimäki vapautti Tuomas Jalavan läpiajoon, joka sijoitti kiekon kylmäverisesti Grahnin längistä.

Tästä peli eteni nopeasti päästä päähän. KooKoolla oli loistava paikka ratkaista peli, kun Soijärvi karkasi läpi ja Launonen torjui tuon ja liukui sen seurauksena maalista monta metriä sivuun. Soijärvi sai syötettyä maalin takaa kiekon maalin eteen Jari Keltaselle, jonka rystyvetoon Launonen hyppäsi uskomattoman tiikerihypyn ja torjui vedon selällään jo tuurillakin.

Erän viime minuuteilla TuTo koetti tasoitusta ilman maalivahtia ja se toikin tulosta kun Petri Tähtisalon siniviivakuti laskeutui oudosti maalin edessä ja kiekko upposi verkkoon ohi hölmistyneen Grahnin.

Jatkoaika

Jatkoaika alkoi turkulaismerkkisesti. KooKoo keskittyi pistohyökkäyksiin, kun TuTo hyökkäsi neljän miehen voimin. Pulliaisen rannevetoa torjuessa upean ottelun pelanneelta Grahnilta taisivat nivuset napsahtaa pahasti. Mies talutettiin tuskaisen näköisenä pois kentältä. Maaliin ajassa 62.39 Sami Heikkinen.