Lindström laukoi pisteet KooKoolle

Vaasan Sport ja Kouvolan KooKoo pelasivat heikohkon ottelun Vaasa Arenassa. Maalivahdit olivat iskussa tässä unettavassa kiekko-ottelussa.

Molemmilla joukkueilla oli suuria ongelmia loukkaantumisten vuoksi. Sport sai 6 puolustajaa kehiin, kun JYP lainasi nuoren pakkinsa Mikko Mäenpään Sportille kuukaudeksi. KooKoon tilanne ei ollut sen mairittelevampi, koska yli kentällinen avain miehiä oli sivussa.

Hällfors loukkaantuu

Ottelun alku oli tasainen. Molemmat joukkueet kokeilivat kaukaa veskareiden vireyttä ja se todettiin hyväksi. Sportin kannalta todella ikävä hetki koitti jo aika pikaisesti ottelun alussa, kun Olli Hällfors loukkaantui KooKoo-hyökkääjän taklauksesta. Linjatuomarit jättivät viheltämättä selkeän pitkän kiekon ja KooKoo-hyökkääjä pääsi taklaamaan vihellystä liian kauan odottanutta Hällforsia. Taklauksessa oli laitataklauksen merkit, mutta tuomari Laitinen ei jäähyä antanut. Sportilla oli siis 5 pelikuntoista puolustajaa tämän tapauksen jälkeen.

Sport pääsi ottelun alussa kokeilemaan ylivoimaansa. KooKoo-kapteeni Mikko Mattila otti kaksi aika peräkkäistä jäähyä. Toinen jäähyistä oli niin sanottu hyvä jäähy, kun Sportin Tatu Backman oli väkisin rynnimässä laidalta läpi.

Ylivoimat olivat kuitenkin heikkoja. Ensimmäisellä ei saatu edes kunnolla pakkopeliä pyörimään ja toisesta puuttui laadukkaat laukaukset. Sivussa olleen Patrik Westerbackin tilalle nostetun Pete Suonpään kanssa ylivoimaa olivat juonimassa Kasper Kenig ja Vesa Myllyaho. Parhaat paikat siunautuivat Myllyaholle, mutta hän laukoi muutamaan otteeseen ohi.

Ainut erän todellinen maalipaikka tuli Kasper Kenigille. Hyvän Sport-jakson aikana Suonpään laukauksesta ponnahtanut rebound kiekko tuli suoraan Kenigin lapaan. Kenigillä ihan tyhjä maali, mutta kuin ihmeen kaupalla Suomalainen kerkesi hanskoineen kiekon tielle. Kauden torjunta, uskaltaa jo tässä vaiheessa sanoa.

Erä oli kokonaisuutena lievää Sport-hallintaa. Sport säästelee edelleen laukauksiaan ja näin ollen paikkoja klassisiin räkämaaleihin ei tule. KooKoolla oli hieman käynnistymisvaikeukia ja se ei juurikaan saanut laukauksia sektorilta. Erässä kävi tunteetkin hieman kuumina, kun Suomalainen tarjosi kilpeään Sportin Pasi Pieninkeroiselle ja jälkipelit käytiin Kalle Mattilan ja Harri Tikkasen välillä.

Sport tippuu kyydistä

Toisen erän alku oli vielä tasaista vääntöä, mutta mitä pitemmälle erää mentiin sitä enemmän alkoi näyttää siltä, että pisteet matkaavat Kouvolaan. Sportin viisi puolustajaa ei enää loppua kohden jaksaneet ja KooKoo-hyökkäykset vyöryivät maalille.

Vahvimmin väänsi KooKoon vitjoista Lipposen johtama kentällinen, jossa isot miehevät painivat viimeisetkin mehut irti Sportin puolustajista. Karhulan johtama kentällinen siirteli kiekkoa nätisti, kun Lipposen vitja taas väänsi ja käänsi kulmissa.

Vielä sen lisäksi, että Sport-puolustus alkoi vetämään viimeisiään sai Sport muutaman jäähyn. Vaarallisia tilanteita oli Sport maalilla jatkuvasti, mutta Härkönen kesti. Paras tilanne avautui Ossi Louhivaaralle, joka pääsi Karhulan komean harhautuksen ja syötön jälkeen laukomaan maalin kulmalta, mutta Härkönen teki, jos ei niin komean torjunnan kuin Suomalainen ensimmäisessä erässä, niin ainakin ottelun toiseksi komeimman kaappauksen.

Ahkerimmin laukomassa KooKoolta oli Reino Soijärvi ja Tatu Kattelus, mutta tolppaa lähemmäksi he eivät päässeet. KooKoolla joka tapauksessa maalintekopaikkoja liikaa kahden käden sormilla laskettavaksi.

Lindström laukoo voiton

Kolmas erä alkoi KooKoolla pikkuisen rauhallisemmin. Sport pääsi muutamaan laukaukseen, mutta kokonaisuus oli edelleen kouvolalaisten hallinnassa.

Paras Sport-tilanne tuli, kun Kim Nabb syötti Tatu Backmanin ja Teemu Kuusiston 2-1 hyökkäykseen. Backmanin napakka syöttö löysi Kuusiston, mutta tämän ranne painui ohi maalin. Kiekko saattoi pyöriä hieman ja Kuusisto ei saanut täydellistä laukausta aikaan.

KooKoo ja ottelun ainut maali tuli ennen erän puolta väliä, kun KooKoon SaiPa-apu Tuomas Vänttinen voitti aloituksen Backmania vastaan 100-0 ja Kaj Lindström ampui siniviivalta lämärillä alanurkkaan. Lyhyt jalkainen Härkönen ei ylettynyt kiekkoon.

Tämän jälkeen oli aika selvää kumpi ottelun vie. Sport-hyökkäykset olivat jo ennen tätä vähissä ja KooKoon tiedettiin vetäytyvän sille ominaiseen puolustusryhmitykseen. Sportilla ei lopussa juurikaan paikkoja ollut ja KooKoo ei erityisemmin jaksanut hyökätä, joten lopputulokseksi jäivät jalkapallolukemat 0-1.

Kuinka näin kävi?

Sportin puolustuksen rivien harventuessa KooKoo teki oikean valinnan ja alkoi pelaamaan todella kuluttavaa pelityyliä. Sportin 5 puolustajaa olivat erittäin kovilla kulmaväännöissä ja varsinkin toisen erän ylivoimilla vaihtoon ei meinattu päästä millään.

Ja kun puolustajat ovat poikki ei tule laadukkaita avauksia ja näin ollen ei päästä hyviin hyökkäyksiin. Sportin peli oli päätyyn räiskimistä ja KooKoo korjasi noista kiekoista melkein kaikki. Hyökkääjät auttoivat puolusta minkä pystyivät, mutta se ei tänään auttanut.

KooKoon peli oli alussa hakusessa, mutta taktinen kypsyys oli tänään kohdallaan. Joukkue kaipaa vielä paljon terävyyttä hyökkäyspeliinsä.