KooKoo venytti sarjan seitsemänteen – ”Haudan partaalta kohti valoa”

Koppi ei tarttunut Kaapo Kähköselle tänään samaan tapaan kuin viime lauantaina.
TUTO ei onnistunut punnertamaan itseään toisellakaan yrittämällä finaaleihin, vaan KooKoo tasoitti sarjan vahvan esityksen jälkeen. Kotijoukkue TUTO sai kiirastorstain otteluun loistavan startin, mutta KooKoo pystyi punnertamaan takaa ohitse ja voitti lopulta lukemin 3-6.

TUTO painoi ottelun alussa vahvasti päälle, eikä KooKoo oikein päässyt ensimetreillä liikkeelle ollenkaan. Viiden minuutin pelin jälkeen KooKoo-puolustaja Marlo Koponen hankki itselleen korkeasta mailasta 2+2-minuuttisen jäähyn, mikä avasi TUTOlle oivan sauman johto-osumaan.

Tämän sauman kotijoukkue myös käytti, sillä ensin Aleksi Rutanen ohjasi kahdeksan sekuntia ennen ensimmäisen kakkosen päättymistä Mikko Lehtosen laukauksen sisään, ja Mikko Laine taas sivalsi toisen jäähyn aikana kiekon Mikko Rämön taakse toistamiseen.

"Tuli vissiin vähän ulospuhallus"

Toisen maalin jälkeen Rämö vaihtui KooKoo-maalilla Frederic Cloutieriin, ja samalla vaihtui myös vieraiden peli-ilme. KooKoo otti 2-0-maalin jälkeen ohjat erittäin tarkasti käsiinsä ja ennen erän loppua vieraat johtivatkin ottelua jo 2-3 Teemu Rinkisen, Ossi Ikosen ja Joona Karevaaran maaleilla.

− Haudan partaalta noustiin kohti valoa, uskomaton joukkue. Selkä seinää vasten ja 2−0 heti alkuun. Mitä sen jälkeen tapahtui, niin oli vahvaa sisua ja sydäntä, KooKoo-käskijä Petri Mattila kuvaili nousua.

− Tuli vissiin vähän ulospuhallus. Niistä paikoista, jotka vieraat saivat, niin tinttasivat aika kovalla prosentilla pönttöön, TUTO-valmentaja Ismo Lehkonen harmitteli.

Illan erikoisin maali nähtiin toisen erän alussa, kun KooKoon Markus Västilän laukaus upposi selvästi Kaapo Kähkösen taakse, mutta tuomarit eivät osumaa ensin noteeranneet. Vasta tovin pelin jatkumisen jälkeen mentiin puhelimeen ja todettiin kiekon käyneen verkon perukoilla.

TUTO oli päästä vielä peliin mukaan. Teemu Vuorisalo ampui lämärillä tasavajaalla pelatessa kiekon häkkiin, ja hetkeä myöhemmin Rutanen pääsi koittamaan rangaistuslaukauksella tasoitusta, mutta Cloutier veti pidemmän korren.

− Freddiellä oli maalissa isoja torjuntoja − rankkari ja ottelun lopussa. Näytti vahvaa suuntaa ja johtajuutta joukkueelle, Mattila kehui vaihdosta tullutta maalivahtiaan.

KooKoo piti kotijoukkueen aisoissa

Kouvolalaiset iskivät vielä toisessa erässä alivoimalla kolmella yhtä vastaan -hyökkäyksestä. Hannes Björninen tarjoili Ikoselle, jonka rannelaukaus upposi aavistuksen helposti ilman maskia Kähkösen taakse. Toiselle erätauolle mentiin vieraiden johtaessa 3−5.

Kuumeilusta kärsinyt Kähkönen ei pystynyt tänään lähellekään samanlaiseen esitykseen kuin joukkueiden edellisessä Turun kohtaamisessa, jossa nuori maalivahti torjui nollapelin ja iski vielä maalin päälle.

Kolmannessa erässä KooKoo piti pelin vahvasti näpeissään. TUTO pääsi harvoin kunnon maalintekopaikoille, eikä niille päästessään joukkue pystynyt iskemään kiekkoa sisään. Kun Olli Julkunen iski pari minuuttia ennen loppua kiekon tyhjiin, oli kouvolalaisten viimeinen Mestis-reissu Kupittaalle riemukas.

− Kolme osumaa kun pystyy iskemään tässä tilanteessa, niin se tarkoittaa yleensä, että ollaan aika lähellä voittoa, mutta tänään ei oltu. Olisi näköjään pitänyt pystyä tekemään enemmän, mutta ei tänään onnistuttu, Lehkonen summasi.

Ottelusarjassa 3−1-tilanteesta tasoihin kömpinyt KooKoo pääsee hakemaan finaalipaikkaa nyt kotikaukalossaan. Ottelusarjan ratkaiseva seitsemäs kohtaaminen käydään Kouvolassa lauantaina.