Kotkat veivät pässejä narussa

Samuli Kivimäki oli yksi parhaimmista onnistujista.
Lauantai-iltana Vaasassa Sportin vieraaksi saapui SaPKo. Kotkien alkukankeus jäi hyvin pian unholaan ja savonlinnalaiset jäivät jalkoihin. Ylivoimilla Sport otti koko potin itselleen luvuin 5-1 (2-0,2-1,1-0).

Ottelun alkupuolella Sport onnistui ensimmäisellä hyökkäyksellään. Kotijoukkueen Mika Kujanpään ja Joni Haverisen tarkoista oman pään syötöistä Samuli Kivimäki nousi oikeaa laitaa hitaasti ja varmasti hyökkäysalueelle, laittoi spurtin päälle ja ujutti vastakkaiseen kulmaan ohi SaPKon maalivahti Jani Kauton. Avausmaalin jälkeen erä oli Sportin hallintaa, eikä SaPKo onnistunut paria kertaa lukuunottamatta enempää hyökättyä.

Toinen maali tapahtui kuuden minuutin pelaamisen jälkeen, kun Mikael Aaltonen syötti keskialueella Markus Piispaselle. Piispanen lämäsi kiekon b-pisteeltä ja Kautolta tipahti kiekko hanskasta, jonka Piispanen sai lyödä maalin edestä tyhjiin. Tämän jälkeen SaPKon pääkäskyttäjälle Janne Sinkkoselle riitti ja pässipaitojen maalille luisteli Timo Niemi.

- No te näitte mitä tapahtui, joten etteköhän te siitä tiedä, Sinkkonen kommentoi vähäsanaisesti.

Erän loppupuolella SaPKo sai joukkuepelinsä toimimaan ja saikin painetta Sportin päätyyn, tuloksetta.

- Meillä oli vaikea lähtötilanne peliin, paljon omiin mennyt viime aikoina, mutta tänään kaikki onnistui ja veskari pelasi hyvin, Sport-valmentaja Pasi Räsänen kommentoi.

Jäähyjä ja ylivoimamaaleja

SaPKo lähti toiseen erään kahden miehen alivoimalla. Pässipaidat kuitenkin selvisivät siitä, ottivat erää haltuunsa ja pitivät Sportin poissa omalta alueelta. Sport joutui rikkomaan ja paluumuuttaja Marko Luomala lähti istumaan boksiin väkivaltaisuudesta. SaPKo sai hyvin pyöritettyä ylivoimalla, mutta Sportin puolustus ja veskari Joonas Kuusela kestivät.

Seuraavaksi jäähyboksiin asteli vierasjoukkueen Lauri Kärmeniemi kampituksesta. Hetkeä myöhemmin toinen pässipaita nimeltään Niklas Huovila otti myös jäähyn kampituksesta. Sportille toinen kahden miehen ylivoima ja se tuotti tulosta. Ari Gröndahl heitti lähes nollakulmasta kiekon Timo Niemen suojuksien ohi. Vain hiukan yli minuutti kului maalista, ja Mika Kujanpää onnistui ylivoimalla ohittamaan SaPKo-veskarin.

Erän loppuminuuteilla Sportin Jarkko Hattunen otti jäähyn SaPKon kultakypärän Petteri Nikkilän taklaamisesta ja vihellyksen jälkeisestä rähinöistä molemmilta joukkueilta lähti yksi pelaaja jäähylle. Hattunen sai vielä kympin käytösrangaistuksen. Viimeisellä minuutilla SaPko onnistui avausmaalissaan. Ilari Metsola laukoi viivalta hiukan epäonnistuneen lämärin. Kuusela odotti kovempaa veto ja teki torjunnan, muttei enää kerinnyt reagoida roikkuvetoon.

- Vain yksi omiin ja se on helvetin hyvä. Puolustettiin hyvin ja hyökättiin hyvin, helpotus keskiviikon rökäletappiosta, kommentoi kaksi maalia iskenyt Samuli  Kivimäki.

Ja lisää jäähyjä

Päätöserä alkoi kotijoukkueen painostuksella. Sport onnistui luomaan hyviä paikkoja, jotka kuitenkin Niemi torjui hyvin. SaPKon pelaajat joutuivat jälleen rikkomaan, ja siirretyllä rangaistuksella Sportin Jere Laaksonen pääsi yksi yhtä vastaan yrittämään, mutta tolppa pelasti SaPKon neljän maalin takaa-ajolta.

Minuutti jäähyä kului ja SaPKon Petteri Nikkilä lähti jäähylle pelin viivyttämisestä. Kolmas kahden miehen ylivoima tuotti jälleen kotkille tulosta. Mika Kujanpää syötti viivalle ja Eetu Heikkinen siirsi toiselle puolelle viivaa Samuli Kivimäelle, joka tykitti kiekon reppuun.

Erän puolivälissä SaPko piti painetta Sportin päädyssä, ja Marko Luomala joutui rikkomaan korkealla mailalla. Sportin alivoima kesti, jonka jälkeen Luomala sekä vieraiden Iiro Vehmanen ottivat yhteen pienellä painilla, ja molemmat lähtivät miettimään tekojaan boksiin. Pienten neuvottelujen jälkeen kotijoukkue sai vielä lisää kaksi minuuttia, joten vieraat pääsivät ylivoimalle. SaPKo ei kuitenkaan onnistunut tätäkään rangaistusta hyödyntämään.

- Tuomaripeliä on turha jäädä miettimään. Vaasa on paha paikka viheltää, en lähde kommentoimaan, ainut mitä jäin ihmettelemään on Luomalan (Marko) lisäkakkonen, kun Vehmanen (Iiro) sen aloitti, Räsänen kertoo.

- Erittäin tärkeät kolme pistettä, seuraava tavoite Jyväskylästä hakemaan koko potti, Räsänen kertoi,

- Kaveri oli parempi, se kävi selväksi pelin aikana. Kaksi omaa tehtyä maalia ja yksi toiseen päähän. Jos kaveri pääsee noin paljon  pelaamaan viisikolmosta, niin selväähän se on, Sinkkonen kommentoi haikeana.