Samu Suominen ja Aleksi Rutanen juhlivat IPK:n kustannuksella.

Timo Savela

TUTO murjoi jälleen sarjanousijan rumasti nurin, NHL-varaus Nurmelle avausmaali Mestiksessä

TUTOsta on kasvanut IPK:lle nousematon vuori, kun turkulaiset päihittivät sarjanousijat jo neljännen kerrän tämän kauden aikana. Perjantai-iltana 7−1-kotivoitossa turkulaisten huippulupaus Markus Nurmi iski uransa ensimmäisen maalinsa miesten peleissä.

Ennen perjantain ottelua TUTO oli kolmessa tämän kauden IPK-kohtaamisessaan kerännyt yhtä monta voittoa maalierolla 14−3. Tahti ei hellittänyt nytkään, sillä kotijoukkue TUTO nappasi täydet pisteet lukemin 7−1.

Ottelun alku kului molemmilla joukkueilla vähän haahuillessa, mutta jo parin minuutin jälkeen TUTO rynnisti ottelun johtoon. Puolustaja Kristian Tuohilampi kiersi IPK-maalin taakse, tarjoili kiekon maalin eteen, ja Aleksi Rutanen iski kauden viidennen osumansa kahden puolustajan välistä.

Omassa päässä TUTO vaikutti huolimattomalta ottelun ensimmäisessä erässä, mutta terävöitti pelaamistaan myöhemmin. Avauserässä IPK pääsi jopa useaan otteeseen ylivoimahyökkäykseen, mutta viimeistely oli umpisurkeaa.

Kotijoukkue lisäsi johtoaan vielä avauserän lopulla kahteen maaliin. Alle 18-vuotiaiden maailmanmestari Markus Nurmi iski uransa ensimmäisen Mestis-maalin, kun hänen laukauksensa pomppasi IPK-pakin mailasta ilmaan ja Antti Leskisen taakse maaliin.

TPS-laina Nurmi on Ottawa Senatorsin varaus viime kesän NHL-varaustilaisuuden kuudennelta kierrokselta.

TUTO-laituri Elias Karvonen nosti tilanteessa kätensä ylös kohti leijailevaa kiekkoa, ja tilannetta tarkisteltiinkin videolta, mutta ottelun tuomariston mielestä Karvonen ei ohjannut kiekko kädellään sisään.

TUTO meni toisessa erässä menojaan

Toisessa erässä TUTO menikin jo menojaan. Rutanen, Samu Suominen ja Tomi Wilenius takoivat TUTOn jo 5−0-johtoon, ja ratkaisivat ottelun.

5−0-osuman jälkeen IPK-valmentaja Janne Sinkkonen otti aikalisän ja vaihtoi maalille Tuomas Tolosen.

Kolmannen erän alussa myös toinen TUTO-pelaaja sai uransa ensimmäisen Mestis-maalinsa, kun Jere Karlsson lisäsi kotijohdon lukemiin 6−0.

Etenkin Rutanen oli ottelussa pirteällä pelipäällä, ja viimeistely onnistui.

− On ollut kiva tehdä (maaleja), ei ihan liikaa ole tullut tehtyä. Nyt on kiva, kun saa tehtyä. Hyvät passit tuli molempiin, kiva laittaa siitä, Rutanen totesi Ylen ottelulähetyksessä.

TUTO-valmentaja Miika Elomo oli tyytyväinen, että Suomisen ja Rutasen kaltaiset pelaajat saivat onnistumisia.

− Erinomainen viesti, että meiltä löytyy laajalta rintamalta onnistujia. Mikä lämmitää erityisesti mieltä, oli tuo Rasmus Rinteen sisääntulo, Elomo kehui.

TUTO-vahti Rinteen nollapeli karkasi kolmannessa erässä, kun entinen TUTO-hyökkääjä Juha Virtanen iski Aatu Hämäläisen syötöstä IPK:lle lohtua. TUTO-pakki Suominen kuitenkin iski vielä illan toisen osumansa ja viimeisteli loppulukemiksi 7−1.

IPK oli kotijoukkuetta jälleen jokaisella osa-alueella pahasti jäljessä. Etenkin omassa päässä TUTO oli vastustajaansa tarkempi, minkä lisäksi turkulaiset iskivät paikoistaan huomattavasti vieraita terävämmin sisään.

− Ei siinä jäänyt epäselvää, kumpi parempi oli. Toisessa erässä teimme hirveitä henkilökohtaisia, niin alokasmaisia virheitä: vaihtovirheitä, merkkausvirheitä. Kun on noin paljon parempi materiaali vastassa, silloin virheet on saatava minimiin. Tänään emme siinä todellakaan onnistuttu, IPK:n päävalmentaja Sinkkonen sanoi.

IPK yrittää palata voittojen tielle jo heti lauantaina, kun joukkue kohtaa Lempäälässä LeKin. TUTO taas jatkaa sarjakärki SaPKon jahtaamista viikon päästä perjantaina, kun samainen LeKi saapuu Turkuun vieraaksi. 

» Lähetä palautetta toimitukselle

Kommentit