TUTO jatkon suhteen ahtaalla − tehottomuus koitui turkulaisten kohtaloksi

MESTIS / Raportti
K-Vantaa nappasi voiton TUTOsta jo kolmannen kerran.
Kuva © Timo Savela
Perjantain maratonottelun jälleen TUTO ja K-Vantaa kohtasivat lauantaina Kupittaalla. Väsymys ei näyttänyt painavan, sillä 1605-päiselle yleisölle tarjoiltiin vauhdikasta kiekkoa. TUTO alkaa tosin olla ahtaalla jatkopaikan suhteen, sillä K-Vantaa otti jo kolmannen kiinnityksensä finaalipaikkaan 2-1-voittolukemin.

Lauantain peli mukaili jossakin määrin ottelusarjan keskiviikkoista avausottelua: peli kulki vauhdikkaasti päästä päähän, TUTO oli etenkin alussa hivenen niskan päällä ja K-Vantaa hyödynsi paikkansa paremmin.

− Hyvä taistelu oli, vaikka aina se ei ole niin kaunista. Kroppaa laitettiin likoon, puolustettiin ja taisteltiin. Siitä olen ylpeä, totesi K-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä.

Perjantain pelin venyminen aina lauantain puolelle ei pahemmin joukkueiden otteissa näkynyt. TUTO hallitsi kenttätapahtumia avauserässä, vaikka onnistuikin tuhlaamaan muutamia huippupaikkoja siirtyä johtoon.

Aleksi Rutasella muun muassa oli mahdollisuus illan avausmaaliin, mutta kiekon kanssa työskentely ei ollut tarpeeksi nopeaa vantaalaismaalin tuntumassa.

Toisen erän aikana peli heräsi vielä avauserääkin vauhdikkaampaan menoon. Lohipaidat olivat karata alivoimalla johtoon turkulaispuolustuksen petettyä ylivoimalla, mutta TUTO-maalilla torjunut Julius Pohjanoksa tuli rohkeasti vantaalaiskaveria vastaan ja esti hyökkäyksen.

Turkulaispoppoo sai vantaalaisia mieluisamman lähdön toiseen erään, kun Mikko Laineen ja Markus Nurmen oivasta esityöstä kiekon saanut Joonas Toivanen pääsi ujuttamaan kiekon vantaalaismaaliin aivan maalin kulmalta.

Turkulaisonnea ei kuitenkaan kestänyt kauaa. K-Vantaa osui reiluun kahteen minuuttiin kahdesti, molemmat osumat kirjattiin kultakypärä Atte Mäkisen nimiin: ensin kiekko luikahti maaliin Pohjanoksan kainalon alta ja toinen osuma syntyi ylivoimaisen kolme vastaan yksi -hyökkäyksen päätteeksi.

− Alku oli vaikea, sillä sössimme itse kiekon kanssa keskialueella emmekä päässeet omista pois. Paransimme kuitenkin toiseen erään ja kun tuli kaksi maalia, helpotti se omaakin pelaamista, Mälkiä tuumi.

TUTO ei kuitenkaan näyttänyt lannistumisen merkkejä, vaikka K-Vantaan isku oli nopea ja yllättävä. Turkulaisten onnistui pitää paine Vantaan päädyssä, mutta maalin tuntumaan TUTO ei päässyt.

Vaikka turkulaismaali roikkui ilmassa koko päätöserän ajan ja yhtä tilannetta käytiin tarkastamassa videolta, koitui tehottomuus turkulaispoppoon kohtaloksi. Näin ollen K-Vantaa otti jo kolmannen kiinnityksensä finaalipaikkaan 2-1-lukemin.

» Lähetä palautetta toimitukselle