Päätöserän pikamaalit ratkaisivat Kupittaalla

Jukurit juhli Kupittaalla.
TUTO ja Jukurit olivat kohdanneet kuluvalla kaudella jo neljästi ja voitot olivat tasan 2-2. Perjantai-illan kamppailussa voittajaksi selvisi monien vaiheiden jälkeen vierasjoukkue Jukurit, joka korjasi täyden pistepotin 4-3-numeroin.

Ratkaisun hetket ottelussa elettiin kolmannen erän alussa, kun Jukurit rokotti turkulaisisäntäänsä kahdesti reilun minuutin sisään.

Erä oli vanhentunut reilut neljä minuuttia, kun Santeri Lukan levityssyöttö löysi laidan läheisyydestä Mika Kujanpään, joka vapautti Timo Hiltusen puolittaiseen läpiajoon. Hiltunen ei tilanteesta erehtynyt, vaan nosti varmasti kauden 15. osumansa maalin kattoon.

Pelikello ehti tikittämään Hiltusen osuman jälkeen vain minuutin ja neljä sekuntia, kun kiekko oli jälleen turkulaismaalissa. Tällä kertaa asialla oli Samuli Piipponen, joka pääsi iskemään Jaakko Turtiaisen tarjoilusta 2-4-osuman ylivoimahyökkäyksen päätteeksi.

TUTO onnistui vielä viimeisellä minuutilla iskemään kavennusosuman, mutta kiri jäi siihen ja pisteet matkasivat Mikkeliin.

Jukurit aloitti vahvasti

Jukurit tuli ottelun alkuun erittäin vahvasti ja saikin otteen heti pelistä kahden peräkkäisen ylivoiman seurauksena.

Ensimmäinen ei vielä tuonut tulosta, mutta toisella kerralla yritys palkittiin. Ylivoimaa ehti kulumaan vain vajaa minuutti, kun Anthony Guttig pääsi laukomaan Iivo Hokkasen aloitusvoiton jälkeen siniviivan tuntumasta 0-1-maalin.

Erän loppupuolella Jukurit tarjosi isännille mahdollisuuden tulla peliin mukaan kuluttamalla jäähypenkkiä. Mikkeliläisryhmän alivoima toimi kuitenkin hyvin, eikä TUTO päässyt kunnollisille tekopaikoille.

TUTOsta lähimmäksi tasoitusta pääsi puolustaja Anssi Virkki, jonka siniviivalaukaus pomppi vaarallisesti ohi maalin. Erätauolle poistuttiin kuitenkin vierasjohdossa.

Roolit vaihtuivat

Jukurit sai toiseen erään parhaan mahdollisen alun, kun maalille vapaaksi unohdettu Pentti Nöyränen pääsi ohjaamaan Hokkasen loistosyötön takatolpalta sisään parin minuutin pelin jälkeen.

Isännät eivät kuitenkaan takaiskusta hätkähtäneet, vaan turkulaiset iskivät kavennuksen vain reilut pari minuuttia Jukureiden osuman jälkeen. Toni Jalo toi kiekon vahvasti alueelle ja hänen syöttönsä pomppi jukuripuolustajan luistimesta taustalta tulleelle Topi Taavitsaiselle, joka iski turkulaisille arvokkaan kavennusosuman.

TUTO sai kavennuksesta huomattavasti virtaa peliinsä ja pelin painopiste kääntyi jukurialueelle. Painostus palkittiin tasoitusosumalla, kun turkulaisten kolmosketju sai hyvän paineen alueelle ja Kristian Tuohilampi laukoi Mikko Laineen tarjoilusta kauden avausosumansa komeasti ylännurkkaan.

Tasoitusosuman jälkeen Jukuritkin sai peliä jälleen uomiinsa ja rakenteli muutaman hyvän tekopaikan, mutta ei onnistunut yllättämään Kimmo Meriläistä. Myös TUTOlla oli omat paikkansa siirtyä johtoon, mutta myöskään Ronan Quemener ei maalillaan antautunut, joten erätauolle poistuttiin 2-2-lukemissa.

Pikamaalit TUTOn turmana

Jukurit tuli päätöserään päättäväisesti ja iski erän alkuun itsensä nopeasti kahden maalin karkumatkalle. Maalien jälkeen ote pelistä pysyi vankasti Jukureilla, eikä TUTO meinannut löytää aseita jukuripuolustuksen murtamiseen.

Mikkeliläisryhmä oli lähellä vielä lisätä johtoaan, kun neljännen maalin iskeneelle Piipposelle avautui vapaa tila laukoa, mutta veto pysähtyi Meriläiseen. Tilannetta edelsi pieni laitavääntö Joonas Kalliolan ja Roni Viirlaksen välillä, minkä seurauksena Kalliola passitettiin jäähylle.

Jukurit puolusti erässä viisaasti ja pystyi alivoimaisenakin pitämään TUTOn poissa parhaalta maalintekosektorilta. Pariin otteeseen turkulaisilla oli jo edessään puoliksi tyhjänä ammottava maali, mutta uhrautuvat jukuripelaajat estivät maalien synnyn.

TUTO sai puolisen minuuttia ennen loppua kuitenkin kavennusmaalin, kun turkulaisten näkyvimpiin pelaajiin lukeutunut Laine ohjasi Otto-Eemeli Linken laukauksen maaliin. Tämän jälkeen Ismo Lehkonen otti vielä aikalisän ja joukkue haki ilman maalivahtia tasoitusta, mutta ei siinä onnistunut.

Molempien joukkueiden pelit jatkuvat lauantaina. Jukurit saa vieraakseen KeuPan ja TUTO matkustaa puolestaan LeKin vieraaksi Lempäälään.