TUTO aloitti vantaalaisten rantakauden

Vantaalaiset joutuivat pettymään Kupittaalla käydyn taistelun päätteeksi.
TUTO ratkaisi jatkopaikkansa Mestiksen pudotuspeleissä tiistaina Kupittaalla, kun sitkeä K-Vantaa kaatui 4-2-lukemin. Kokonaisuudessaan ottelusarja ratkesi turkulaisten hyväksi 4-1-voitoin. Jännittävää kiekkoiltaa sai seurata 1867 katsojaa.

Illan ottelu oli tämän ottelusarjan ehkä jännittävin. Suurimmaksi osaksi siksi, että molemmilla joukkueilla oli niin paljon pelissä. TUTO oli selkeästi lähtenyt laittamaan ottelusarjaa pakettiin, kun taas K-Vantaa halusi vielä venyttää sitä. Intohimoinen kamppailu lähti käyntiin vauhdikkaasti kun joukkueet rullasivat heti alkuun peräti neljän minuutin ajan ilman minkäänlaista pelikatkoa.

Paljon oli parantunut sunnuntaisesta esityksestä. Vantaalla pelatussa neljännessä ottelussa painetta ei uskallettu luoda eikä pelihalua tuntunut löytyvän kummastakaan joukkueesta. Toista oli tiistai-iltana Turussa, sillä etenkin isäntien ylivoima jylläsi mallikkaasti: kaksi maalia neljästä syntyi ylivoimalla.

K-Vantaa ei kuitenkaan antanut kaukalossa senttiäkään periksi. Peli lähti hermostunein ottein liikkeelle, mistä osittain johtuukin TUTOn erän aikana syntynyt 1-0-johtomaali. Tony Vidgren sai tulisen syötön siniviivalla majailleelta Lauri Kärmeniemeltä ja niittasi kiekon reppuun. Vantaalaisten huolimaton peli ja hermostunut ote kiekkoon antoi TUTOlle helpon homman napsia pikkumusta omiin lapoihin.

K-Vantaa otti TUTOn kiinni

Toisen erän alussa kaukaloon luisteli uusi K-Vantaa. Omasta päästä lähdettiin heti raivokkaaseen hyökkäykseen, jonka seurauksena oli salamannopea 1-1-tasoitusmaali. Vantaan molemmista maaleista tiistain pelissä vastannut Artem Iossafov oli oman joukkueensa ehdoton valopilkku nopeine ja rohkeine liikkeineen.

Jos ensimmäisessä erässä vantaalaiset menivät turkulaisten ehdoilla, osoittautui toisessa erässä vierasjoukkue sitkeäksi vastukseksi. Vaikka TUTO erän alussa pääsikin kostamaan Vantaan nopean tasoitusmaalin ja siirtämään tilanteen 2-1:een Anrei Hakulisen maalilla, esti K-Vantaa kaikki loput potentiaaliset maalipaikat. Sitä vastoin vantaalaiset itse tehtailivat vielä yhden maalin lisää, mikä loi jännittävän asetelman päätöserään.

Lohipaitojen oma pää säästyi lisäosumilta aina kolmannen erän puoleen väliin saakka suurimmaksi osaksi tiiviin puolustuksen ja maalivahti Aaro Peltosen vahvan pelin ansiosta. Turkulaisten 3-2-maali oli lähellä jo toisen erän lopulla, kun maalia hanakasti metsästänyt Aki Keinänen pääsi kilauttamaan ylärimaan.

TUTO veti lopulta pidemmän korren

Jos toisessa erässä K-Vantaa paransi peliään, heräsi se kolmannessa todelliseen taisteluun. TUTO alkoi murtua vantaalaisten luoman hurjan paineen alla ja se näkyi jäähyjen määrässä. Yleisöllä oli oma mielipiteensä tuomareiden viheltämistä tuomioista, mutta se ei tilannetta helpottanut. TUTO joutui pelaamaan myös kolmella viittä vastaan pariinkin otteeseen, mutta vakuuttavasti turkulaisten maalilla torjunut Tommi Virtanen venyi mitä ilmiömäisimpiin torjuntoihin.

TUTO kuitenkin tehtaili itselleen vielä kaksi maalia lisää vantaalaisten paineesta huolimatta: ensin Lauri Kärmeniemi siirsi isännät 3-2-johtoon ja vain reilua minuuttia myöhemmin Anrei Hakulinen tavoitti Tuukka Pulliaisen syötön ja taiteili yksin kohti Aaro Peltosta. Kiekko liukui nätisti verkon perukoille.

TUTO-luotsi Ismo Lehkonen kommentoi ottelun jälkeen kulunutta ottelusarjaa yleensä, ei niinkään illan ratkaisevaa ottelua:

− Hermoja emme saa nyt menettää. Minusta tämä ryhmä on selvinnyt jo aika monta rastia, on tullut jatkoaikaa ja kaiken näköistä. Tässä sarjassa on tapahtunut myös melko ilmiömäisiä vahingoittamisia, joten siihen nähden olen tyytyväinen tähän joukkueeseen, toteaa Lehkonen.

TUTOn halu ottelusarjan voittoon kulminoitui kolmannen erän alivoimien aikana. Puolustus ja kiekon riisto oli hurjaa eikä 4-2-lukemista haluttu tinkiä millin vertaa. K-Vantaa pisti koko sydämensä peliin ottelun viimeisten minuuttien aikana hakien kavennusta myös ilman maalivahtia, mutta turkulaiset vetivät lopulta pidemmän korren ottelussa.

K-Vantaan päävalmentaja Jami Kauppi oli luonnollisesti vähäsanainen illan ottelun jälkeen. Kauppi toivotti TUTOlle onnea tulevaan ja kiitteli omiaan:

− Otimme tästä joukkueesta kaikki mehut irti. Moni varmasti odotti sitä, että TUTO veisi tämän sarjan 4-0, mutta saatiin lyötyä kapulaa rattaisiin.

Lopputuloksen myötä TUTO lähetti K-Vantaan kesälomille. Turkulaiset puolestaan jatkavat pudotuspelejä tulevana maanantaina. Vastustaja tuleviin koitoksiin selviää myöhemmin.