Turkulaiset ratkaisivat toistamiseen toisessa jatkoerässä

Mikko Laineen ratkaisumaali sai tutolaiset ratkeamaan riemusta.
TUTO ja KooKoo jatkoivat maanantaina aloitettua kaavaa myös keskiviikkona: välierien toinen kohtaaminen venyi niin ikään aina toiseen jatkoerään asti. 89. peliminuutin kohtaalla Mikko Laineen maali toi turkulaisille jo toisen kiinnityksen finaalipaikkaan: TUTO voitti 2-1 ja ottelusarja on nyt turkulaisille lukemin 2-0.

Keskiviikkoillan ottelu lähti käyntiin hienoisessa KooKoo-hallinnassa vieraiden luodessa huomattavasti isäntiä enemmän maalipaikkoja. KooKoon peli pysyi paremmin kasassa, minkä ansiosta kouvolalaiset myös pääsivät paremmille vetopaikoille.

Ne harvat paikat, joita TUTO ottelun alkupuolella onnistui luomaan, eivät kuitenkaan tuottaneet minkäänlaista tulosta: vedot jäivät usein hyvin löyhiksi ja kiekko hukattiin turhan helposti vastustajan lapaan. Edes ylivoiman aikana turkulaiset eivät onnistuneet luomaan paria vetoa lukuunottamatta oikeastaan minkäänlaista painetta.

Ensimmäisen erän potentiaalisin maalipaikka nähtiin erän puolen välin jälkeen, kun TUTOn Oskari Lehtinen pääsi KooKoo-pelaajan möhläyksen ansiosta läpiajoon. Tilanne kuitenkin kuivui kasaan kouvolalaismaalilla torjuneen Frederic Cloutier'n ollessa valppaana.

KooKoo hyppäsi kuskin paikalle

KooKoon voi sanoa hallinneen toista erää täysin. Vieraat pitivät kiekkoa paremmin hallussaan ja riistivät sitä TUTOlta mallikkaasti jättäen turkulaisille vain entistä vähemmän mahdollisuuksia kunnon hyökkäyksiin. KooKoo luisteli maalille paljon TUTOa vauhdikkaammin ja maalillaan rehkinyt Kaapo Kähkönen sai venyä mitä erikoisimpien yritysten edessä.

Ylivoiman pyöriessä KooKoon Teemu Rinkinen pääsi jopa kilauttelemaan turkulaistolppia, mutta sisään asti pikkumustaa ei saatu. TUTO alkoi kuitenkin silminnähden väsyä KooKoon pyörityksen alla ja uupunutta turkulaispuolustusta rokotettiin melko pian: Jarno Lippojoki iski kiekon maaliin tuoden samalla aika ajoin jo uuvuttavaksi käyneeseen peliin uutta säpinää.

KooKoon avausmaalin myötä alkoi TUTOkin viimein haastaa. Toisen erän lopulla siirretyn rangaistuksen aikana TUTO sai KooKoo-päätyyn aikaiseksi melkoista pyöritystä. Vetojakin nähtiin ja pian jo osa Kupittaan yleisöstä hurrasikin kiekon pomppiessa lupaavan näköisesti kohti maalia, mutta turkulaisyleisön harmiksi kiekon oli ehtinyt jo napata maalissaan puoliksi kumollaan oleva Cloutier, joten tasoitus jäi syntymättä.

− Totta kai lähdimme liikkeelle sillä, ettei KooKoo tässä ottelusarjassa helppo ole, emmekä tietenkään mekään. Siitä osoituksena on kuitenkin jo se, että olemme tässä kohta kolmen ottelun verran pelanneet, tokaisi TUTO-luotsi Ismo Lehkonen viitaten venyneisiin peleihin.

KooKoo hallitsi, TUTO haastoi

Kolmannessa erässä KooKoolle tarjoiltiin mahdollisuutta siirtyä johtoon, kun Timo-Pekka Heikkinen pääsi lähes vapaana luistelemaan kohti Kähkösen vahtimaa maalia. Heikkinen kilautti kiekon kuitenkin turkulaisten onneksi vain tolppaan.

KooKoo painosti TUTOa kolmannessa erässä oikein urakalla ja aika ajoin peli tuntui tasaviisikoinkin siltä, että kouvolalaiset pelasivat ylivoimaa. Jos ensimmäisessä erässä TUTO oli vielä jotenkin pelissä mukana, oli toinen ja kolmas erä jo aivan toista peliä.

Kaikesta huolimatta TUTOn onnistui kuitenkin kaventaa ylivoimalla vain kolmisen minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua: Aki Keinäsen maali toi turkulaiset tasoihin ja loi vielä toivoa ottelun voitosta.

− En tiedä, oliko se meidän saama jäähy ihan pelin hengen mukainen, sillä en nähnyt tilannetta, mutta kai sieltä joltain maila tippui käsistä. Jäähyn kuitenkin saimme ja TUTOlta maailmanluokan laukaus, josta tilanne tasan ja jatkoille. Olimme harmillisen passiivisia ja ryhdyimme asemasotaan. Pelasimme ehkä turhan varovaisesti, harmitteli KooKoon päävalmentaja Petri Mattila TUTOn tasoitusmaalin jälkipyykkiä.

Mutta se voitto olikin taas kerran melkoisen työn takana. Jo maanantaina sarjan ensimmäinen ottelu venyi toiseen jatkoerään asti, eikä keskiviikon peli ollut poikkeus. TUTO tosin alkoi jatkoerien edetessä ottaa otteluun parempaa otetta ja pian turkulaiset olivat se osapuoli, joka tuntui oikeasti haluavan voittaa KooKoon jo hieman väsyessä päästä päähän sahaamiseen.

89. peliminuutin kohtaalla turkulaisyleisö sai kuitenkin sen, mitä oli tullut hakemaankin: TUTO nujersi KooKoon lopulta lukemin 2-1 Mikko Laineen iskettyä ratkaisevan maalin Cloutier'n selän taa. Turkulaispoppoo tuuletti jatkoaikavoittoaan helpottuneena ja syystäkin: TUTOlla on nyt kaksi tärkeää voittoa KooKoosta ja ottelusarja on turkulaisille 2-0. Sarja jatkuu perjantaina Kouvolassa.