TUTOn kiri ei aivan riittänyt Jukurien kaatoon

Jukurien Timo Hiltunen keräsi TUTOn kustannuksella yhteensä kolme tehopistettä.
Turkuun TUTOn vieraaksi matkannut Mikkelin Jukurit näytti menevän jo menojaan vahvan avauserän turvin, mutta turkulaisjoukkue järjesti ottelun lopusta vielä jännitysnäytelmän. Kolme pistettä matkasi kuitenkin Jukureiden mukana Mikkeliin moninaisten vaiheiden jälkeen lukemin 4-6 (0-4, 1-1, 3-1).

TUTOn ja Jukureiden ottelusta odotettiin kuumaa, kovatasoista ja tasaista kiekkoviihdettä. Kupittaan keskiviikkoillassa kotijoukkue TUTO jäi kuitenkin täysin telineisiin, kun Jukurit pommitti avauserässä neljä maalia turkulaisten verkkoon.

− Olimme tuloksellisesti alussa hyviä. En tiedä kuitenkaan, olimmeko niin paljon pelissä edellä, mitä tulos antoi ymmärtää, Jukureiden päävalmentaja Antti Pennanen kertasi ottelun jälkeen.

Jukurit aloitti maalinteon jo ensimmäisestä hyökkäyksestään, kun Timo Hiltusen vastahyökkäyksestä tullut laukaus upposi Mestiksen kuukauden tulokkaaksi valitun Kaapo Kähkösen vartioiman maalin yläkulmaan.

Suurta kiekollista roolia alkukaudella ottanut Santeri Lukka lisäsi Jukurien johtoa hetkeä myöhemmin kovalla lämärillä, joka pomppasi Kähkösen hanskan kautta hiukan helpohkosti sisään. 0-2-tilanteessa maalille vaihdettu Kimmo Meriläinen joutui niin ikään antautumaan kahdesti, kun Riku Pitkänen paukutti avauserässä vielä kaksi maalia, joista toinen tuli ylivoimalla.

Jäähyt olivat koitua TUTOn kohtaloksi

TUTOlla oli avauserässä vaikeuksia rikkoa Jukurien tiivistä viisikkoa, eikä joukkue meinannut pahimmillaan päästä omista pois edes omalla ylivoimalla. Hyökkäysalueella Jukurit ajoi TUTOn pyörimään kulmiin ja maalin taakse.

− Tahmeaa oli. Alku oli karmeaa. Se ei ollut helppo tilanne pelaajille, kun pienestäkin virheestä heti heilahti, TUTOn päävalmentaja Ismo Lehkonen harmitteli.

Jäähyily ja alkukauden murheenkryyninä ollut heikko alivoima meinasivatkin koitua TUTOn kohtaloksi. Maalinteon aloittanut Hiltunen iski toiseen erään maalille palanneen Kähkösen taakse Jukurien kolmannen ylivoimamaalin. Jukurien johto kasvoi jo 0-5-lukemiin.

Kahden ensimmäisen erän aikana turkulaiset jäähyilivät 16 rangaistusminuutin edestä, kun vieraat kuluttivat jäähypenkkiä ainoastaan neljän minuutin ajan. Lukuunottamatta toisessa erässä syntynyttä pienimuotoista rähinää Jukurien maalilla viime kauden välieräsarjan uusinta sujui rauhallisesti ja siististi.

Tehoketjun yhdistäminen siivitti kiriin

TUTOn kiri alkoi viisi minuuttia Hiltusen maalin jälkeen, kun Mikko Laineen laukauksesta tulleen riparin iski sisään Atte Sillanpää.

Kolmatta erää ehdittiin pelata vajaa neljä minuuttia, kun konkari Timo Pärssinen ohjasi TUTO-kapteeni Anssi Virkin viivavedon sisään ja kavensi tilanteeksi 2-5.

TUTO oli sekoittanut ketjujaan edellisten otteluiden jäljiltä. Kolmannessa erässä kuitenkin palautettiin alkukaudesta hyvin toiminut Pärssisen, Aki Keinäsen ja kultakypärä Tuukka Pulliaisen muodostama ketju. Ketju oli suuressa roolissa TUTOn kirissä, sillä ketju iski joukkueensa kaikki kolmannen erän maalit. Pärssinen saalisti yhteensä tehot 2+1, Keinänen 1+0 ja Pulliainen 0+4. Jukureista tehopisteillä mässäilivät niin ikään 2+1 iskeneet Hiltunen ja Pitkänen.

TUTO hiipi jo maalin päähän Pärssisen kauniin rystynoston ja Keinäsen ylivoimamaalin avulla, mutta lopun ylivoima ja ilman maalivahtia pelaaminen eivät auttaneet. Jukurien Roope Hämäläinen ratkaisi ottelun napauttamalla kiekon tyhjiin.

− Viimeisellä 20 minuutilla tiesimme koko ajan, että tämän pelin voittamisen vaatimus on kova. TUTO laittoi meidät ahtaalle jälleen kerran, Pennanen totesi.

Lehkosen mukaan nousu maalin päähän ja lopun taistelu kertoo joukkueen tahdonvoimasta.

− Täytyy nostaa hattua tuolle ryhmälle. Jotain se kuvastaa joukkueesta, kun saatiin vielä paikkoja pistää peli tasoihinkin. Eikä joukkue luovuttanut missään vaiheessa, Lehkonen kiitteli.