Kuukauden pelaaja ratkaisi ottelun

Lassi Kokkala sai maalin ja kuukauden pelaaja-palkinnon.
Lauantaiksi Vaasan Sportin vieraaksi saapui Kiekko-Vantaa. Vantaalaiset aloittivat ottelun voimakkaasti ja nopeasti, mutta ottelun kuluessa Sport alkoi saada otetta ja otti lopulta pisteet kotiin luvuin 2-1 (0-0, 1-1, 1-0).

Ottelun kirkkain tähti oli K-Vantaan maalivahti Aaro Peltonen, joka venyi kiekon eteen 30 kertaa. Sportin Joonas Kuusela pelasi myös varman pelin ja torjui 25 kertaa.

− Kuusela pelasi taas maalilla erittäin hyvin ja antoi mahdollisuuden voittaa, kehui Sport-valmentaja Pasi Räsänen ja ylisti myös vieraita:

− Vastustajienkin veskari pelasi erittäin hyvin. Pisteet myös puolustukselle, jonka takia ei tullut enempää maaleja.

Ottelun teemana tennis

Ottelu alkoi vantaalaisten painostuksella. Lohipaidat eivät kuitenkaan saanut varsinaista pyöritystä, minkä takia lähes koko avauserä mentiin päästä päähän. Lassi Kokkalan ketju sai aikaan erän parhaimman paikan, mutta kiekkoa ei kuitenkaan saatu reppuun asti. Erän puolivälin jälkeen Sport sai pelin hallintaansa, mutta K-Vantaan puolustus ja Peltonen olivat hereillä.

Loput avauserästä oli samanlaista kuin alkukin, eikä kumpikaan joukkueista saanut ylivoimapelejään kunnolla toimimaan.

− Ylivoimapeli ei ollut toivotulla tasolla, mutta alivoimalla pelattiin hyvin, analysoi Räsänen.

Toisen erän alussa K-Vantaa iski avausmaalin, kun Sportin päädyssä pienen sekoilun ja sähläämisen jälkeen Petteri Lindbohm laukoi viivalta kiekon ohi Kuuselan. Syöttäjiksi merkattiin kultakypärä Artem Iossafov ja Oskari Manninen.

− Lähdettiin helvetin hyvin peliin, mutta kun joutuu samoja jätkiä pumppaamaan ylivoimalla, alivoimalla ja tasakentällisillä, niin ei siitä tule mitään, kommentoi K-Vantaa-valmentaja Pekka Kangasalusta.

Toisen erän lopulla K-Vantaan Markus Hämäläinen nosti kiekon katsomoon, ja kotijoukkue pääsi ylivoimalle. Tämän Sport hyödynsi, kun Samuli Kivimäki tasoitti pelin Michal Kristofin ja Eetu Heikkisen syötöistä.

Ylivoimapelissä ei kummallakaan kehumista

Päätöserän alussa Sport sai vielä pyörittää hetken ylivoimaa. Vieraat kestivät alivoiman, mutta pari sekuntia myöhemmin vaasalaisten kultakypärä Lassi Kokkala veti kovalla ranteella siniviivalta kiekon ohi Peltosen. Syöttöpisteet nappasivat Marko Luomala ja Jarkko Hattunen.

K-Vantaa yritti vielä vimmatusti tasoittaa lukemat, mutta Sport-puolustus sekä maalivahti Kuusela pelasivat esimerkillisesti. Molemmat valmentajat käyttivät aikalisänsä, mutta nekään eivät herättäneet joukkueita. Ottelussa K-Vantaa sai yhteensä kolme ylivoimaa, eikä kertaakaan onnistunut. Sport taas pääsi kokeilemaan onneaan ylivoimalla peräti seitsemän kertaa, mutta kotijoukkue onnistui vain kertaalleen.

Viimeisellä minuutilla vantaalaiset ottivat veskarin pois ja yrittivät tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla. Ainoa paikka siunaantui Iossafoville, joka tuhlasi tilaisuutensa päätyverkkoon.

− Taas huono startti, aivan kuten eilenkin. Tiedettiin kyllä mihin K-Vantaa pystyy. Kuusi pistettä tänä viikonloppuna meille ja siihen olen erittäin tyytyväinen, puntaroi Räsänen.

− Otettiin helvetin tyhmiä jäähyjä ja välillä tuntui kuin oltaisiin pelattu viidellä seitsemää vastaan. Ei me hölmöilyyn kaaduttu, mutta silti ketuttaa. Ylpeä kyllä olen pojista, kun antoivat jäällä aivan kaikkensa, analysoi Kangasalusta.

Keskiviikkona K-Vantaa suuntaa Lempäälään LeKin vieraaksi. Sport puolestaan toimii vastaanottokomiteana Jukureille samana päivänä.