TUTO upotti Espoo Unitedin toisen erän salamamaaleilla — "Se oli kuin kylmä suihku"

MESTIS / Raportti
TUTOn Niclas Lucenius oli kovassa vireessä ottelussa Espoo Unitedia vastaan.
Kuva © Timo Savela
Turussa pelattiin tiukka kamppailu TUTOn ja Espoo Unitedin välillä. TUTOn vahva puolustuspeli piti Unitedin poissa parhailta maalintekopaikoilta ja kotijoukkue iski tehokkaasti paikoista maalit. TUTOn ykkösketju kapteeni Niclas Luceniuksen johdolla oli myrkkyä vierasjoukkueen puolustukselle.

Ensimmäisessä erässä Espoo United pystyi hyvällä liikkeellä pitämään kiekkoa TUTOn päädyssä. Ottelu alkoi kotijoukkueen Aki Keinäsen estämisjäähyllä, josta United sai heti vyörytyksen TUTOn päätyyn. TUTOn maalilla Markus Ruusu esitti näyttäviä torjuntoja vierasjoukkueen myllytyksessä.

— Ottelun alku oli meille tärkeä. Tiesimme, että TUTOlla on ollut vaikeaa. Ei haluttu TUTOn saavan henkistä yliotetta ja siinä onnistuimme hyvin, Unitedin päävalmentaja Niko Marttila pohjusti vierasjoukkueen vahvaa avauserää.

Kotijoukkue ei päässyt avauserässä pyörittämään peliä Unitedin puolustuspäädyssä. United onnistui tyrehdyttämään liikkumisella TUTOn vahvuudet, kiekollisen hyökkäyspelin sekä pitkät hyökkäykset. Mika Norja vierasjoukkueen maalilla napsi kymmenkunta vaaratonta kaukolaukausta.

Unitedin musta minuutti

TUTO aloitti toisen erän kahdella salamamaalilla. Ensin Aki Juusela siirsi maalinedustalta kiekon maaliin ylivoimalla Keinäsen ja Niclas Luceniuksen upeista poikkisyötöistä. Vain 53 sekuntia myöhemmin Matias Haaranen pommitti kotijoukkueen 2−0-johtoon viuhuvalla ylänurkkakudilla.

— Painotin erätauolla, että pidetään keskittyminen omassa tekemisessä, ettei ajatus karkaa seuraavaa omaa vaihtoa pidemmälle. Joukkue noudatti sitä koko pelin hyvin tänään, TUTO-luotsi Miika Elomo kommentoi tyytyväisenä.

— Alivoimalla meille tuli pelivirhe, syöttöä ei olisi saanut päästää läpi. Toisessa hävisimme aloituksen ja yhtäkkiä peli oli 2−0 meidän hyvän erän jälkeen. Se oli kuin kylmä suihku, Marttila harmitteli erän alkua.

United tuli peliin mukaan kolme minuuttia myöhemmin, kun Matias Nisula iski kavennusmaalin. Kotijoukkueen ykkösnyrkki pelasi ylipitkän vaihdon pitkän kiekon jälkeen, vaikka ketjulla olisi ollut mahdollisuus vaihtaa.

Espoolaisten kavennuksen jälkeen vierasjoukkue myllytti TUTOn päädyssä, jonka vuoksi kotijoukkueen vaihdot venyivät todella pitkiksi. TUTOn avauspeli jäi lähinnä kiekon roiskimiseksi keskialueelle. United aktiivisuus esti TUTOn hyökkäyspelin, mutta kotijoukkue puolusti uhrautuvasti eikä lisää takaiskuja nähty.

— Puolustuspelimme oli hyvää, vaikka United sai muutaman laatupaikan. Meillä oli hieman enemmän paikkoja ja oltiin tehokkaita. Huippupeleissä ei montaa paikkaa kumpikaan saa ja maalivahti joutuu tekemään torjuntoja. Ruusu hoiti hyvin homman tänään, Elomo kiitteli puolustuspeliä.

— Meiltä puuttui ytimeen meneminen ja pelaaminen. Sitä täytyy nyt parantaa, Marttila avasi syytä maalipaikkojen vähyyteen.

Erän viimeisellä vitosella kotijoukkue sai juonen päästä kiinni ja Keinänen iski ylivoimalla Luceniuksen hienosta poikittaissyötöstä kiekon maaliin. 

Kotijoukkueen vahva päätöserä

Päätöserässä TUTO kasvatti johtoaan vain 17 sekunnin pelin jälkeen, kun Aki Juusela näpäytti kiekon yläkulmaan. Kiekko livahti Norjan räpylästä helponnäköisesti maaliin.

Kotijoukkue pelasi vahvan kolmannen erän, sillä United ei päässyt enää vyöryttämään pitkiä hyökkäyksiä TUTO-päädyssä. Vierasjoukkueen ainoaksi päätöserän maaliksi jäi Joonas Toivasen osuma erän jälkipuoliskolla.

— TUTO puolusti sitkeästi ja kontrolloi peliä. Kiri jäi meiltä piippuun, Marttila harmitteli.

— Ei muutettu mitään kolmanteen erään. Painotin edelleen keskittymistä ja kärsivällisyyttä, ja jokainen jätkä noudatti sitä tänään hyvin, Elomo kuvasi tyytyväisenä joukkueen peliä.

Joukkueet pelaavat seuraavan kerran perjantaina, kun TUTO kohtaa Heinolan Peliitat ja United Kokkolan Hermeksen.

» Lähetä palautetta toimitukselle