TUTO aloitti viikonloppunsa voimakkaasti

K-Vantaan verkko heilui Turussa peräti viisi kertaa.
Mestiksen revanssiviikonloppu alkoi TUTOn ja K-Vantaan osalta Turusta, missä TUTO oli todellakin tyly isäntä. 5-0-loppulukemat valotaululle iskenyt TUTO oli vieraitaan parempi oikeastaan joka osa-alueella. Samalla TUTO venytti kotivoittoputkeaan jo neljännellä voitolla.

TUTOlla oli allaan pitkä huilijakso viime viikonlopun hankalahkon vieraskiertueen jälkeen, mikä todella näkyi joukkueen pelaamisessa. Pirteällä jalalla otteluun luistellut turkulaispoppoo jätti K-Vantaan varjoonsa heti alku minuuteilla: sairastuvalta tositoimiin palannut Anton Kokkonen vei isännät johtoon vain vajaan kahden minuutin pelin jälkeen.

− Eipä olla pitkään aikaan oltu näin jäätävässä kyydissä. TUTO oli kyllä todella laadukas tänään, mutta oli meissä tänään positiivisiakin asioita. Niitä täytyy miettiä huomista silmällä pitäen, totesi K-Vantaan päävalmentaja Jami Kauppi ottelun jälkeen.

K-Vantaan pelaaminen oli sekavaa alusta alkaen. Vantaalaiset eivät saaneet aikaiseksi kovin kummoisia hyökkäyksiä eikä kiekko tahtonut pysyä pelaajien lavassa. TUTOn painaessa taukoamatta päälle joutui K-Vantaan puolustus kovan paikan eteen.

Osittain tuurilla ja osittain taidolla vantaalaiset onnistuivat venyttämään TUTOn toisen maalin syntyä aina ensimmäisen erän loppuun asti, vaikka turkulaisilla oli kasa potentiaalisia maalipaikkoja läpi erän. Miikka Tuomainen pääsi viimeistelemään 2-0-maalinsa aivan maalin tuntumasta eikä vantaalaisluukulla torjunut Joona Partanen voinut kuin antautua.

TUTOa oli mahdoton pysäyttää

TUTO aloitti toisen erän samalla kaavalla kuin ensimmäisenkin: 3-0-salamamaali syntyi vain reilun minuutin pelin jälkeen Oskari Lehtisen viimeistelemänä. Tästä ehti kulua vain parisen minuuttia kun kiekko jälleen lepäsi vantaalaismaalissa tällä kertaa Mikko Laineen toimesta.

− Meillä oli tänään ehjä 60 minuuttia ja liikuimme hyvin. Odotusarvot ovat itselläni joka kerta korkealla, sillä tiedän, että tässä ryhmässä on valtavasti potentiaalia, TUTO-luotsi Ismo Lehkonen kehui omiaan.

K-Vantaa pääsi illan aikana hyökkäämään oikeastaan vain ylivoimiensa aikana. Maalipaikkoja etsittiin hanakasti, mutta kunnon kudit jäivät uupumaan. Vantaalaisten vedot menivät joko reilusti ohi tai reilusti yli, ja vain muutama veto löysi tiensä nollapelin maalillaan torjuneen Kaapo Kähkösen syliin. Maalintekoa vaikeutti huomattavasti myös TUTOn antaumuksellinen puolustaminen ja Kähkösen mainiot venymiset.

− Kyllähän maalivahtien torjunnat kertovat, mikä tämän pelin juoni oli. Viikkomme on ollut hyvin repaleinen ja olemme joutuneet harjoittelemaan vajaalla miehistöllä. Ei näihin peleihin enää voi tulla harjoittelemaan, tai muuten tulos näkyy taululla, Kauppi pohdiskeli.

K-Vantaan yritys ei riittänyt

TUTOn neljännen maalin jälkeen K-Vantaan aikaisemmin puhdas ja maltillinen peli alkoi rakoilla. Toisen erän loppupuolella aloitettu jäähyily jatkui myös kolmannessa erässä. Vantaalaisten alivoima kuitenkin toimi varsin hyvin, eikä muuten vahvasti esiintynyt turkualaispoppoo ylivoimalla tällä kertaa onnistunutkaan.

K-Vantaa sai muutenkin peliään kasaan ottelun loppupuolella, mutta lukemat pysyivät vantaalaisten osalta nollissa. Huolimaton pelaaminen ja hätiköidyt ratkaisut koituivat lopulta vieraiden tuomioksi ja maalien sijaan tilastoihin merkittiin jäähyjä. Viimeisen naulan vantaalaisten arkkuun löi Anssi Virkki voimakkaalla vedollaan kolmannen erän puolivälin tienoilla ja loppulukemat olivat TUTOn kannalta komeat 5-0.

Lauantaina K-Vantaalle aukeaa näytönpaikka kotiyleisönsä edessä, kun revanssiviikonloppu jatkuu Tikkurilassa.