Kupittaalla kolme ulosajoa ja voittomaalikilpailu

Aki Keinänen menetti täysin hermonsa Micke Åstenin telottua TUTOn Kristian Tuohilammen.
Tunteet läikähtelivät yli ensimmäisestä vaihdosta lähtien, kun TUTO ja Kiekko-Vantaa iskivät Turussa yhteen. Yhteensä kolme pelaajaa lensi ottelussa suihkuun, ja TUTOn Kristian Tuohilampi vietiin ruman taklauksen jäljiltä ambulanssilla sairaalaan. Ottelun vei voittomaalikilpailun jälkeen kotijoukkue TUTO lukemin 3–2.

Koko ensimmäisen erän tunteet kävivät kuumina, ja lähes joka pelikatkolla oli pientä nahistelua.

Ottelun puhuttavin tapaus sattui muutama ennen ensimmäisen erän loppua. 15 sekuntia ennen erän päättymistä Micke-Max Åsten vaihdettiin ainoana uutena miehenä kentälle, ja muutaman sekunnin päästä Åsten ajoi entisen seurakaverinsa Kristian Tuohilammen kulmauksessa rumasti selästä.

Aki Keinänen hermostui Åstenille, kaatoi tämän jäähän ja takoi nyrkeillä. Åsten lähti suihkuun laitataklauksesta, kun taas Keinänen lensi ennenaikaisesti ulos väkivaltaisuudesta.

Tuohilampi kiidätettiin ambulanssilla sairaalaan. Åsten ajettiin ulos myös perjantaina, silloin päähän kohdistuneesta taklauksesta.

− Kysyn, että miten tällaista voi tapahtua. Neljä sekuntia ennen loppua, kiekko oli siirretty jo toiseen kulmaan, ja nyt Tuohilammen tämän vuoden pelit on pelattu. Hirveä tuuri oli, ettei käynyt pahemmin. Näillä näkymin kädet ja jalat ainakin liikkuvat, TUTO-valmentaja Ismo Lehkonen ihmetteli ottelun jälkeen.

TUTO hallitsi pelitapahtumia

TUTO otti itse ottelutapahtumissa heti alusta lähtien isännän otteet, eikä tasakentällisin pelatessa vierailla ollut oikeastaan koko ottelun aikana kovinkaan montaa tekopaikkaa.

TUTO hyydytti kovalla temmolla, kovalla karvauksella ja loppuun asti ajetuilla taklauksilla vantaalaisten hyökkäysinnon. Ensimmäisen maalinkin iski TUTO ensimmäisen erän lopulla, kun Timo Pärssinen nosti maalin kulmalta rystyllä kiekon sisään.

− Kyllä meidän peli kehittyy viisi vastaan viisi -pelissä koko ajan ja pääsemme jo erittäin hyvin paineen alta pois, vaikka TUTO paineistikin hyvin, K-Vantaan käskijä Jami Kauppi pohti.

− En tiedä, mitä peliä Kauppi on ollut katsomassa, mutta ei heillä ollut tasakentällisin edes yhtä maalipaikkaa. Paikat tulivat ylivoimalla, Lehkonen sivalsi heti perään.

Toinen erä oli ensimmäistä huomattavasti avauserää rauhallisempi, vaikka mukaan mahtuikin pientä nahistelua ja TUTO-pakki Niko Karhun päähän kohdistuneesta taklauksesta saatu 2+10 minuutin jäähy.

Toisessa erässä vantaalaiset pääsivät hiukan paremmin peliin mukaan. Aleksi Järvinen peippaili erän loppupuolella näyttävän tasoituksen vieden kaksikin TUTO-pelaajaa kahville ja laukomalla ranteelta yläkulmaan.

K-Vantaa taisteli voittomaaleille asti

Kolmas erä oli selvästi TUTOn hallinnassa. Kun sarjan pistepörssiä johtava Tuukka Pulliainen laukoi ylivoimalla turkulaiset johtoon, näyttivät pisteet karkaavan K-Vantaan käsistä.

Kotijoukkueen Kalle Moisio kuitenkin lensi koukkaamisesta kyseenalaisesti suihkuun runsaat kuusi minuuttia ennen loppua, kun laitakahinassa vantaalaispelaaja löi päänsä laitaa vasten Moision taisteltua kiekosta. Kiekko-Vantaa käytti saamansa oljenkorren, kun Peter Tiivola sai tarpeeksi tilaa laukoa ja tasoitti pelin.

Jatkoaika oli täysin yhtä maalia, eikä Kiekko-Vantaa päässyt kunnolla edes omistaan pois. Pienen tuurin ja koko ottelun loistavasti pelanneen maalivahdin Jani Kauton avulla joukkue taisteli kuitenkin itsensä voittomaalikisaan asti. Voittomaalikisan ainoa onnistuja oli kuitenkin TUTOn Pulliainen, joka saalisti jo varsinaisella peliajalla tehot 1+1.

− Vähän harmittaa, kun taas hävittiin voittomaaleilla. Yksikin piste kuitenkin tyydyttää, Kauppi summasi.

Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran samoissa merkeissä viikon päästä, kun K-Vantaa matkaa jälleen Turkuun.