TUTO teki paluun sarjakärkeen − Järviselle nollapeli

Kristian Järvinen torjui perjantaina nollapelin.
Kupittaan perjantai-illassa vastaan asettuivat sarjakärkeen takaisin noussut TUTO ja häntäpäässä pyörivä IPK. Iisalmelaisvieraan pelistä puuttui tällä kertaa maltti täysin, mikä toi TUTOlle 2-0-voiton ja Kristian Järviselle nollapelin.

− Nollalla maalilla on vaikea voittaa, mutta mielestäni meillä oli hyvä ensimmäinen ja viimeinen erä. Toisessa erässä jäimme liikaa omiin ja meiltä loppui kiekollinen peli, totesi IPK:n päävalmentaja Jukka Niiranen ottelun tauottua Fanseatin haastattelussa.

− Erittäin hyvä peli meiltä, etenkin kaksi ensimmäistä erää. Olimme 1-0-johdossa viimeisessä erässä, mikä on toki hyvä asia, mutta sekunnin murto-osan tai hieman pidempi maltti noissa maalipaikoissa, niin peli olisi ollut 7-0, TUTO-luotsi Miika Elomo tuumi.

Vaikka avauserä olikin maaliton, tarjosi se silti katsojilleen vauhdikasta kiekkoa. Molemmat joukkueet virittelivät tilanteita maalien tuntumaan, mutta kunnon vedot jäivät uupumaan.

Iisalmelaisvieraan potentiaalisin maalipaikka syntyi vauhdikkaasta hyökkäyksestä ja taitavasta syöttelykuviosta, ja osa pelaajista ehti jo tuulettaa maalin merkiksi. Maalillaan torjunut Kristian Järvinen venyi kuitenkin vedon eteen kuin ihmeen kaupalla.

Isännät puolestaan pääsivät kokeilemaan onneaan alivoimalla, kun Timi Lahtinen riisti kiekon IPK:n ylivoimapyörityksen aikana. Lahtinen toimitti kiekkoa eteenpäin Hannu Kurulle, joka ei kuitenkaan onnistunut hyödyntämään tuhannen taalan paikkaansa.

− Kunhan saamme pidettyä Aki Keinäsen ja Tuukka Pulliaisen kurissa ja teemme pari maalia, niin that's it, totesi IPK-kapteeni Juha Virtanen Fanseatin haastattelussa avauserän jälkeen.

IPK ei saanut maalia aikaiseksi

Vaikka avauserässä TUTOlle vihellettiin jopa rangaistuslaukaus, ei maali ottanut syntyäkseen. Avauserästä huomattavasti parantunut ylivoima toi kuitenkin helpotuksen toisen erän alussa: Aki Juusela sai survottua kiekon maaliin aivan Antti Leskisen jalkojen juuresta.

− Alivoima oli ookoo, vaikka TUTOn maalitilanteessa olisimme voineet kyllä blokata sen kudin. Alivoimassa pitäisi pystyä blokkaamaan viivakudit pois, harmitteli Niiranen.

Ylivoiman tuoma avausmaali toi turkulaisten peliin lisää virtaa, ja IPK heittäytyikin varsin passiiviseksi TUTOn painaessa kovalla höyryllä iisalmelaispäätyyn. Heti avausmaalin jälkeen Tomi Wileniukselle aukesi loistava maalipaikka, mutta hyökkääjä veti harmikseen ohi.

Päätöserään IPK piristyi hieman, mutta sarjakärki oli iisalmelaisille liian kova pala. Hannu Kuru iski viimeisen peliminuutin aikana valotaululle 2-0-lukemat ja näin kolmen pisteen potti jäi Turkuun.

− Kolmannen erän alkuun IPK tuli vielä miehekkäästi, mutta sen kestimme. Viimeinen kymmenen minuuttia oli todella tiivistä puolustamista, ja siitä sitten saimme riittävät paikat yhteen maaliin, Elomo kommentoi.

− Kauttaaltaan TUTO oli hallitsevampi, mutta kyllä meillä omat hetkemme oli. Sarjakärjen kotikentällä kun ollaan, pitää pelata nöyrästi ja puolustaa, Niiranen tokaisi.

IPK jatkaa pisteiden metsästystä heti huomenna lauantaina, kun se kohtaa Lempäälässä LeKin. TUTO puolestaan huilaa keskiviikkoon asti, jolloin se kohtaa Kiekko-Vantaan Tikkurilassa.