Kasvojen pesulla sarjakärkeen

Kentällä uhrauduttiin ja taisteltiin tänään kynsin ja hampain.
Vaasan keskiviikkoillassa yhteen ottivat Sport ja K-Vantaa. Joukkueiden edellinen kohtaaminen päättyi Vantaan selkeään 8-2-voittoon, mutta tänään pelin ilme oli aivan toinen. Vauhdikkaassa ottelussa ei ehkä kiekollista taituruutta nähty, mutta vauhtia ja yritystä senkin edestä. Isännät saivat kasvojen pesunsa, kun K-Vantaa kaatui 4-3 (3-2, 1-0, 0-1).

Ennen ottelua tavoitteet olivat selvät. Mestiksen parhaan kotijoukkueen täytyi kaataa vieralija radikaalisen rökäletappion jälkeen.

K-Vantaan hienon startin jälkeen isännät heräilivät pikku hiljaa keskiviikkoiltaan. Ottelun käännekohtana oli Michal Kristofin loukkaantuminen ensimmäisen erän alkuminuuteilla, jolloin vieralijat olivat jo kahden maalin karkumatkalla. Kristof kaadettiin hyökkäyssinisellä, minkä seurauksena slovakkijuniori jäi jäähän makaamaan. Tilanteesta ei jäähyjä jaeltu, mikä hermostutti vaasalaiset totaalisesti.

Sport iski tilanteen jälkeen kolme maalia vähän reiluun kymmeneen minuuttiin, mikä söi vantaalaismiehistöä karhun kädellä.

- Oli haastava peli. Äijiä oli loukkaantuneena ja maajoukkueiden mukana, joten siihen nähden pelattiin hyvin. Olen helvetin ylpeä äijistä, kommentoi K-Vantaan päävalmentaja Pekka Kangasalusta.

Deja vu valtasi vaasalaiset

Ottelun avauserässä vanhat haamut kummittelivat Sporttia. Ottelua ei oltu pelattu kuin viisi minuuttia, kun tilanne oli jo vieraille 2-0. Avausmaali oli varsinkin kyseenalainen, sillä K-Vantaan hyökkääjä näytti kampittavan Sport-vahti Joonas Kuuselan maalin vieressä, minkä seurauksena Markus Hämäläinen pääsi lyömään kiekon tyhjään verkkoon.

Protestoinnit eivät auttaneet, vaan vantaalaiset olivat johdossa. Ehti kulua vain kaksi minuuttia edellisestä, kun Sportin Mika Kujanpää hukkasi kiekon vantaalaisten Shanhoo Shinin lapaan, jonka tulinen rannelaukaus yllätti Kuuselan.

- Molemmat maalit olisi pitänyt pelata pois, ärähti Sportin päävalmentaja Pasi Räsänen.

Tämän jälkeen vaasalaiset saivat ylivoimamahdollisuuden, minkä aikana Kristof loukkasi itseään. Alkoi vaasalaisten nousu.

Nico Aaltonen aloitti kotkapaitojen maalinteon ohjaamalla Mika Halavan syötön ohi K-Vantaan veräjänvartijan Aaro Peltosen. Hyvät uutiset jatkuivat punaleirissä, kun Kristof palasi heti seuraavassa vaihdossa jäälle.

Seuraavaksi oli Lassi Kokkalan vuoro, jonka tulinen veto painui suoraan etuyläkulmaan. Vain kahta minuuttia myöhemmin puolustaja Mikael Aaltonen ajoi esimerkillisesti maalille ja iski irtokiekon verkon perukoille.

- Vähän kaksijakoiset fiilikset pelistä. Tyyli ja tapa, millä voitettiin, ei tyydytä, "Räpsä" kertasi.

Jere Laaksonen iski illan kuudennen osuman.

Nahistelua ja käytösrangaistuksia

Sport näytti jo menevän menojaan, kun Kokkala harhautti puolustajan paikalle joutuneen Aleksi Rekosen ja pääsi hyvään maalintekopaikkaan, jonka jälkitilanteesta Jere Laaksonen viimeisteli isännät kahden maalin karkumatkalle.

Vaaasalaisten kone ei kuitenkaan syttynyt ilmiliekkeihin, vaan peli jatkui kaikin puolin tasaisena aina toiselle erätauolle.

- Meillä oli mahdollisuus mennä menojamme, mutta ei onnistunut. Vähän pettynyt olen kolmanteen erään, Räsänen viimeisteli.

Kolmannessa erässä paikkoja siunaantui molemmin puolin, mutta ruuti oli kuivaa molempien leireissä. K-Vantaan Jere Karjalaisella oli varsinkin huonoa tuuria, sillä hyökkääjä painoi kaksi vetoa rautoihin.

Jos oli Kuuselalla tolpat kavereina, niin sitä oli myös Peltosella. Sport-puolustaja Ari Gröndahl kokeili punaisen putken kestävyyttä todetakseen, että se kestää.

Vaasan Kuparisaaressa saatiin aikaiseksi vielä jännittävä loppu, kun kymmenen minuuttia ennen loppua toinen korealaispelaaja avasi maalihanojaan. Jinhui Ahnin tappava lyöntilaukaus painui yläpeltiin, ja Sport oli sulamassa.

Näin ei kuitenkaan käynyt ja pisteet jäivät Vaasaan lukemin 4-3.

Ottelun loppua kohden peli kuumeni, ja pelaajat niistivät vuorotellen toisiaan, mutta suuremmilta kahinoilta vältyttiin. Ainoat isot rangaistukset keräsivät tililleen Michal Kristof ja Otso Rantakari, jotka lihottivat jäähysaldoaan kymmenen minuutin käytösrangaistuksilla.

Mestis hiljenee viikon mittaiselle maajoukkutauolle. Vantaalaisten seuraava koitos on vierasottelu Keravalla ensi keskiviikkona, kun taas Sport saa vieraakseen JYP-Akatemian.