TuTo selvästi KJT:tä parempi

TuTo jyräsi heikosti pelanneen KJT:n yli Kupittaalla selvin 8-3 (3-1, 3-1, 2-1) numeroin, jotka itse asiassa olivat KJT:n kannalta varsin mairittelevat, sillä TuTo hallitsi täysin pelitapahtumia.

Sekavaa peliä

Peli alkoi erittäin sekavasti ja kiekko pysyi ensimmäiset 8 minuuttia lähinnä keskialueella, joskin TuTo loi jo tässä vaiheessa muutaman vaarallisen maalintekopaikan, mutta KJT:n maalissa pelannut Jaakko Suomalainen torjui. Ensimmäisen kerran Suomalainen joutui kuitenkin antautumaan ajassa 8.47, kun TuTon mainioon pelivireeseen päässyt Mikko Niinikoski siirsi kotijoukkueen 1-0 johtoon. Syötön maaliin antoi erittäin pirteästi viime harjoitusotteluissa pelannut Ville Vähämaa.

Kolme ja puoli minuuttia edellisestä maalista ja TuTo siirtyi jo 2-0 johtoon ykköskentän sentterin Tero Forsellin toimesta. Maalin pohjustivat syötöillään Tuomas Jalava ja Markku Vuorisalo. Tämän jälkeen ehdittiin pelata ainoastaan minuutti, kun TuTon Juha Peltonen ja Janne Laitila syöttivät ylivoimapelin päätteeksi Ville Vähämaalle todellisen klap-klap koulumaalin, joka voitaisiin valita vaikka kuukauden maaliksi, mikäli sellainen valittaisiin. TuTo johti jo 3-0. Erän lopussa Anssi Kostiainen toi lohtua KJT:lle 3-1 kavennusmaalilla, joka syntyi lyöntilaukauksella siniviivalta KJT:n pelatessa ylivoimaa.

Terävä alku

Toiseen erään TuTo lähti todella terävästi ja vauhdilla eikä erää ehditty pelata kuin 40 sekuntia, kun Mikko Niinikoski pääsi yksin läpi eikä erehtynyt, vaan siirsi kiekon Suomalaisen ohi maaliin. Tästä 30 sekuntia ja jälleen maaliverkko heilui Suomalaisen takana, kun TuTossa ensimmäisen kerran esiintynyt Marko Kuikka sivalsi TuTon lyöntilaukauksella 5-1 johtoon. Tämän jälkeen KJT:n pelaajien tunteet nousivat varsin pintaan eikä niitä suinkaan rauhoittanut Jussi Sipposen rangaistuslaukauksella sivaltama 6-1 johtomaali ajassa 26.46.

Erän puolivälissä reilussa johtoasemassa TuTon pelaajat lepsuilivat ja KJT sai lahjaksi tilanteen 6-2 kavennukseen. Maalintekijä oli Matti Lievonen, joka oli ylivoimaisesti KJT:n heikosti pelanneen joukkueen paras pelaaja. Kavennusmaalin jälkeen KJT:n Pekka Nöyränen pääsi vielä läpiajolla yrittämään TuTon maalissa pelanneen Henri Launosen torjuntavirettä, mutta Launonen oli venyttelemällä pitänyt itsensä lämpimänä ja torjui hienosti.

Kokonaisuudessaan Launosen osa TuTon maalissa ei ollut kadehdittava, sillä KJT ei muutamaa yksittäistä pelaajaa lukuun ottamatta päässyt lainkaan luomaan maalintekotilanteita. Kontrolloidut hyökkäykset puuttuivat täysin KJT:n pelistä.

Täydellistä, mutta tehotonta hallintaa

Kolmas erä oli jälleen täydellistä TuTon hallintaa, mutta lopullinen tarkkuus maalitilanteissa puuttui ja KJT:n Suomalainen joutui antautumaan ainoastaan kahdesti. Ajassa 40.17 TuTon erittäin hyvin pelannut Marko Kuikka teki illan toisen maalinsa siirtäen TuTon 7-2 johtoon Tero Forsellin ja Petri Tähtisalon syötöstä. Marko Kuikka pelasi kolmannen erän ykköskentässä Markku Vuorisalon paikalla.

KJT käytti kolmannen erän ainoan tilanteensa tehokkaasti hyväkseen, kun TuTon puolustuksen virheestä Matti Lievonen pääsi yksin läpi Tommi Elomon syötöstä ja siirsi kiekon ohi TuTon Launosen tilanteeksi 7-3.

Peli oli kuitenkin täysin TuTon hallinnassa ja ajassa 55.27 Ville Vähämaa siirsi kiekon hienon syöttökuvion päätteeksi jälleen ohi Jaakko Suomalaisen ja lopputilanteeksi 8-3. Hienon syötön maaliin antoi Tuukka Pulliainen.

Yhteenveto

TuTo olisi voinut takoa tulostaululle kaksinumeroiset maalilukemat, kun taas KJT käytti maalipaikkansa erittäin tehokkaasti hyväkseen, tehden viidestä maalipaikastaan kolme maalia. TuTon teho jakautui varsin tasaisesti kaikille kentällisille, mutta pirtein ketju oli ilman muuta Ville Vähämaan johtama kentällinen, jonka laidalla taistelivat Mikko Niinikoski ja Marko Kuikka. Ketju pelasi erittäin hyvää yhteispeliä ja pakotti useaan kertaan vastustajan puolustuksen virheisiin, joista syntyi vaarallisia maalintekopaikkoja. TuTon tasaisen vahvoista kentällisistä erottuivat yksilöinä myös pirteästi pelannut Jussi Sipponen sekä railakkaasti taklannut Tuukka Pulliainen. TuTon vakiokokoonpanosta puuttuivat Mikko Lehtimäki, Timo Hurskainen, Atte Saunamäki, Miika Kurka, Markus Leppänen sekä Arto Ryömä.

KJT:n joukkueesta ei pysty nostamaan yhtenäisiä ketjuja yli muiden, koska joukkue ei kerta kaikkiaan saanut rakennettua kontrolloituja hyökkäyksiä. Myös puolustuspeli oli varsin heikkoa ja puolustajat tekivät helppoja virheitä. Yksittäisistä pelaajista erottuivat edukseen Matti Lievonen sekä Pekka Nöyränen, jotka saivat luotua muutaman vaarallisen tilanteen sekä joukkueen maaleista kaksi. KJT näytti keskittyvän suurimman osan peliajasta vastustajan pelin rikkomiseen ja mailan käyttämiseen kaikkeen muuhun paitsi kiekon liikutteluun.

Ottelun päätuomari Tero Peltomaa selvisi varsin rikkonaisesta pelistä kunnialla, joskin turhat vastustajan vahingoittamisyritykset ja mailalla huitomiset olisi voinut viheltää vielä tehokkaammin pois.