Taikuri, taklaus ja rutiinivoitto

MESTIS / Raportti
Anrei Hakulinen taikoi kiekon kolmesti Aaro Peltosen selän taakse.
Kuva © Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/
Turun Kupittaalla nähtiin avoimien ovien ilta, kun TUTO selätti K-Vantaan 7-4-numeroin. Illan ehdoton hahmo oli kypärätempun taiteillut Anrei Hakulinen. Kolmen pisteen lisäksi isännät saivat huonoja uutisia, sillä joukkueen kapteeni Antti Virtanen loukkaantui ottelun toisessa erässä.

K-Vantaa on perinteisesti ollut hankala vastus TUTOlle. Kupittaan perjantai-ilta ei tehnyt poikkeusta, sillä vantaalaiset kiusasivat TUTOa kahden erän ajan. Kolmannessa erässä lohipaitojen saalistusvaino oli sammutettu ja turkulaiset siirtyivät kolme pistettä lähemmäksi runkosarjan voittoa.

Kaukalon kiistaton kuningas oli isäntien Anrei "Taikuri" Hakulinen, joka viimeisteli kypärätempun, syötti yhden maalin ja järjesti puolen tusinaa huippupaikkaa itselleen ja ketjukavereilleen.

Toisella puolella vantaalaisten ykköskentällinen pystyi horjuttamaan kotijoukkueen puolustusta vaihdosta toiseen. Varsinkin Aleksi Rekonen viiletti usein TUTO-maalivahti Kimmo Meriläisen kiusana. Myös korealaishyökkääjät Jinhui Ahn ja Sanghoon Shin esiintyivät pirteästi.

Ottelun ikävin tapahtuma nähtiin toisessa erässä, kun Kupittaaltakin tutun voimahyökkääjä Patrik Moision nuorempi veli Kalle Moisio taklasi laidassa TUTO-kapteeni Antti Virtasta rumasti selästä. Virtanen pelasi taklauksen jälkeen muutaman vaihdon, mutta joutui jättämään ottelun kesken.

Kotijoukkueen päävalmentaja Ismo Lehkonen oli ottelun jälkeen silminnähden järkyttynyt ja tyytyi pelitapahtumien sijaan kommentoimaan dramaattisen näköistä taklausta:

− Kolme pistettä ja melkein päästiin kuivin jaloin tuosta merestä pois. Surulliseksi vetää, mutta ilmeisesti kuuluu tähän lajiin, että joitain pelaajia jahdataan härskisti. [Antti] Virtanen on varmaan tuolta pitkään poissa. Huilataan viikonloppu ja katsotaan ketä saadaan mukaan ensi viikolla.

TUTO vei lopulta sekavan ottelun hyvällä viimeistelyllään 7-4-numeroin. Vantaalaiset kuitenkin rikkoivat TUTOn 14 ottelun putken, jonka aikana joukkue ei ole päästänyt yli kahta maalia yhdessäkään ottelussa.

Ei maalivahtien tai puolustuksen ilta

Ottelun ensimmäiset kaksi erää toimivat malliesimerkkinä siitä, kuinka liika hyökkäysinto kostautuu puolustuspäässä. Kumpikin joukkue päästi vastustajan hyökkääjät liian helposti omalle alueelleen ja irtokiekoille.

Ensimmäinen erä oli tasainen ja päättyi TUTOn 2-1-johtolukemiin. Toisessa erässä pelin tasapaino alkoi kääntymään yhä selvemmin isäntien eduksi. Vantaalaisten Jinhui Ahn kuitenkin vastasi illan komeimmasta osumasta, kun hän puikkelehti puolustaja Miika Franssilan ja maalivahti Meriläisen ohitse ja nosti pelivälineen maalin kattoon.

Ahnin osuma kavensi ottelun 3-2-tilanteeseen. TUTO kuitenkin tehtaili erän aikana peräti kolme häkkiä vieraiden tehdessä vain kaksi ja erätauolle lähdettiin 5-3-tilanteessa.

Kolmannessa erässä kumpikin joukkue panosti tiiviimmin puolustamiseen, mutta turkulaiset ottivat selkeästi kaukalon haltuunsa. TUTO karkasikin jo 7-3-johtoon Anrei Hakulisen kolmannella osumalla, mutta lohipaitojen hyökkääjä Rekonen iski vielä maalin ja kavensi näin 7-4-loppulukemat.

Isäntien päävalmentajaa runsaspuheisempi oli vantaalaisvalmentaja Jami Kauppi, joka antoi ottelutapahtumiin nähden hieman turhankin paljon tunnustusta isäntien pelivireelle:

− Meidän lähtökohtana oli, että puolustetaan viisikkona. TUTOn taitotaso on kuitenkin sitä luokkaa että tulivat laidoista läpi. Pystyttiin sinnittelemään eka erä. Laatuero joukkueiden välillä on iso ja kun 60 minuuttia pelataan, niin tämä ero tulee pakostakin esille.

TUTOn kehumisen lisäksi Kauppi muisti myös antaa tunnustusta omiensa esitykselle:

− Tyytyväinen olen kuitenkin taisteluilmeeseemme. Ensi viikolla pitää tämän "playoff"-ilmeen säilyä ja meidän on kairattava vielä lisäpisteitä kahdesta viimeisestä ottelusta.

TUTO matkustaa ensi keskiviikkona runkosarjan toisiksi viimeiseen otteluunsa, jossa se kohtaa Keravalla HCK:n. Vantaalaiset taas tavoittelevat lisäpisteitä kotiluolassaan, jonne saapuu vastustajaksi Savonlinnan SaPKo.

» Lähetä palautetta toimitukselle