Unitedin lähes täydellinen tuhkimotarina - Espoossa juhlitaan pronssia

United päihitti TUTOn ja juhli pronssia ensimmäisellä kaudellaan Mestiksessä.
Espoo United päihitti TUTOn pronssiottelussa ja juhli mitalia ensimmäisellä kaudellaan Mestiksessä. Ottelu oli tasainen, mutta kaikesta näki Unitedin haluavan pronssia hieman TUTOa enemmän.

Keskiviikkoiltana Turussa pelattu pronssiottelu päättyi Espoo Unitedin voittoon lukemin 2-3. Ottelu pysyi tasaisena alusta loppuun, mutta Unitedin pelaamisesta paistoi läpi sen halu voittaa mitali tulokaskaudellaan. Tämä näkyi etenkin toisessa erässä, jonka United aloitti yhden maalin tappiolla, mutta nousi nopeasti maalin johtoasemaan.

TUTO haki tasoitusta loppusekunneille saakka, mutta ei kyennyt iskemään kolmatta maalia Unitedin verkkoon.

Unitedin jäähy kostautui ensimmäisessä erässä

Ottelun avausosuma nähtiin illan ensimmäisen erikoistilanteen aikana ensimmäisen erän puolivälin tienoilla. Unitedin Markus Piispanen joutui rikkomaan TUTOn pelaajaa aivan oman maalin edessä, ja tästä syntyneen ylivoiman turvin TUTOn Aleksi Rutanen avasi maalihanat Unitedin maalin edustalta.

Laadukkaat maalipaikat olivat molemmilla joukkueilla harvassa koko ensimmäisen erän, ja ottelu soljui eteenpäin tasaisissa merkeissä erän loppuun saakka.

Toista erää ehdittiin pelata vain muutama minuutti, kun United iski itsensä tasoihin Jiri Veistolan maalilla. Veistolan laukaus näytti hieman epäonnistuneen, mutta Unitedin onneksi se löysi tiensä TUTOn maalia vartioineen Rasmus Rinteen ohi.

Tasoitusmaalin jälkeen siunaantunut ylivoima ei tuottanut Unitedille tulosta, mutta pian sen päätyttyä United onnistui maalinteossa toistamiseen. Nicolas Wuolle onnistui Veistolan syötöstä pistämään tyhjäksi jääneeseen yläkulmaan Rinteen kypärän ohi.

United sai kahden maalinsa myötä lisää puhtia tekemiseensä, ja ote ottelusta kääntyi hieman Unitedille.

Osuma jäähyväisottelussa

TUTO sai kärsiä tuomarivirheestä illan toisen ylivoimansa aikana, sillä hyvä pyöritys päättyi linjatuomarin virheellisesti vihellettyyn paitsioon. Aloituksesta seurasi lopulta todella vaarallisen näköinen Tuukka Pulliaisen läpiajo, mutta hänen ratkaisu yrittää hakea vielä syöttöä aivan United-vahti Rasmus Tirrosen nenän edessä ei lopulta tuottanut toivottua tulosta.

United sai hyvän toisen erän päätteeksi venytettyä johtoasemaansa kahteen maaliin Olli Iisakan komealla, aloitustilanteesta syntyneellä maalilla.

Täysin puhtaita papereita ei United toisesta erästä saanut, sillä viimeistä ottelua TUTO-paidassa pelannut Pulliainen iski maalin vain 20 sekuntia ennen erän loppua. Pulliaisen maalin myötä toinen erä päättyi lukemin 2-3.

TUTOn kiri katkeaa jäähyyn

TUTO haki tasoitusta koko päätöserän, mutta ottelu pysyi riittävän hyvin Unitedin hyppysissä. Kiri sai ikävän käänteen loppuminuuteilla, kun Kristian Tuohilampi otti kampitusjäähyn omassa päädyssä.

Pientä toivoa antoi Victor Westermarckin ottama jäähy kiekon sulkemisesta, mutta edes maalivahdin ottaminen pois maalilta ei TUTOa enää pelastanut. Sekunnit kuluivat loppuun ja United pääsi tuulettamaan pronssimitalia Turussa.