Akatemia haki tärkeät pisteet − "He ansaitsivat tämän voiton"

MESTIS / Raportti
Akatemia juhli Kupittaalla. Arkistokuva.
Kuva © Timo Savela
Viime keskiviikon pelissä nollille jääneet TUTO ja JYP-Akatemia kohtasivat lauantaina Kupittaalla. TUTO koki pienimuotoisen yllätyksen, kun 11. sijalla majaileva Akatemia tuli ja vei kolme pistettä selkein 1-4-lukemin.

− Vastustajalta kunnioitettava suoritus ja näkee, että pelaavat sarjapaikasta. Joka vaihdossa jokainen jätkä pelasi täysillä, TUTOn päävalmentaja Miika Elomo kehui Akatemiaa ottelun päätyttyä.

− Tänään, kun menen meidän koppiin, siellä on ukkoja, jotka ovat oikeasti syöneet sitä kiekkoa. He ansaitsivat tämän voiton, keskiviikkona varsin suoraan joukkueensa tilasta puhunut Akatemia-luotsi Jukka Ahvenjärvi puolestaan summasi.

TUTO lähti otteluun isännän ottein, kun vain kahden pelatun minuutin jälkeen Aleksi Rutasen veto kilahteli tolpan kautta Akatemia-verkkoon. Maalin jälkeen avauserän alku mentiinkin täysin turkulaishallinnassa.

Jyväskyläläisvieras kuitenkin kaivoi tasoitusmaalin erän puolen välin tienoilla. Riku Sihvosen osuma toi Akatemian mukaan peliin ja pian vieraiden hyökkäyspeli oli sillä mallilla, että TUTOnkin piti olla varuillaan.

Piristynyt hyökkäyspelaaminen tuotti myös tulosta, sillä ensimmäiselle erätauolle mentiin JYP-Akatemian 2−1-johdossa: Waltteri Lehtosen maaliin toimittama kiekko livahti sisään Rasmus Rinteen hanskan alta.

− Lähtökohta peliin oli se, että luotamme omiin vahvuuksiimme. Olimme tänään hyvin kiekossa ja maalinteko onnistui laadukkaasti, Ahvenjärvi kertasi.

TUTO ei saanut kiriä aikaiseksi

Toisen erän ensimmäinen kymmenminuuttinen oli todella pirteää pelaamista molemmilta joukkueilta. Tilanteita nähtiin molemmissa päädyissä, kun muun muassa Ville Tiitinen pääsi yksin läpi turkulaispuolustuksen petettyä. Aleksi Rutanen puolestaan väläytteli vastakkaisessa päädyssä vetojaan, mutta kiekko suuntasi korkeuksiin.

Toisessa erässä nähtiin myös ikävä välikohtaus, kun TUTOn Tomi Wilenius taklasi Akatemian Anton Stråkaa. Stråka jäi jään pintaan makaamaan eikä omin avuin päässyt kaukalosta. Lopulta hyökkääjä haettiin pois paareilla ja Wilenius komennettiin suihkuun.

Akatemialle auennut viiden minuutin ylivoima oli kuitenkin varsin heikkoa. Hetken saivat turkulaiset huokaista helpotuksesta, mutta kehnon ylivoiman jälkeen Akatemia iskikin oitis tasaviisikoin.

− Tämä ei ole mikään selittely, mutta meistä näkyi väsymys. Olemme harjoitelleet paljon, kun tähtäimessä ovat pudotuspelit ja kakkossijan säilyttäminen, Elomo kertoi.

Päätöserässä TUTOn peli ei enää ylivoimallakaan lähtenyt rullaamaan. Vetoja kyllä lähti, mutta ne olivat helppoja koppeja Markus Ruusulle. Pelaamisessa alkoi näkyä huolimattomuus, jonka seurauksena Akatemia purki kaikki vähänkään vaaralliset tilanteet. 1−4-loppulukemat jyväskyläläisille iski Riku Pitkänen tyhjään maaliin.

− On ihan sama, mistä kaupungista voitto otetaan. Voitto lämmittää nuorta ja äärimmäisen sitoutunutta joukkuetta, Ahvenjärvi tuumi.

» Lähetä palautetta toimitukselle