TUTO paransi peli-ilmettään kotiyleisön edessä

MESTIS / Raportti
Kaapo Kähkösen rooli illan pelissä oli merkittävä.
Kuva © Timo Savela
TUTO sai lauantai-iltaansa vieraita Kajaanista, kun Kupittaan jäällä vastaan luisteli Hokki. 1100-päinen kotiyleisö sai tällä kertaa nauttia hieman pirteämmästä kotijoukkueesta ja monien vaiheiden jälkeen TUTO veikin ottelun nimiinsä lukemin 5−3.

Jos viime lauantain KeuPa-peli oli TUTOlta heikohko esitys, oli tämän lauantai-illan show aivan toista luokkaa. TUTO on selvästi alkanut saada peliään kasaan lukuisien vaikeuksien jälkeen ja edellisiltä kausilta tuttu intohimoinen peli-ilme on pikkuhiljaa palaamassa takaisin.

Ensimmäisessä erässä isännät saattoivat sortua viime lauantain tasoisiin virheisiin etenkin syöttelyn suhteen, mutta kaikesta tästä huolimatta ensimmäistä maalia tuulettivat turkulaiset: erän alkuun avautunut ylivoima pyöri alkunihkeyden jälkeen suhteellisen mallikkaasti ja Antti Kerälä pääsikin niittaamaan kiekon reppuun.

− Meidän viidellä viittä vastaan−pelaaminen oli tänään hyvää aina siihen asti, kunnes tuli jäähyjä. Juuri se tänään sotkikin vähän meidän pelaamista, harmitteli TUTOn päävalmentaja Ismo Lehkonen ottelun jälkeen.

Oli ihme, ettei Hokki päässyt avauserässä iskemään kertaakaan, sillä kajaanilaisten syöttely oli viisasta ja vedot maalia kohti kovia. TUTOn ensimmäisen maalin jälkeen Hokki pääsi moneen otteeseen pyörittämään peliä mielensä mukaan ja aika ajoin näytti jopa siltä, että turkulaisten peli muuttuisi samanlaiseksi sähellykseksi kuin viikko sitten pelatussa kotipelissä nähtiin.

Turkulaisten oman pään pelaaminen oli kuitenkin kehittynyt merkittävästi aikaisemmasta, mikä vaikeutti kajaanilaisten maalintekoa. Edes ensimmäisen erän lopulla tullut rangaistuslaukausmahdollisuus ei tuonut Hokkia tasoihin: Santeri Vuoti iski suoraan läpi illan vakuuttavasti torjuneen Kaapo Kähkösen patjoihin, joista kiekko kimposi yläilmoihin.

Hokin kiri alkoi mallikkaasti

Toiseen erään lähdettiin kotijoukkueelle mieluisassa 2−0-johdossa, kun ensimmäisen erän lopulla Topi Taavitsainen oli onnistunut taituroimaan kiekon nokkelasti Hokki-maalin yläriman kautta sisään. Hokki osoitti kuitenkin pian, ettei se ollut tullut Turkuun vain ihastelemaan TUTOn takomia maaleja. Antti Kalapudas pääsi nimittäin yllättämään turkulaisten sekavahkon alivoiman vain reilun minuutin pelin jälkeen ja tilanne oli 2−1.

Hokin ylivoima oli myrkkyä TUTOlle läpi illan, sillä kajaanilaisten kaikki maalit syntyivät nimenomaan ylivoimalla. TUTO-luotsi Lehkonen tietää, missä joukkueen täytyy vielä parantaa.

− Kolme ylivoimamaalia vastustaja tänään teki, joten se tosiaan on vaarallista. Alivoimaa meidän täytyy vielä selkeästi työstää ja löytää ne lääkkeet vastustajaa vastaan.

Toisen erän loppu oli varsinaista tykitystä, kun tilanne muuttui salamannopeasti 3−1:stä 4−2:teen. Vaikka Hokki oli koko illan takaa-ajajan asemassa, ei se lopettanut taistelua missään vaiheessa. Aina pelin viime hetkiin asti kajaanilaispoppoosta löytyi taistelutahtoa.

− Olemme niin sanotusti maitohampailla liikenteessä vielä tuon maalineduspelin suhteen. Tämän pelin kautta tuli taas siitäkin hyvää oppia ja muistutusta meidän nuorelle joukkueellemme. TUTO piti meille hyvän oppitunnin ja saimme varmasti taas lisää materiaalia omaan harjoitteluumme, kommentoi Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen ottelun päätyttyä.

TUTO veti lopulta pidemmän korren

Mitä pidemmälle peliä pelattiin, sen tasaisemmaksi ottelu muuttui. Hokilla oli kuviot hallussa ja kajaanilaiset jatkoivatkin TUTOn pelin hämmentämistä taidokkailla syötöillään. Etenkin Hokin kolmannen erän aikana tekemä 5−3-maali oli oiva esimerkki joukkueen syöttönokkeluudesta: Niko Saarenpään ja Risto Mattilan harkitut ja ovelat syötöt löysivät käden känteessä Tomas Mikusin, joka viimeisteli kuvion niittaamalla kiekon häkkiin.

− Pystyimme tänään tekemään huippujoukkuetta vastaan kolme maalia ja viimeisessä erässä pystyimme hyvin paineistamaan TUTOa. Pystyimme pelaamaan hyvin ja olimme aktiivisia ja nopeita kiekon kanssa. Kaiken kaikkiaan tämä oli vauhdikas kiekkoilta, totesi Laukkanen.

TUTOn peli oli rohkeaa eivätkä turkulaiset säikähtäneet Hokin huimaa kiriä. TUTO oli kynsin ja hampain kiinni täydessä kolmen pisteen potissa pistäen kroppaa likoon lähes joka tilanteessa, eikä turkulaisten leirissä mustelmiakaan pelätty. Myös Kähkösellä oli osansa siihen, etteivät kajaanilaiset päässeet enää tuulettamaan lisämaaleja. Nuori veskari oli torjuntoineen oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja osoitti jälleen kerran olevansa luottamuksen arvoinen mies.

Hokin kannalta harmillista oli se, että huimana alkanut kiri ei kuitenkaan lauantaina riittänyt. Mikusin illan toinen jäikin joukkueen viimeiseksi maaliksi ja TUTO otti täyden kolmen pisteen potin selvin 5−3-lukemin. 

TUTOn Mestis-taival jatkuu jo keskiviikkona, kun Turkuun matkaa Jukurit Mikkelistä. Hokki puolestaan saa hieman pidemmän lepotauon, sillä kajaanilaisten pelit jatkuvat vasta ensi perjantaina kotipelillä K-Vantaata vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle