TUTO esiintyi vakuuttavasti kotihallissaan

Kaapo Kähkönen kuului illan onnistujiin.
Kupittaan keskiviikkoillassa isäntäjoukkue TUTOn vieraaksi saapui sarjan kakkospaikalla majaileva Mikkelin Jukurit. Joukkueet tarjosivat kovaa vauhtia ja todellista kiekkoviihdettä noin 1300-päiselle yleisölle. Samalla TUTO palautti asemansa vahvana kotijoukkueena kukistaen Jukurit lopulta 4-2.

Kupittaalle saapunut yleisö sai samalla todistaa myös huomattavasti pirteämpää TUTOa kuin parissa aikaisemmassa kotiottelussa on totuttu näkemään. Joukkue oli liikkeellä hyvällä peli-ilmeellä eikä ottelu etenkään ensimmäisessä erässä turhan paljoa päässyt omassa päässä pyörimään.

− Tiesimme tänne tullessa, että vaatimustaso tulee olemaan kova, jos tämän pelin haluaa voittaa. Jos mietitään pelin nopeutta, niin tämä oli kyllä kovinta tasoa mihin me olemme tällä kaudella päässeet, totesi Jukureiden päävalmentaja Antti Pennanen.

Voikin sanoa turkulaispoppoon olleen niskan päällä suurimman osan illasta. Siinä missä TUTO pääsi moneen otteeseen pyörittämään peliä vaarallisen näköisesti jukuripäädyssä, sai Jukurit puolestaan aikaiseksi vain satunnaisia vierailuja TUTOn alueelle.

− Olen viime aikoina ollut luottavainen ryhmämme ilmeeseen. Siinä on paljon niitä elementtejä, joihin haluankin meidän pelin menevän. Meillä oli tänään vahvoja hetkiä, kuten esimerkiksi ensimmäinen viisitoista minuuttia, TUTO-luotsi Ismo Lehkonen luonnehti omiaan.

Ensimmäisessä erässä TUTO sai aikaiseksi tukun tuhannen taalan maalipaikkoja, mutta kiekko pysyi visusti poissa itsevarmasti esiintyneen Ronan Quemerin vartioimalta maalilta. Liekö lopulta taidolla vai tuurilla mikkeliläiset onnistuneet pitämään pikkumustan loitolla, mutta suurella antaumuksella vierailijat puolustivat omaa maaliaan.

Vaikka ensimmäistä erää hallitsikin isäntäjoukkue, pääsi ensimmäistä maalia tuulettamaan Jukurit. Kotijoukkueen Niko Karhu taklasi pahannäköisesti jukuripelaajaa, minkä seurauksena vierailijat pääsivät viiden minuutin ylivoimalle. Huoltajien siivotessa verta jäänpinnasta lensi nuori puolustaja suihkuun.

Loppuerä mentiinkin Jukurit-komennuksessa, sillä mikkeliläisten ylivoima pyöri mallikkaasti turkulaispäädyssä. Vierailijat hyödynsivätkin pian ottelun ensimmäisen varsinaisen paineensa, kun Santeri Lukka viimeisteli valotaululle lukemat 0-1.

− Alussa olimme hieman vaikeuksissa, mutta maalin kautta saimme parempaa henkeä. Puolenvälin jälkeen, ehkä vähän jäähyjen avittamana, pääsimme vähän enemmän peliin mukaan, tuumi Pennanen.

Toisessa erässä tasaisempaa

Toisessa erässä, liekö avausmaalin innoittaman, alkoi Jukuritkin saada otetta pelistä. Vieraat iskivät heti kiinni muutamiin turkulaishölmöilyihin maalinteossa kuitenkaan onnistumatta. Joonas Kalliola pääsi vapaasti luistelemaan nokikkain TUTO-maalia vartioineen Kaapo Kähkösen kanssa, mutta tässäkin tilanteessa Kähkönen veti pidemmän korren. Onneton kiekonhukkaaminen keskialueella avasi Jukureille myös kelpo maalipaikan, mutta Kähkönen oli jälleen mies paikallaan.

Lievästä jukuripainostuksesta huolimatta isäntien onnistui tulla tasoihin pitkän tahkoamisen jälkeen: Teemu Vuorisalo pääsi kovalla kudillaan iskemään joukkueensa tasoihin osoittaen, että kyllä joku niistä potentiaalisista maalipaikoista viedään loppuunkin asti.

− Tiesin, ettemme paljoa ylivoimaa tule saamaan, mutta kunhan pystymme pelaamaan viidellä pelaajalla, se palvelee meidän matkaamme, kommentoi Lehkonen.

Tasoituksen jälkeen hallinta alkoi pienen notkahduksen jälkeen palautua jälleen isäntäjoukkueelle. Edes Jukureiden ylivoima ei turkulaispoppoota pelottanut eikä vierailijoille annettu mahdollisuutta iskeä.

Mikkeliläisten 1-2-maalikaan ei antanut pitkästä aikaa huiman kotivireensä löytänyttä TUTOa haitata. Niko Laakkosen maalista ehti kulua vain vajaa pari minuuttia, kun Aki Keinänen pinkoi itsensä jukuripäätyyn ja harhautteli kiekon ohi Quemenerin.

Kolmannessa erässä TUTO määräsi

2-2-tilanteessa alkanut kolmas erä olikin melkoista päästä päähän sahaamista molempien metsästäessä mahdollista voittomaalia. TUTO painosti vieraitaan hyvin, mikä myös lopulta palkittiin, kun Mikko Laine pääsi väläyttelemään mahtilaukaustaan. Komeiden tuuletusten saattelemana valotaulun numerot muuttuivat 3-2:een.

TUTOn kolmannesta maalista herännyt Jukurit ei kuitenkaan hevillä luovuttanut. Mikkeliläishyökkäykset äityivät turkulaisten kannalta tukaliksikin ja tasoitusmaalia haettiin raivoisasti kuudella kenttäpelaajalla.

Pitkään mikkeliläiset saivatkin pidettyä TUTOa paineen alla, kunnes kiekko ei enää pysynytkään lavassa. Jo yhden syöttöpisteen aikaisemmin napannut Toni Jalo kahmaisi irtokiekon itselleen ja iski vanhan seuransa tyhjään verkkoon loppulukemat 4-2.

− Meillä oli lopussa kyllä paikkoja tasoittaa, mutta eiköhän se tänään sitten oikein mennyt, kun peli ratkesi TUTOlle, tokaisi Pennanen.

Molempien joukkueiden taival jatkuu perjantaina. Jukurit saa vastaansa KooKoon Mikkelissä ja TUTO matkaa Lempäälään LeKin vieraaksi.