TuTo ja Ahmat testasivat maaliverkkojen kunnon Kupittaalla

TuTo ja Ahmat eivät päästäneet maalituomareita helpolla, sillä maaliverkkoja tuuleteltiin yhteensä kymmenen kertaa joukkueiden päätyessä tasaisen taistelun jälkeen tasalukemiin 5-5 (1-0, 2-4, 2-1).

Intensiivistä taistelua

Jo alusta alkaen kävi selväksi, että joukkueet olivat latautuneet kunnolla otteluun. Taklauksia jaeltiin eikä mitään annettu ilmaiseksi. Edellä mainitusta johtuen ottelun ensimmäiset viisi minuuttia olivat pitkälti keskialueen tiukkaa taistelua.

Ensimmäistä maalintekotilaisuutta tarjottiin TuTolle ajassa 4.56, kun Ahmojen Pasi Tamminen otti 2 minuutin jäähyn vastustajan mailasta kiinnipitämisestä. TuTo ei kuitenkaan saanut pakkopelikuvioitaan toimimaan ja Ahmat selvisi takaiskuitta. Ahmojen maalissa pelannut Joonas Lindberg joutui kuitenkin ajassa 9.54 antautumaan, kun TuTon ykkösvitjan Tuomas Jalava iski kiekon maaliin erittäin näyttävän syöttökuvion päätteeksi. Hienon syötön maaliin antoi Markku Vuorisalo.

TuTo painoi avausmaalin jälkeen hienokseltaan pelin Ahmojen päätyyn, mutta lisämaalit jäivät tekemättä. Ahmat oli erän lopussa tasoittaa ottelun, kun Kim Sjöblom laukoi vaarallisesti b-pisteiden välistä, mutta TuTon maalissa pelannut Nico Larsen torjui hienosti.

TuTon hallinnasta Ahmojen hallintaan

TuTo aloitti toisen erän todella vakuuttavasti ja näytti ratkaisevan ottelun kahdessa minuutissa. Ensin ajassa 20.25 Tuomas Jalava ja Markku Vuorisalo pääsivät hyökkäämään kahdella yhtä vastaan eikä TuTon tehokaksikko erehtynyt, vaan Markku Vuorisalo livautti kiekon Ahmojen maaliin Jalavan syötöstä. Maalivahti Lindberg oli tilanteessa voimaton. Edellisestä maalista ehti kulua ainoastaan vajaa minuutti, kun ajassa 21.42 TuTon Miika Kurka laukoi b-pisteen kaarelta rannelaukauksella kiekon maaliin Ahmojen Olli Tukosen istuessa jäähypenkillä 2 minuutin rangaistusta koukkaamisesta.

Lisää maaleja näytti oleva tulossa, kun puoli minuuttia myöhemmin TuTon Timur Uzbjakov pääsi puolittaiseen läpiajoon, mutta Ahmojen Lindberg torjui hienosti. Lieneekö Lindbergin torjunta vai mikä aiheuttanut sen, että tämän jälkeen peliote siirtyi täydellisesti Ahmoille TuTon lopetettua pelaamisen lähes täysin. Ensin Aki Elomaa siirsi kiekon läheltä tyhjään maaliin Joni Hakosen syötöstä, tilanne 3-1. Kavennusmaalista aikaa ehti kulua ainoastaan kaksi ja puoli minuuttia, kun ajassa 28.43 Jan Eriksson kavensi tilanteen 3-2:een b-pisteen kaarelta lähteneellä lyöntilaukauksella. Syötön 3-2 kavennukseen antoivat Kim Sjöblom ja Miikka Jäske.

Ahmojen hyvä taisteluhenki palkittiin jälleen ajassa 32.18, kun Lauri Tukonen laukoi Larsenin eteensä torjuman kiekon maaliin. Syöttäjäksi maaliin saatiin Olli Tukonen.

Ahmojen tasoitusmaalin jälkeen myös TuTo heräsi, joskin peli oli ajoittain melko sekavaa. Viisi minuuttia ennen erätaukoa TuTolla oli mahdollisuus jälleen lunastaa johtoasema itselleen erätauolle, kun Markku Vuorisalo ja Tero Forsell pääsivät kahdestaan testaamaan Ahmojen Lindbergin torjuntavireen. Torjuntaakaan ei loppujen lopuksi tilanteesta tullut, kun kiekko ajautui liiallisen syöttelyn jälkeen maalin taakse. Ahmat rankaisi ajassa 38.39 TuToa tehottomuudesta, kun Olli Tukosen löysähkö rannelaukaus yllätti TuTon maalivahti Larsenin.

Taistelua loppuun saakka

Tuto aloitti jälleen kolmannen erän erittäin räväkästi, tosin siihen auttoivat Ahmojen ottamat kaksi jäähyä. TuTo ei jättänyt kahden miehen ylivoimaa käyttämättä, vaan ajassa
41.55 Janne Laitila tasoitti pelin 4-4:ään lujalla lyöntilaukauksella. Syöttäjänä maaliin kunnostautui Mikko Niinikoski. TuTo painoi maalin jälkeen entistä enemmän päälle, ja painostus palkittiin johtomaalilla ajassa 43.01, kun Rami Katajisto laukoi rannelaukauksella kiekon maaliin jälleen siniviivalta. Hyvän syötön maaliin antoi Mikko Markkanen.

TuTon johtomaalin jälkeen ottelu jatkui rikkonaisena, molempien joukkueiden jäähyillessä. Erän puolivälissä TuTolle vihellettiin lyhyen ajan sisään kaksi kaksiminuuttista ja Ahmat sai oivan tilaisuuden tasoitukseen. Ahmat ei jättänyt tilaisuuttaan käyttämättä, vaan ajassa 51.13 Aki Elomaa tasoitti ottelun ylivoimakuvion päätteeksi 5-5:een, syöttäjänä Pasi Tamminen. Larsen TuTon maalissa ei voinut maalille mitään.

Joukkueet eivät halunneet tyytyä tasapeliin, vaan hakivat raivoisasti voittomaalia. Lähempänä voittomaalia oli TuTo, kun pirteästi pelanneet Miika Kurka ja Markus Leppänen rakensivat tilanteen Ahmojen maalille, mutta Lindberg veti pitemmän korren. Miljoonan euron paikka pelattiin kuitenkin TuTon Tero Forsellille, kun hänet syötettiin keskeltä yksin läpi. Ahmojen Turo Virta huitoi kuitenkin erittäin rumasti takaapäin Forsellin irti kiekosta ja ottelun päätuomari Aleksi Rantala teki muuten hyvin tuomitsemassaan ottelussa ainoan virheensä jättämällä rangaistuslaukauksen viheltämättä.

Yhteenveto

Ottelu oli kokonaisuudessaan erittäin hyvää taistelua, ottaen huomioon, että kyseessä oli harjoituspeli ja harvalukuista yleisöä hemmoteltiin hyvillä taklauksilla ja hienoilla maaleilla.

Ahmojen hyökkäysketjuista erottui parhaiten kaksikko Aki Elomaa-Joni Hakonen, joka pelasi tehokkaasti. Myös Jan Eriksson pelasi ajoittain pirteästi. Puolustajien parhaimmistoon kuuluivat Olli Tukonen tehokkuudellaan ja Marko From varmalla puolustuspelillään.

TuTon yritteliäimmästä hyökkäysketjusta vastasi Tuukka Pulliaisen johtama kentällinen, laidoillaan Ville Vähämaa ja Mikko Niinikoski. Myös Miika Kurka taisteli hyvin. TuTon mestistasolla nimekäs ykkösketju Markku Vuorisalo-Tero Forsell-Tuomas Jalava väläytteli ajoittain uskomattomia syöttökuvioita ja oli tehokas, mutta oli pääosan peliajasta melko vaisu. TuTon puolustajista parhaiten onnistuivat Janne Laitila, joka osallistui myös hanakasti hyökkäyksiin sekä maltillisesti omaa maaliaan puolustanut Juha Peltonen.

Ottelun päätuomarin Aleksi Rantalan tarkka linja piti ottelun melko siistinä.