Hokki ryösti pronssit Turusta

TUTO ei onnistunut hankkimaan Mestiksen pronssimitaleja kolmatta kertaa peräkkäin Turkuun.
Kuva © Julia Heino julia.heino@jatkoaika.com
Mestiksen pronssiottelussa kohtasivat samat joukkueet kuin vuosi sitten, kun TUTO ja Kajaanin Hokki ottivat yhteen Turussa. Kaksi edellistä Mestis-pronssia napannut TUTO kammettiin irti mitalikannasta, kun Hokki kähvelsi mitalit loppuluvuin 5-2. Samalla päättyi TUTO-kapteeni Timo Pärssisen hieno ura.

Mitään suurenmoista kiekkokiimaa tämän kevään Mestiksen pronssipeli ei tarjonnut. Etenkin avauserässä molemmat joukkueet tekivät paljon hölmöjä virheitä, mikä kieli siitä, ettei keskittyminen ollut aivan täydellistä. Joukkueista keskittyneempi ja nälkäisempi oli kuitenkin Jukureille välierissä tippunut Hokki.

TUTO nousi toisessa erässä takaa ohi

Ensimmäisen erän ainoasta taululla näkyvästä maalista vastasi Hokki-puolustaja Valtteri Parikka, jolle TUTO-puolustus antoi aivan liikaa tilaa ja aikaa. Parikan hyvä, matalahko laukaus upposi ylivoimalla ohi TUTO-maalilla olleen Kimmo Meriläisen.

Myös TUTO sai avauserässä kiekon kertalleen häkkiin, kun Iikka Kangasniemi suoranaisesti heitti kiekon Hokki-maaliin ohi Antti Lehtosen. Maali ymmärrettävästi hylättiin ilman videotarkastuksia.

Toiseen erään kotijoukkue marssi jo hiukan ryhdikkäämmin. Aki Keinänen tasoitti ottelun ylivoimalla hiukan ennen ottelun puoliväliä, eikä mennyt montaa minuuttia, kun Timo Pärssinen tökkäsi pelaajista kimpoilleen kiekon Olli-Pekka Heinimäelle, joka siirsi kotijoukkueen johtoon.

Hokki kapusi tasoihin vielä toisessa erässä Jasper Lindstenin istuessa melko turhaa keskialueella otettua kiinnipitämisjäähyä. Janne Niva iski kiekon reppuun aivan maalin edestä Tomas Mikusin hienosta esityöstä.

Hokki hallitsi päätöserän tapahtumia

Joukkueiden kauden päätöserä meni täydellisessä kajaanilaisotteessa. Ottelun voittomaaliksi jääneen osuman iski erän alkupuolella Riku Toivo.

Kun Balazs Sebokille lopulta merkitty Mikusin rannelaukaus upposi ylivoimalla vielä Meriläisen taakse, pronssimitalien osoite alkoi olla jo selvillä, sillä Hokki pelasi älykkäästi, eikä päästänyt TUTOa missään vaiheessa erää kunnolla niskan päälle.

− Oikeastaan pronssiottelu oli pienoiskoossa meidän kauden tärkeimmät pelit. Väärään paikkaan otettiin vääriä jäähyjä. Tämä jää aika monelle jätkälle puseroon, että mitä ei pidä voittavassa jääkiekossa tehdä, TUTO-valmentaja Ismo Lehkonen harmitteli.

Kun Sebok iski vielä tyhjään rysään, oli kajaanilaisjuhlat valmiit alkamaan. Voitto oli Hokille ansaittu, sillä joukkue tahtoi selvästi mitaleja turkulaisia kollegojaan enemmän. Voiton takasivat 2+2-tehot iskenyt Sebok, 1+2 takonut Niva sekä 0+3 kerännyt Mikus.

"Kova suoritus tässä sarjassa"

− Tämä on mielestäni näin pieneltä seuralta kova suoritus tässä sarjassa ja siitä täytyy olla ylpeä niin allekirjoittaneen kuin koko joukkueen ja organisaationkin, pronssimitalistien päävalmentaja Jari Laukkanen iloitsi.

Lehkonen taas tähysi ottelun jälkeen jo tulevaan.

− Viimeksi kun tarina päättyi mestaruuteen (2008), niin edellisellä kaudella jäätiin neljänneksi. Kaikella on aina tarkoitus ja meillä on kristallinkirkkaana tiedossa, mitä pitää tehdä ja miten pitää toimia, että se seuraava askel otetaan, Lehkonen summaa.

Pronssiotteluun päättyi myös täksi kaudeksi kasvattajaseuraansa palanneen TUTO-kapteeni Pärssisen merkittävä ura. Viidet MM-kisat urallaan tahkonnut "Pärä" kirjautti viimeisessä ottelussaan tehot 0+2.