KeuPa poimi ensimmäisen pisteensä Turusta

MESTIS / Raportti
KeuPa tarjosi TUTOlle kelpo vastuksen Kupittaan lauantai-illassa.
Kuva © Timo Savela
Turun lauantai-illassa TUTO isännöi sarjanousija KeuPaa. Nihkeästi liikkeelle lähtenyt ja nihkeänä läpi illan kulkenut peli päättyi lopulta voittolaukauskilpailun myötä TUTOlle 3-2-lukemin. Ennen ottelua Kupittaalla koettiin myös ainutlaatuisia ja historiallisia hetkiä.

Ennen ottelun alkua TUTO sai jäädyttää historiansa ensimmäiset pelinumerot, kun mestaruusviirin seuraksi kattoon nostettiin Urpo Ylösen ja Seppo Lindströmin pelinumeroita kantavat paidat. Tunnelma hallissa oli kohdillaan, kun 1542-päinen yleisö antoi raikuvat suosionosoitukset pitkän ja merkittävän uran pelanneille legendoille.

Vaikka ottelun aloitusseremonia olikin hohdokas, ei samaa voi sanoa illan ottelusta. Kupittaalle saapunut kiekkoyleisö sai yllätyksekseen nähdä aivan toisenlaisen TUTOn, mitä viime kausina ollaan totuttu näkemään. Ottelun alkumetreillä ja loppuminuuteilla isäntäjoukkue saattoi olla pelin hallitsevampi osapuoli, mutta muuten komento oli aikalailla KeuPalla, jolla selkeästi oli tarve osoittaa, että täysin pisteittä tätä kautta ei tulla pelaamaan.

− Tänään otettiin joukkueena iso askel eteenpäin. Saimme joukkueen vasta niin myöhään kasaan, että jokainen tällainen taistelu on meille iso asia. Tänään huomasi, että olemme menneet eteenpäin toiminnassamme, totesi KeuPan päävalmentaja Jussi Tupamäki ottelun jälkeen.

Etenkin omassa päässä TUTOn pelaaminen oli täysin sekaisin. KeuPa pääsikin iskemään ottelun avausmaalin vain viiden minuutin pelin jälkeen käyttäen hyväkseen juurikin TUTOn sekavaa pelaamista. Kotijoukkueelle avautui pitkin iltaa mainioita maalintekopaikkoja, ja joskus edessä ammotti jopa tyhjä maali, mutta kiekon saaminen verkon perukoille tuntui olevan lähes mahdoton tehtävä.

KeuPa siirtyi johtoon alivoimalla

KeuPa pelasi läpi illan rohkeasti eikä keuruulaisissa näkynyt väsymisen merkkejä. Vieraat pelasivat myös kelpo alivoimaa ja kestivät pää kylmänä jopa TUTOn kahden miehen ylivoiman toisen erän puolessa välissä.

Täysin kelvotonta isäntienkään pelaaminen ei kuitekaan ollut, sillä pitkän ja hartaan yrittämisen jälkeen kiekko lopulta lipui maaliin. Henri Ruotsalainen sai kunnian tästä helpottavasta osumasta, jonka myötä turkulaisetkin heräsivät entistä innokkaampana haastamaan vastustajaansa.

Toisen erän lopulla TUTOlle aukesi mahdollisuus siirtyä ottelussa johtoon ylivoimalla, mutta toisin kävi. Huolimaton pelaaminen omassa päässä avasi KeuPalle paikan iskeä alivoimalla: Taneli Maasalo pääsi täysin vapaasti nokikkain Kaapo Kähkösen kanssa eikä hyökkääjä epäröinyt hetkekäkään: viimeiseen erään lähdettiin KeuPan 2-1-johtoasemassa.

− Vastustaja teki illastamme vaikean. Meillä oli peliin todella nihkeä lähtö, mutta saimme pikkuhiljaa parannettua peliä. Onhan meillä tässä vielä joukkueena tekemistä ja etenkin erikoistilannepelaaminen on vielä vähän hakusessa, totesi TUTOn valmentaja Hermanni Vidman.

Ilta venyi rankkareille

TUTOn ylivoimapelaamisessa ei lauantai-iltana ollut paljoa ihailtavaa, sillä KeuPan toimiva alivoima teki turkulaisylivoimasta ponnetonta. Päätöserän puolen välin tienoilla tapahtui kuitenkin yllättävä ryhdistäytyminen, jonka seurauksena Oskari Lehtinen pääsi tasoittamaan ottelun 2-2:een.

TUTOn kannalta helpottava osuma vei KeuPalta mahdollisuudet Mestis-kautensa ensimmäiseen kolmen pisteen voittoon, vaikka vierasjoukkue hanakasti kolmatta maaliaan yrittikin. Lopulta edessä häämöttikin jo voittolaukauskilpailu, kun viiden minuutin jatkoaikakaan ei riittänyt ratkaisemaan illan voittajaa.

Aivan kuten illan pelikin, oli voittolaukauskilpailukin melko vaikean oloista. Molempien joukkueiden maalivahdit suoriutuivat hyvin, mutta oli pelaajien vedoissakin havaittavissa jo pientä väsymystä. Illan sankariksi ja ainoaksi onnistujaksi nousi lopulta TUTOn Tuukka Pulliainen, jonka maali toi TUTOlle kaksi pistettä.

Vaikka voitto jäikin uupumaan, ollaan KeuPan leirissä tyytyväisiä tämän kauden ensimmäiseen pisteeseen. Voitto olisi luonnollisesti antanut uudelle tulokkaalle enemmän itseluottamusta.

− Enemmänkin tosiaan olisi ollut pisteitä tarjolla. Olemme joukkueen kanssa puhuneet paljon tunnekontrollista. Tänäänkin kamppailu meni ehkä hieman liikaa tunteiden puolelleja se sotki hieman meidän pelaamista, Tupamäki analysoi joukkueensa pelaamista.

KeuPan pelit jatkuvat keskiviikkona, kun vieraaksi Keuruulle saapuu K-Vantaa. Myös TUTOn Mestis-kausi jatkuu keskiviikkona, kun turkulaiset matkaavat Kouvolaan haastamaan KooKoon.

 

» Lähetä palautetta toimitukselle