Liigastakin tuttu TUTO-hyökkääjä romutti K-Vantaan pudotuspelihaaveet

Voiton avulla TUTO tarrasi kiinni pudotuspelien kotietuun nousemalla Mestiksen kolmannelle sijalle ohi JYP-Akatemian ja Kajaanin Hokin.
Mestiksen runkosarjan viimeinen viikko pääsi vauhtiin keskiviikkona. Turussa vastakkain olivat jo kahdeksannen kerran tällä kaudella kohdanneet TUTO ja pakkovoiton edessä ollut vierasjoukkue K-Vantaa. Voitot olivat turkulaisten hyväksi 5-2 ennen illan koitosta.

Jumboksi vajonneen K-Vantaan oli yksiselitteisesti voitettava turkulaiset varsinaisella peliajalla. Liigassa yli 400 peliä luutinut Timo Pärssinen kuitenkin johdatti isäntäjoukkueen 4-1-voittoon kahdella täysosumallaan. Tappion myötä lohipaitojen pudotuspelihaaveet valuivat lopullisesti romukoppaan.

TUTO kuskin paikalla - Kautto kuin muuri

Puolivälierien kotietupaikasta tiukasti vääntävä TUTO oli avauserässä pelillisiä tapahtumia tuijottamalla selkeästi kuskin paikalla ollen etenkin hyökkäyspäässään juonikas. Isäntien parhaimmatkin paikat kuitenkin kilpistyivät mainiosti torjuneeseen Jani Kauttoon.

− Kauton ansiosta lukemat pysyivät siedettävinä. Pettymys tämä on, nyt meni viimeinenkin tilaisuus, K-Vantaan vastuuvalmentaja Jami Kauppi totesi lyhyesti pelin tauottua.

Toisaalta myös isäntien kassari Kaapo Kähkönen sai olla hereillä, kun hänelle kertyi yhteensä 10 torjuntaa erittäin viihdyttävässä avauserässä. Sarjajumboksi ajautuneet vantaalaiset eivät tosin päässeet lähelle Kähkösen maalia kotijoukkueen tiiviin puolustuksen ansiosta.

Pitkälti Kauton 17 kopin ansiosta lukemat olivat ensimmäisellä tauolla tasan 0-0. Joukkueet pelasivat vauhdikkaassa erässä todella kurinalaisesti kummankin välttäessä jäähyt.

Kotijoukkueen ylivoima tuhoisaa

Kentällä nälkäisesti esiintynyt Aki Keinänen pääsi toisen erän alussa K-Vantaan maalille tyhjään paikkaan, mutta Samuli Valvisto otti hyvän jäähyn huitoen kiekon pois TUTO:n kultakuupan lavasta. Ylivoimalla kuitenkin lopulta helähti, kun Timo Pärssinen ajoi luukulle Toni Jalon syötöstä iskien lukemat 1-0:aan.

Vauhtiin päästyään kotijoukkue tuntui painelevan karkuun K-Vantaalta. Pärssinen osui toistamiseen ylivoimalla lapioituaan limpun häkkiin Iikka Kangasniemen laukomasta irtokiekosta. Tästä hetki eteenpäin syntyneen Niko Karhun kolmannen rysän jälkeen kamppailussa alkoi olla ratkaisun makua.

Numeroiden kasvaessa turkulaiset saivat lisää höyryä hyökkäyspeliinsä, mutta toisaalta K-Vantaa uhrautui Kauton maalin edessä kelvokkaasti. Alakynteen jääneet vierailijat saivat 3-1-kavennuksen vielä ennen taukoa, kun Moses Mustonen napautti kiekon rysään p-pisteeltä.

Varsin kypsästi pelannut turkulaisnippu pääsi siis koppiin kahden maalin johtoasemassa. Kaiken kaikkiaan myös toinen kaksikymppinen oli viihdyttävää kiekkoa, vaikka TUTO olikin kenttätapahtumien perusteella yhä melko selkeästi niskan päällä.

Kauden ennätysyleisö todisti viihdyttävää kiekkoa

Turussa 2150 katsojaa saivat kokea myös vauhdikkaan viimeisen erän. Isäntäjoukkueella oli pari tuhannen taalan paikkaa, mutta Jani Kautto oli tontillaan erinomaisessa vireessä.

Hyvin vääntäneellä K-Vantaalla oli tilaisuus vielä kammeta peliin mukaan puolitoista minuuttia kestäneellä kahden miehen ylivoimalla, mutta erikoistilannepelaaminen ei toiminut yhtään.

Välittömästi tämän jälkeen TUTO nakutti viimeisen naulan vantaalaisten arkkuun, kun Toni Jalon iskemä häkki sammutti lopullisesti valot vierasjoukkueen leirissä.

− Alivoima oli tänään hyvää. Toisaalta myös pystyttiin etenkin viimeisessä erässä luomaan viisi-viisi -pelissä paikkoja, TUTO:n pääkäskijä Ismo Lehkonen summasi.

Kolmen pisteen turvin TUTO kipusi sarjataulukossa pari pykälää ylöspäin ohi Kajaanin Hokin ja JYP-Akatemian sijalle kolme.

TUTO:n urakka jatkuu perjantaina SaPKon isäntänä, K-Vantaan vieraaksi saapuu puolestaan Hokki. Mikäli Kiekko-Vantaa ei halua jäädä runkosarjan viimeiseksi, olisi joukkueen voitettava Hokin lisäksi lauantaina Mikkelissä Jukurit. Samalla Peliittojen olisi hävittävä kaksi viimeistä otteluaan.