KeuPa jäi jälleen pisteittä, tällä kertaa Kupittaalla

Aki Juusela iski illan ottelussa kaksi maalia.
Keskiviikkona Kupittaalla isäntäjoukkue TUTO ja maaleja merkittävästi omiinsa päästänyt KeuPa HT tarjoilivat loppujen lopuksi melko vaisun kamppailun. Kumpikaan joukkue ei ollut parhaimmillaan, ja vaikka TUTO vei ottelun lukemin 4-0, on sarjakakkosella petrattavaa otteissaan.

Ottelun avauserässä ote pelistä oli huomattavasti selkeämmin keuruulaisilla. KeuPan hyökkäyspeli oli maltillisempaa, minkä myötä kiekkokin pysyi paremmin näpeissä.

− Ensimmäisessä erässä olimme pelin päällä ja lähdimme siihen hyvin mukaan. Saimme luotua vaarallisempia maalipaikkoja kuin kaveri, ja siinä kohdassa olisi pitänyt naulata, totesi KeuPa HT:n päävalmentaja Mikko Heiskanen.

Vierailla syntyi oiva paikka siirtyä johtoon ennen erän puoltaväliä auenneen ylivoiman turvin, mutta vedot eivät lopulta olleet lähelläkään vaarallista. Sitä vastoin TUTO pääsi varsin näyttävään alivoimahyökkäykseen, joka turkulaisyleisön harmiksi ei kuitenkaan tuottanut tulosta.

− Meillä oli taukoa nyt kotipeleistä, joten latauksesta ei ollut kiinni. Ehkä tänään oli jopa pieni ylilatautuminen ja pieni jännittyneisyys. Emme pysyneet kiekossa ja peli oli huolimatonta, totesi puolestaan TUTO-luotsi Miika Elomo.

Vaikka turkulaisisäntien pelissä ei näkynyt enää yhtään viikonlopun oiva vieraskiertuevire, siirtyi kotijoukkue silti pian KeuPan ylivoiman jälkeen johtoon Kalle Moision ohjaamalla maalilla.

Vauhdikkaasti päästä päähän

Molempien joukkueiden osalta tehottomuus jatkui toisessa erässä. Avausmaalin jälkeen toista täysosumaa saatiinkin odottaa toisen erän loppupuolella, kun päästä päähän -sahaaminen tuotti isäntäjoukkueen osalta tulosta: Aki Juusela niittasi taululle 2-0-lukemat.

− Ensimmäisen erän jälkeen ei sitten 40 minuuttiin tapahtunut enää mitään. Saimme vain yksittäisiä paikkoja. Kaveri paineisti, emme päässeet pois alta ja oli ongelmia omassa päädyssä, Heiskanen harmitteli.

− Toisessa erässä aloimme kääntää peliä ja saimme etumatkan. Ja kolmannen erän pelasimme tyylikkäästi johtoasemassa, Elomo kommentoi omiensa peliä lyhyesti.

Vaikka isännätkään eivät illan ottelun aikana otteillaan suuremmin häikäisseet, oli keuruulaisvieras kuitenkin lopulta se osapuoli, joka ottelun loppua kohti mentäessä passivoitui täysin. Ensimmäisen erän maltillinen peli oli tiessään ja hermostuneisuus alkoi näkyä.

Eikä TUTOn 3-0-maali ainakaan helpottanut tilannetta. Julius Vähätalon pienen pienestä kulmasta sisään singonnut kiekko sekoitti vieraiden peliä entisestään. Edes kuudes kenttäpelaaja ei helpottanut KeuPan peliä, ja Juusela pääsikin niittaamaan TUTOn neljännen maalin tyhjään verkkoon.

− Tänään olimme jo askeleen parempia kuin kahdessa aikaisemmassa pelissä, mutta silti se ei riitä. Enemmän tarvitaan työtä, että pisteitä jää käteen, keuruulaisten käskijä totesi.

Illan ottelussa KeuPan maalilla debytoi vasta 17-vuotias maalivahtilupaus Lassi Lehtinen, joka sai päävalmentaja Heiskaselta ylistystä.

Vaisun, mutta silti voitokkaan kotiesityksen myötä TUTO matkaa perjantaina Kokkolaan Hermeksen vieraaksi. KeuPa puolestaan metsästää pisteitä perjantaina IPK:ta vastaan kotihallissaan.