Nieminen veti ystävysten kohtaamisessa pidemmän korren

Rasmus Rinne oli tänään kuin muuri.
TUTO kärsi lauantaina ensimmäisen tappionsa Miika Elomon alaisuudessa, kun KeuPa HT kävi ryöstämässä jatkoaikavoiton 1600-päisen kupittaalaisyleisön edessä.

Ottelu oli lähtökohdiltaan mielenkiintoinen, sillä joukkueiden valmentajat Miika Elomo ja Ville Nieminen tunsivat toisensa jo vuosien takaa. Valmentajat äityivätkin ottelun lehdistötilaisuudessa ylistämään niin ottelua kuin kollegaansakin.

− Lauantai-ilta, ja tulla tänne legendaariselle areenalle pelaamaan, TUTO vastassa, KeuPa-faniristeily, lomat ja kuntoluistelut häämöttää ensi viikolla. Lisäksi vastustajalla uusi valmentaja, tuttu mies, ollaan pelattu pikkupojasta asti, niin kyllä se oli sen näköistä tänään, että kumpikin joukkue veti kaiken osaamisensa linjaan. Nämä pitäisi olla niitä pelejä, jotka näkyvät ilmaiskanavilla, vierasjoukkueen valmentaja Ville Nieminen maalaili.

− Jotenkin nostalginen hetki tässä, Stanley cup -voittaja vieressä ja pitkä matka yhdessä. Osaan arvostaa sitä mitä Ville on kiekolla tehnyt ja ajattelee kiekosta, TUTO-luotsi Miika Elomo puolestaan sanaili.

Vierasjoukkue KeuPa oli ottelun alussa osapuolista terävämpi. Erityisesti keuruulaisten kolmosketju Olavi VauhkonenMatias KiiskinenValentin Claireaux oli vaikea pideltävä TUTO-puolustajille. Ensimmäisen viiden minuutin aikana kolmikko olikin pariinkiin otteeseen lähellä iskeä kiekon verkkoon, mutta sinipaitojen maalilla totuttuun tapaan esiintynyt Kristian Järvinen oli jälleen oma varma itsensä.

TUTO pääsi kuitenkin hiljalleen otteluun mukaan, mutta turkulaisten peli oli varsin tuloksetonta. Edes kahden peräkkäisen keuruulaisjäähyn aikana kotijoukkue ei onnistunut luomaan kunnon maalipaikkoja.

Erän lopussa TUTO joutui todelliseen ahdinkoon, kun Niko Karhu ajettiin isoista ovista ulos pitkän arvonnan jälkeen. Jo valmiiksi ohut turkulaispuolustus joutui siis tulemaan toimeen ilman yhtä avainpuolustajistaan. Ensimmäisen kaksiminuuttisen alivoimastaan turkulaiset kuitenkin selvittivät, ja näin tauolle siirryttiin maalittomassa tasatilanteessa.

Kuparinen rikki molemmissa päädyissä

Toinen erä oli kaiken kaikkiaan koko kauden vauhdikkainta ja värikkäintä kiekkoa Kupittaalla. Molempien joukkueiden hyökkäyspeli toimi mallikkaasti, ja erässä nähtiin myös tukku kovia taklauksiakin. Myös koko kauden hieman hiljainen turkulaisyleisö sekä bussilastillinen Turkuun saapuneita keuruulaiskannattajia pitivät tunnelman korkealla.

KeuPa siirtyi heti kättelyssä 0-1-johtoon. Karhun viisiminuuttista oli jäljellä vielä reilut pari minuuttia, kun vieralijoiden Joona Peränen sivalsi Vauhkosen hyvästä syötöstä kiekon Järvisen jalkojen välistä sisään.

TUTO tuli takaiskumaalin jälkeen otteluun täysin uudella sykkeellä. Valkopaitainen vierasjoukkue ei kuitenkaan päästänyt turkulaisia kunnolla maalin edustalle, ja keuruulaisvahti Rasmus Rinne puolestaan onnistui hoitelemaan kauempaa tulleet laukaukset.

Turkulaiset onnistuivat hyvän flow'n päätteeksi tasoittamaan ylivoimalla. Edes Rinteen patjat eivät pystyneet pysäyttämään Kristian Tuohilammen tulista viivalaukausta. Heti maalin jälkeen turkulaiset olivat siirtyä jo johtoonkin, mutta turkulaishyökkääjän veto lipesi hieman ohi maalin.

TUTOn maalin jälkeen loppuerä mentiin isäntien komennossa. Rinne maalillaan oli kuitenkin mies paikallaan, eikä muutamasta hyvästä paikasta huolimatta turkulaiset onnistuneet pistämään kiekkoa pussiin. Näin erätauolle siirryttiin 1-1 -tilanteessa.

Maalivahdit pitivät joukkueensa pystyssä

Päätöserä oli kahta ensimmäistä selkeästi tarkempaa peliä, vaikkei vauhtia 20 minuuttisesta puuttunutkaan. Myös tunnetta löytyi mukavasti molemmilta osapuolilta. Muutama pieni kähy nähtiinkin maalinedustilanteiden jälkeen, mutta kunnon nyrkkimarkkinoiksi homma ei missään vaiheessa päässyt eskaloitumaan.

TUTO-puolustus alkoi kuitenkin ajan kuluessa hieman herpaantumaan. Järvinen oli kuitenkin maalinsa suulla huimassa vedossa, torjuen muun muassa pari puolittaista läpiajoa kylmän viileästi. Sinipaitojen puolustus tiivistyikin pienen suvantovaiheen jälkeen, eikä keuruulaiset onnistunut käyttämään etsikkoaikaansa hyväkseen.

Kotijoukkue painoi erän loppupuolen päälle kuin vimmattu. Rinne oli KeuPa-maalillaan täystyöllistetty, mutta hyvistäkään paikoista huolimatta turkulaiset eivät löytäneet kiekon mentävää aukkoa mistään. Kun maalia ei syntynyt, venyi joukkueiden lauantai ylitöiden puolelle.

Jatkoajalla nähtiin paikkoja kumpaankin päähän vuoron perään. Ratkaisu nähtiin puoli minuuttia ennen loppua, kun Tuukka Pulliainen menetti kiekon siniviivalla. Keuruulaisten Vauhkonen karkasi TUTO-kolmikolta, ja nosti kiekon hallitusti ohi Järvisen.

Ansaitulle hiihtolomalle

Seuraavaksi koko Mestis lähtee 11 päivän hiihtolomalle. Molemmilla valmentajilla oli varsin saman suuntaiset suunitelmat tulevan viikon varalle.

− Faniristeilyn jälkeen ensi viikolla harjoitellaan tiistaista torstaihin, ja sitten mennään kukin omiin koteihin vetämään seinäkellot aikaan ja sitten lähdetään lopputyöntöä kevättä kohti, linjasi Nieminen omiensa suunitelman.

− Meillä ei ole ihan niin rock'n'rollia että faniristeilyä ei ole kuten KeuPalla, mutta pojilla on hyvin ansaittu saunailta tänään ja alkuviikko harjoitellaan kovaa. Torstaista sunnuntaihin annan omatoimista vapaata, että miehet pääsee kotiin käymään ja lataamaan korvien väliä. Tästä tulee tiukka kevät, ja jos joukkue jatkaa näin niin toivottavasti myös pitkälle, summasi kotijoukkueen Elomo.