TUTO sai vain tolppia ja ylärimoja − K-Vantaa yllätti Kupittaalla

MESTIS / Raportti
Kiekko-Vantaa pääsi juhlimaan avausvoittoa Turussa.
Kuva © Shaun Duncan
TUTOn ja K-Vantaan välinen välieräsarja starttasi keskiviikkona Kupittaalla. TUTO lähti otteluun isännän ottein, mutta illan mittaan mittelö kääntyi vantaalaisväritteiseksi. K-Vantaa avasi sarjan 2–4-voitolla.

Jo ottelun alkuminuuteista näki, että yhteen iskivät kaksi tasaista joukkuetta. Hyökkäykset olivat vauhdikkaita ja tilanteita nähtiin molemmissa päädyissä miltei vuoron perään.

Avauserässä niskan päällä oli kuitenkin isäntäjoukkue, sillä TUTOlle siunaantui potentiaalisempia maalipaikkoja. Kiekko-Vantaa kyllä riisti kiekkoa ahkeraan, mutta vaaralliset tilanteet turkulaismaalilla jäivät puuttumaan.

− En ole hirveän tyytyväinen. Ensimmäiseen erään hieman uninen lähtö, toisessa erässä pystyttiin piirun verran parantamaan. Kolmas erä oli lopulta sitä parasta peliä, totesi K-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä ottelun tauottua.

TUTO vankisti asemaansa ottelun hallitsevana osapuolena, kun avausmaali kirjattiin isäntien nimiin: turkulaisjoukkueen konkarit olivat täydessä iskussa, kun Petteri Nummelin taituroi 1−0-maalin Aki Keinäsen ja Tuukka Pulliaisen syötöistä.

− Loistava ensimmäinen erä, mutta emme käyttäneet paikkojamme. Oli ne sitten tolppia tai ylärimoja, niillä ei ole merkitystä, kommentoi puolestaan TUTO-käskijä Miika Elomo. 

Lohipaidat alkoivat kuitenkin saada pikku hiljaa pelistä kiinni. Vielä avauserän loppuun saatu Patrik Moision iskemä tasoitusmaali toi roppakaupalla itseluottamusta vierasjoukkueen toisen erän pelaamiseen. Turkulaismaalille toisen erän alussa vaihdettu Karolus Kaarlehto sai nimittäin venyä kiekon eteen ensimmäisen kuuden peliminuutin aikana neljästi.

Turkulaisisäntä jäähyili ja antoi K-Vantaalle tilaa hyökätä pitkin toista erää. Lopulta liikaa tilaa hyökkäyspäässä sai Joona Harjama, joka taituroi vieraiden 1−2-johtomaalin.

Vaikka päätöserässä K-Vantaa lopulta meni menojaan, ei TUTO hevillä luovuttanut. Turkulaisisäntä jaksoi säilyttää taisteluilmeensä, mutta lopulta tuloksena oli vain osumia tolppaan, ei maaleja.

Lohipaidat olivat viimeisen kahdenkymmenen minuutin aikana kokonaisvaltaisesti parempia ja huomattavasti vauhdikkaammalla jalalla liikkeellä. Ensin kiekko meni maaliin ylivoimalla ja myöhemmin alivoimalla tyhjään maaliin.

− Jokainen äijä pisti itseään kunnolla likoon. Tässä vaiheessa voitetaan ja hävitään joukkueena. Kotietu saatiin ryöstettyä, ei tämä sen enempää ole, vähäpuheinen Mälkiä tuumasi.

Ottelun viimeisen minuutin aikana syntynyt 2−4-kavennusmaali oli TUTOlle enää vain laiha lohtu. K-Vantaa vei nimiinsä tasaisena alkaneen, mutta lopulta vierasväritteiseksi muuttuneen ensimmäisen välieräkohtaamisen lukemin 2−4.

− Tänään ei saatu kiinnitystä, se käsitellään ja sen jälkeen jatkuu. Piste, Elomo päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle