TUTO kaatoi sarjakärki KeuPan armottoman taistelun jälkeen - "Jouduimme tänään taistelemaan kovemmin kuin mitä ollaan Kupittaalla nähty"

MESTIS / Raportti
Sarjakärki KeuPa joutui nöyrtymään Turussa.
Kuva © Timo Savela
TUTO otti Turussa taisteluvoiton KeuPasta lukemin 2-1. Kotijoukkue oli ottelussa joukkueista halukkaampi voittamaan ja taisteli läpi vaikean toisen erän. TUTO katkaisi KeuPan neljän ottelun voittoputken viidennellä perättäisellä kotivoitollaan.

TUTO pelasi vahvan avauserän, eikä sarjajohtaja KeuPa päässyt hyökkäämään. Loukkaantumisten sirpaloima kotijoukkue vyörytti pelin keuruulaisten päätyyn aktiivisella luistelulla.

— Valmistin joukkueen peliin samalla tavalla kuin aiemminkin, mutta olemme korostaneet pelaajan henkistä valmiutta. Tämä sarja on niin nopeatempoinen, että jos et ole henkisesti valmistautunut ottelutapahtumaan, niin se menee ohi. Tänään tätä ongelmaa ei ollut yhdelläkään pelaajalla, TUTO-luotsi Miika Elomo avasi joukkueensa vahvaa avauserää.

— Olimme telineissä, ja hyökkäyspeli sekä kiekollinen peli oli vaisua. Puolustimme kuitenkin ihan ok, vaikka kotijoukkue pääsi vyöryttämään, KeuPa-käskijä Mikko Heiskanen pohjusti heikkoa erää.

TUTO vastasi myös ottelun ensimmäisestä maalista. Matias Lehtonen näpäytti kiekon tyhjään maaliin, kun Juho Virtasen laukaus kimposi päädystä maalin eteen.

KeuPan maalipaikat olivat harvassa, mutta sarjakärki tuli tasoihin erän lopulla. Miro-Pekka Saarelainen pääsi vapaasti liukumaan laidasta läpiajoon ja ohitti hienolla harhautuksella yksin jääneen TUTO-vahti Markus Ruusun.

KeuPa kiekon haltijaksi

KeuPa oli toisessa erässä kiekollisesti joukkueista parempi ja hallitsi erästä 15 peliminuuttia. KeuPalta hylättiin myös maali 44 sekunnin pelin jälkeen, kun tuomaristo näki osumassa kiekon menneen maaliin luistimella pelattuna. Hylätyn maalin jälkeen keuruulaiset eivät onnistuneet luomaan vaarallisia maalipaikkoja pitkistä hyökkäyksistä huolimatta.

— Vastassa oli sarjakärki eli todella hyvä joukkue. Joka vaihdossa jouduimme tänään taistelemaan ehkä vielä kovemmin kuin mitä ollaan Kupittaalla nähty, Elomo kiitteli joukkuetta.

— Pyrimme parantamaan luistelua ja järkevöitimme kiekollista peliä, Heiskanen totesi vahvan toisen erän reseptiksi.

— Kun kiekon maalille heittää, niin voiko pelaaja tehdä potkuliikettä, muuta kuin jonkun reaktion. Isot herrat katsovat videot ja tekevät päätöksen, Heiskanen kertoi oman näkemyksen hylätystä maalista.

TUTOn loukkaantumislista pidentyi entisestään, sillä puolustaja Samu Suomisen peli päättyi olkapäävammaan erän puolivälin jälkeen. Kotijoukkueella oli käytössä enää viisi puolustajaa Suomisen loukkaantumisen jälkeen.

— En tiedä Suomisen tilasta vielä, Elomo kommentoi.

Erän lopulla KeuPan ote herpaantui ja turkulaiset kilauttivat kiekon kaksi kertaa maalikehikkoon. Maaleja toisessa erässä ei kuitenkaan nähty.

Viihdyttävän huolimatonta

Päätöserä oli ottelun vauhdikkain ja viihdyttävin. Molempien joukkueiden kiekollinen peli oli huolimatonta, mikä aiheutti lukuisia läpiajoja ja ylivoimahyökkäyksiä. Tolpat kilisivät molemmissa päissä, mutta maalia ei erän ensimmäisellä puoliskolla syntynyt.

TUTOn Matias Haaranen räjäytti kotihallin, kun Virtanen tarjoili maalin edustalle ja Haaranen lykkäsi kiekon verkkoon 2−1-lukemiksi. Tästä alkoi KeuPan takaa-ajo, mutta tolppaa lähemmäksi vierasjoukkue ei päässyt.

— Kiekollinen peli jäi uupumaan. Hyökkäyspelissä oli yritystä, mutta se jäi vähän piippuun, Heiskanen tiivisti joukkueensa pelin.

Joukkueet pelaavat seuraavan kerran perjantaina, kun KeuPa kohtaa kotonaan Espoo Unitedin ja TUTO vieraissa RoKin.

» Lähetä palautetta toimitukselle