KJT:n luisteli TuTon nurin

MESTIS / Raportti
Ensimmäisen erän ahdingossa olleen KJT:n koutsin Seppo Revon strategianmuutokset menivät nappiin ja joukkue luisteli turkulaiset suohon erityisesti toisessa erässä. KJT:n tehokkain osa oli sen ykköskenttä, joka värkkäsi joukkueen kaikki maalit. Ketjun laituri Jaska Vilenille merkittiin kypärätemppu.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti kun molemmat joukkueet luistelivat latautuneena ottelun ensi minuutit. Kun ote valui kotijoukkueellle, KJT:n peli passivoitui.

KJT:n Juha Jusslinin kyynerpäätaklattua nimettömäksi jäänyttä turkulaista päätuomari Tom Laaksosen nenän edessä pääsi TuTo ylivoimalle. TuTon Juha Peltonen kiitti, kumarsi ja latasi B-pisteen kaarelta tiukan rannevedon, joka yllätti Jaakko Suomalaisen hieman helponoloisesti.

Keskiuusimaalaisten kuitti oli tulla lähes samantien. Vieraiden Pekka Nöyränen kiersi Rami Katajiston luvattoman helposti, mutta Henri Launosen oikea-aikainen heittäytyminen piti kotijoukkueen johdossa.

Viitasen jäähyn aikana KJT:n neliö pelattiin kahdesti aivan ulos ja tasakentällisin Kuikkalla oli tyhjä maali, mutta lukemat pysyivät

Laitilan jäähyn aikana Launonen tiputti kiekon hanskanstaan ja maalille syntyi kauhea säpinä, mutta maali varjeltui jonkin taivaallisen sallimuksen ansiosta.

Erän viimeisellä minuutilla nähtiin vielä vaarallinen tilanne KJT:n päässä, kun nimettömäksi jääneen tutolaisen rystyvippauksen Suomalainen torjui upealla patjan venytyksellä, jonka jokainen hallissa ollut tunsi nivussissa asti.

Kokonaisuutena TuTon erä KJT:n muutamaa vaarallista paikkaa lukuunottamatta joiden primus motoreina olivat Launonen ja Katajisto.

Toinen erä

Erä alkoi erittäin sekavasti. Alkukankeuden kadottua siirtyi ote taas kotijoukkueelle. Arto Ryömä pääsi sutaisemaan maalin edestä, mutta Suomalainen torjui refleksinomaisesti.

Ryömä näkyi hetken päästä taas kentällä antaessaan poikittaissyötön oman maalinsa edestä, jonka Miikka Lindholm nappasi lapaansa, mutta ennenkuin tämä ehti tekemään ratkaisuja, Launonen teki tiikerihypyn ja tyrkkäsi kiekon kauemmas.

Ja sitten kesken TuTon painostuksen aikana kotijoukkueen murheenkryyni Ryömä menetti kiekon alimpana miehenä ja Jaska Vilen karkasi ylivoimahyökkäykseen. Hän ei syöttänyt vaan latasi tiukan lyöntilaukauksen ohi Launosen. Peli tasan.

Parin vaihdon päästi vieraiden Lindholm purjehti vapaasti TuTon pakkien välissä ja sai leipoa kiekkoa sekä hakea kunnon linjoja ja pääsi latamaan tiukan rannarin ohi Launosen, jonka hanska kuroi pelkkää ilmaa. Maalin johto KJT:lle.

Turkulaisten Jari Mannila huitaisi Iippo Suutarista kirveslyönnillä käsille ja KJT sai kahden minuutin ylivoiman, mutta vieraiden ylivoima oli onnetonta.

Vaihtovirheen takia KJT:n Vilen ja Lindholm pääsivat nokatusten Launosen kanssa. Oman onnensa nojaan jätetty maalivahti torjui pari ensimmäistä vetoa, kunnes Vilen hakkasi kiekon jäässä makaavan Launosen selkää pitkin verkon perukoille.

Seuraavassa vaihdossa TuTolle tarjottiin loistavaa paikkaa päästä mukaan peliin, kun Sami Terho pelattiin nokitusten Suomalaisen kanssa, mutta Suomalainen venytti patjan takatolpalle ja torjui tilanteen.

Täysin vieraiden erä, jotka veivät erän peräti 0-3.

Kolmas erä

Erän alkuhetket TuTo tuli lujaa. Kesken myllyn Iippo Suutarinen purjehti koko TuTon viisikon läpi kahdesti saman vaihdon aikana, mutta ei kyennyt yllättämään Launosta.

Tähtisalon jäähyn aikana Vilen pääsi nokikkain Launosen kanssa ja Ryömän oli pakko ottaa jäähy. KJT:lle 18 sekuntia kahden miehen yv:llä, mutta ei tulosta ei tullut liiallisen vastuunsiirtelyn takia. Avoimen maalin edessä haettiin vielä sitä kuudettatoista syöttöä.

Viisi minuuttia ennen loppua peli oli sitten käytännössä ohi. Miikka Lindholm tarjoili ja maalille ahnaasti ajanut Vilen ohjasi kiekon lähietäisyydeltä ylämummoon. Launonen ei olisi kissaa ehtinyt ehtinyt tilanteessa sanoa; ja vaikka olisikin, niin se ei olisi torjuntaa edesauttanut.

Loppu olisi ollut kosmetiikkaa, mutta naisten meikit eivät Järvenpään poikia kiinnostanut, vaan he hakivat viidettä maalia loppuun asti.

Kommentit

Hengästyneenoloinen KJT:n pääkäskijä Seppo Repo ei hymyillyt vakuuttavan oloiselle voitolleen.

-Eka erä oltiin todella huonoja. Todella huonoja. Sitten vaihdettiin pelijärjestelmää ensimmäisen erän jälkeen ja pantiin valmentaja seisomaan pelaajien eteen ja ruvettiin piiskaamaan ja ajettiin niitä asioita jota erätauolla puhuttiin. Ja siitä se lähti pikkuhiljaa menemään. Pelin perusasioita ruvettiin tekemään - siis sitä mitä tämä laji vaatii. Se rupesi näyttämään siltä, että se on ihan hyvää jääkiekkoviihdettä. Vastustajalla oli omat mahdollisuutensa ekassa – jopa toisessa erässä – tehdä omat maalinsa. Meidän maalivahti pelasi hyvin, summasi Repo.

Onnistujina Repo mainitsi lisäksi Virenin, Lindholmin ja Taanasen.

TuTon luotsi Anatoli Bogdanov oli ymmärettävistä syistä selvästi pettyneen oloinen.

-Olemme taas tilanteessa, jossa olemme ollut liian usein – tappio on tullut. Eka erä oli todella hyvä meiltä. Mutta sanotaan, että ottelu kestää 60 minuuttia, niin meillä ei ollut koko ottelua samanlaista luistelua. En tiedä mitä tapahtui toisessa erässä. Pelaajat seisovat ja pelasimme pitkiä vaihtoja. Erä oli täystuho. Siinä tuli pari jäähyä ja valitettavasti joukkue oli antanut periksi. Johtuiko se sitten siitä, että vastustajan avausketju on ollut liian hyvä. Jos yksi erä onnistui tänään, niin toivotaan, että ensi kerralla menisi kaksi erää, sanaili Bogdanov.

» Lähetä palautetta toimitukselle