Kiekko-Vantaa tylytti TUTOa sydämensä kyllyydestä

Lauantai-ilta Kupittaalla oli yhtä vantaalaisjuhlaa.
Turussa kohtasivat jo toisena lauantaina peräkkäin kotijoukkue TUTO ja tuttu vieras Kiekko-Vantaa. Ottelun lopputulos oli hieman erilainen kuin viikko sitten käydyssä kamppailussa, sillä vantaalaispoppoo vei ottelun nimiinsä selvin lukemin 0-6. Ennen kaikkea komean nollapelin vantaalaismaalilla torjunut Kevin Lankinen voi olla ylpeä esiintymisestään.

Kotijoukkue TUTO oli enemmän tai vähemmän jäässä koko ottelun ajan. Mitä lie turkulaisten peli-ilmeelle tapahtunut yhden yön aikana, sillä perjantain vierasottelu KooKoota vastaan oli vielä TUTOlta varsin vakuuttaava esitys. Totaalista jäätymistä kotiyleisön edessä ei turkulaisjoukkueelta kovin usein nähdä.

− Pakko pyytää anteeksi paikallaolijoilta. Kyllä tästä suurin osa menee ihan omaan piikkiin, sillä epäonnistuimme ihan valmistautumisesta lähtien, totesi ottelun jälkeen TUTOn Hermanni Vidman, joka toimi ottelussa joukkueensa vastuuvalmentajana päävalmentaja Ismo Lehkosen toimitsijakiellon vuoksi.

Jo ensimmäisessä erässä näki kumpi joukkue oli lähtenyt illan otteluun paremmalla jalalla. Kiekko-Vantaa loi huomattavasti parempia maalipaikkoja ja vantaalaisten peli oli kaikin puolin muutenkin TUTOa askeleen edellä.

TUTOn kiekollinen peli oli parhaimmillaan keskialueella, mutta hyökkäyksiin lähtiessä pakka sekosi jälleen eikä pelaamisesta tullut mitään. Syötöt olivat huolimattomia ja vedoista puuttui voima täysin. Kiekko jäi useaan otteeseen pyörimään ikävästi pelaajien jalkoihin, josta vantaalaispelaajat onkivat pikkumustan itselleen.

TUTO oli ensimmäisessä erässä lähellä avausmaalia, kun Anton Kokkonen pääsi vetämään kiekon päin Kevin Lankista. Hyvästä yrityksestä huolimatta ensimmäistä maalia tuuletti Kiekko-Vantaa: Janne Väyrynen vei joukkueensa 1-0-johtoon, kun ensimmäistä erää oli pelattu reilusti yli puolen välin.

Vantaan maali-iloittelu alkoi ryminällä

Kiekko-Vantaa ei toisessakaan erässä paljoa jäänyt kaverin tasoitusta odottamaan. Vantaalaiset siirtyivät 2-0-johtoon alle minuutin pelin jälkeen Peter Tiivolan maalilla. Tästä ei ehtinyt kulua kuin muutama minuutti, kun Juha-Matti Rautajoki hölmöili itselleen pelirangaistuksen ja TUTOlle viiden minuutin alivoiman.

− Tunne vei tekemisestä paljon pois ja ensimmäinen erä oli meiltä laiska. Ajattelimme, että siitä jotenkin parannetaan, mutta sellainen olo kuitenkin jäi ettei saatu koneita ollenkaan käyntiin, Vidman summasi.

Vaikka vantaalaisten peli muuten oli TUTOa huomattavasti parempaa, ei lohipaitojen ylivoima ollut mitään silmitöntä ryöpytystä. TUTO pääsi peräti kaksi kertaa viiden minuutin alivoimansa aikana läpiajoon, mutta maalissa epäonnistuivat niin Tuukka Pulliainen kuin Anton Kokkonenkin. Kokkosen vedosta kiekko kimposi vielä Timo Pärssiselle, jonka maalin yläkulmaan kohdistunut veto kimposi tolpasta yläilmoihin.

− Jäimme hieman kiinni eiliseen puolustuspeliin ja kyllä tälle nuorelle joukkueelle tulee pelin aikana virheitäkin. Ilman Lankisen hienoa peliä tämä ottelu olisi voinut kääntyä mihin suuntaan vain, totesi Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jami Kauppi.

Otto Honkaheimon 0-3-maali toisen erän alkupuolella aloitti vantaalaisten varsinaisen maali-iloittelun. Tolppien kautta komeiden kilahduksien saattelemana Kaapo Kähkösen selän taakse isketty maali sai turkulaisvalmennuksenkin toimimaan: tolppien väliin käskytettiin loppupelin ajaksi Kimmo Meriläinen, joka kuitenkin joutui antautumaan vain viiden minuutin pelin jälkeen: pirteästi esiintynyt ja tehot 1+3 kalastanut 19-vuotias Iikka Kangasniemi vei vieraat jo 0-4-johtoon.

TUTO jäi totaalisesti jalkoihin

Turkulaisten ahdinko kasvoi toisen erän aikana entisestään vantaalaisten iskiessä vielä kaksi maalia lisää. Viidennellä ja kuudennella maalilla oli eroa vain noin minuutin verran. Kaksi salamamaalia vei TUTOn peli-intoa entisestään eikä kolmanteen erään mentäessä turkulaispoppoosta ollut enää haastajaksi. Koko erä alkoi pikkuhiljaa olla pelkkää väsynyttä läpsyttelyä Kiekko-Vantaankin ollessa jo tyytyväinen kuuteen iskettyyn häkkiin.

− Koko viikkoon täytyy kyllä kokonaisuutena olla tyytyväinen. Kolmen pelin viikosta keräsimme kuusi pistettä ja tänään tehtiin maaleja niistä paikoista, joissa eilen epäonnistuttiin, Kauppi iloitsi joukkueensa menestyksestä.

Kolmas erä avasi molemmille joukkueille myös pari ylivoimamahdollisuutta, mutta kummallekaan osapuolelle se ei tuottanut tulosta. TUTO väsyi entisestään ja päätössummeri taisi olla helpostus koko joukkueelle.

TUTOlla on mahdollisuus hyvittää karmea kotitappio jo keskiviikkona, kun Kupittaalla vastaan luistelee JYP-Akatemia. Kiekko-Vantaa kohtaa puolestaan KeuPan Keuruulla.