KooKoo taipui Kupittaalla - TUTO-vahti onnistui maalinteossa

Nollapeli ja maali. Kaapo Kähkösen lauantai-ilta oli onnistunut.
TUTO ja KooKoo tarjoilivat todella viihdyttävää pudotuspelikiekkoa lauantaina Kupittaalla. Jännitys pysyi ilmassa aina viimeisen erän loppupuolelle asti, sillä ottelun avausmaali nähtiin vasta 50. peliminuutin kohtaalla. Lauantai-ilta oli onnistunut etenkin Kaapo Kähköselle, joka nollapelin lisäksi avasi maalihanansa iskemällä 3-0-osuman.

Ottelu lähti liikkeelle tasaisena ja oikeastaan koko illan hallinta siirtyi vuoron perään joukkueelta toiselle, joten mikään läpihuutojuttu tämäkään peli ei ollut. Ensimmäinen erä oli lähinnä turhauttavaa katseltavaa, sillä molemmat joukkueet pääsivät kelpo maalipaikoille, mutta kunnon viimeistely jäi uupumaan.

KooKoon Hannes Björnisellä oli ensimmäisessä erässä peräti kaksi aivan tuhannen taalan paikkaa iskeä joukkueensa johtoon, mutta jostain syystä hyökkääjän kuti ei uponnut. Myös TUTOn Timo Pärssiselle tarjoiltiin ensimmäisessä erässä idioottivarmaa maalia, mutta lähes tyhjän maalin ammottaessa hyökkääjän edessä, tämä päätti jostain syystä vielä syöttää kaverille.

− Meillä oli ensimmäisessä erässä kiistatta neljä aivan huippu tonttia, joista näissä peleissä pitäisi laittaa kiekko sisään. Sitä kautta olisimme saaneet sen tärkeän ensimmäisen maalin, joka olisi lähtenyt viemään peliä meidän kannalta vielä parempaan suuntaan, totesi KooKoo-luotsi Petri Mattila illan ottelusta.

Molempien joukkueiden pelaamista väritti turhat syöttelyt ja maaleja yritettiin iskeä vaikeimman kautta. Vielä erän loppuun KooKoo pääsi pyörittämään ylivoimaa ja saikin TUTO-päätyyn melkoista pyöritystä, mutta turkulaisten maalilla itsevarmoin ottein torjunut Kaapo Kähkönen nappasi vedon kuin vedon.

Pudotuspelien tunnelma tuntui vahvana koko illan ajan ja meininki näkyi myös jäällä: molemmat joukkueet tarjoilivat kunnon taklauksia ja laidat rytisivät vähän väliä. Nähtiinpä kolmannessa erässä myös hieman käsikärhämiä, mutta suuremmilta ylilyönneiltä kuitenkin vältyttiin. Loppujen lopuksi joukkueiden hermot pitivät hyvin, vaikka peli olikin hyvin kiihkeää.

Jännitystä loppuminuuteille asti

Toisessa erässä TUTO alkoi tehdä itselleen tilaa kuskin paikalta ja lähtikin hyökkäämään KooKoota innokkaammin. Tähän kouvolalaispoppoo vastasi kuitenkin tiiviillä ja viisaalla puolustuksella, ja kiekon eteen heittäydyttiin antaumuksella. TUTO saikin aikaan ensimmäisen erän tavoin muutamia vaarallisiakin paikkoja, mutta Kähkösen tavoin maalillaan muurin lailla torjunut Mikko Rämö ei suostunut antautumaan.

Jäähyjä ottelussa vihellettiin yllättävän vähän, vaikka meno hurjaksi välillä äityikin. Toinen KooKoon ottamista jäähyistä kuitenkin muutti pelin suunnan: viimein ajassa 50:20 TUTO sai avattua maalihanansa, kun Timo Pärssinen ohjasi Teemu Vuorisalon kovan vedon suoraan kouvolalaismaaliin. Maali herätti joukkueet ja koko hallin aivan uudenlaiseen tunnelmaan.

− Pienen lämmittelyn jälkeen saimme ensimmäisessä erässä aikaan pari hyvää taklausta, jotka sytyttivät meidät pelaamaan sitä peliä, mitä tässä on parhaimmillaan pelattu. Kokonaiskuva tästä pelistä on hyvä, mutta erikoistilannepelaamisessa tänään hävisimme: yksi ylivoimamaali laukaisi tähän peliin sen loppukiiman, harmitteli Mattila.

Roni Viirlaksen kärsimän jäähyn aikana KooKoo oli vaarallisen lähellä tulla tasoihin. Juuso Rajala pääsi iskemään kiekon suoraan kohti tyhjänä ammottanutta yläkulmaa, mutta liekö kiekko muuttanut suuntaa tolpasta vai toisesta pelaajasta, sillä veto päätyi lopulta yläilmoihin.

Turhautunut KooKoo alkoi pian hakea tasoitusmaalia kuudella kenttäpelaajalla ja toden teolla kouvolalaisryhmittymä kävikin TUTOn kimppuun. Hetken näyttikin siltä, ettei TUTO selviäisi KooKoon paineen alla, mutta turkulaisten 2-0-maali vaati vain yhden harhasyötön, jonka Jere Laine pääsi ohjaamaan tyhjään KooKoo-maaliin.

− Tämä meidän ryhmä vetää vähän sanattomaksi. Kaikki ketjut ovat menneet uusiksi, meiltä on kahdeksan äijää poissa, mutta silti sitkeä ryhmä. Ei voi kuin nostaa hattua. Tämä tekeminen kuvastaa hyvin meidän joukkueemme moraalia, totesi TUTOn päävalmentaja Ismo Lehkonen omiensa suorituksesta.

Illan todellinen helmi nähtiin viimeisellä peliminuutilla, kun nollapelistään innostunut Kähkönen innostui myös maalintekoon: nuori veskari tykitti pikkumustan suoraan KooKoon maalin perukoille ja tästä innostunut turkulaisyleisö taputti seisaallaan. Näin ollen ottelusarja on jälleen katkolla turkulaisille lukemin 3-1 ja tiistaina Kouvolassa pelattavassa ottelussa TUTOlla on mahdollisuus marssia finaaliin.