Sport nuorten fiilisten kohottajana

MESTIS / Raportti
Tiukassa ottelurumbassa luisteleva Sport jäi tänä iltana totaalisesti jyrän alle. Nuorten maajoukkue oli kaikessa kotijoukkuetta parempi ja korjasi voiton vakuuttavin ottein.

Yksi selitys Sportin aneemisuuteen lienee se, että Vaasan ja muun Suomen välillä on ollut niin vankka informaatiokatkos, että maan aurinkoisimpaan kaupunkiin ei ole mennyt tietoa siitä, että ottelussa on pisteet jaossa. Tämä ei kai kuitenkaan ole kovin realistista.

Nuorten näytöstä

Ottelun alku oli näppärää jääkiekkoa. Kotijoukkue rakensi muutaman nätin paikan, mutta U20-veskari Miika Wiikman oli iskussa. U20-joukkue meni johtoon erän lopussa ylivoimalla. Jarkko Immonen ohjasi viivalta lauotun vedon verkkoon. Syöttöpisteet pakkiparille Mikko Jortikka – Anssi Salmela.

Toiseen erään U20-joukkue nosti luistelutempoaan ja Sport oli jatkuvasti helisemässä. Mies luisteli maalille jatkuvasti kiekon kanssa ja maali roikkui ilmassa. Kauaa sitä ei tarvinnutkaan odottaa, kun U20 iski jälleen ylivoimalla. Irtokiekon maalin edestä maaliviivan yli työnsi Tommi Oksa. Itse asiassa kiekon viivan yli näki vain tarkkasilmäinen maalituomari, jonka punalamppuun uskoi myös erotuomari Hannu Henriksson. Sen verran heikosti sijoittunut hän oli.

Hetken päästä asialla oli jälleen Oksa. Maalin eteen punnerretun kiekon maaliin iskeneen Oksan maali oli hänen viides tämän kauden Mestis-otteluissa. Maalilla Sportin Håkan Danielsson ei juuri apuja kenttäpelaajilta saanut.

Maalin jälkeen Sport otti aikalisän ja se auttoikin muutaman vaihdon verran, sillä Sport painoi peliä vahvasti U20-päätyyn. Pientä ilonpilkahdusta tuli Mikael Hallbäckin viivalta lauotun kavennuksen jälkeen. Syöttöpisteet aloituksen voittaneelle Antti Karhulalle ja kiekon viivan toimittaneelle Teemu Kuusistolle.

Ilo loppui kuitenkin lyhyeen, kun Arsi Piispanen iski jälleen ylivoimalla ennen pelin puolta väliä. Vaasalaisyleisö antoi maalista ansaitut aplodit.

Viimeiseen erään mikään ei muuttunut. U20 iski muutamalla nopealla hyökkäyksellä. Mikko Vihtolan maali oli puolittainen läpiajo ja viimeinen Arttu Virtasen tekemä komea voimalla noustu yksilösuoritus.

Katastrofi kenraali

Sport kohtaa torstaina Kokkolassa Hermeksen ja sitä silmällä pitäen suunta on vain ylöspäin. Joukkueen asennottomuutta ei voi puolustella millään. Ainoa edes lähellä omaa tasoaan tänään ollut oli Tatu Backman.

Suomen joukkueessa ei ole samaa glooria kuin viime vuonna, kun nimimiehet Ruutu, Koivu, Lehtonen ja Pitkänen dominoivat kaukaloita. Se pelasi kuitenkin hienosti joukkueena ja asenne oli ihailtavaa. Joka tilanteeseen mentiin kiekko mielessä ja sen huomasi. Wiikman otti maalilla harvat vaaralliset laukaukset yhtä lukuun ottamatta. Kiekko ja mies liikkuivat kiitettävästi.

Vaasalaisten kantilta positiivisimmat näytöt antoi Vaasan Luistin Kerhon Leppäkertut, jotka esittivät ensimmäisellä erätauolla hiotun performanssinsa. Tunnustus kuuluu myös tarkkasilmäiselle maalituomarille.

» Lähetä palautetta toimitukselle