Laimeaa mutta tehotonta

Tähän maaliin ratkesi vaisu ottelu.
Pikkulauantain kunniaksi Sport sai vieraita Jyväskylästä. Tauolta paluuta ei suinkaan seurannut energinen ottelu, vaan melko ponneton surffailu. Reilut 2000 ihmistä saivat todistaa Sportin voittoa lukemin 2-1 (0-0, 1-0, 1-1).

- En tiedä missä ajatukset olivat. Ei saatu minkäänlaista lentoa tai draivia päälle. Mentiin vähä kaverin mukaan, tiivisti Sport-luotsi Pasi Räsänen.

Ottelu oli läpeensä melko ponnetonta puskemista ja yrittämistä, eikä kumpikaan tahtonut löytää punaista lankaa pelaamiseensa.

- Pystyttiin pitämään Sport laidoilla. Olihan meillä myös hyvä taisteluilme, arvioi Jukka Ahvenjärvi ottelun jälkeen.

Myös Sport-luotsi Räsänen kehui vastustajaa.

- Täytyy kuitenkin nostaa hattua Akatemialle. Jos heille antaa vähäkin siima, niin käy huonosti.

Vaikka ote oli puolin ja toisin hukassa, niin isännät olivat ottelussa aina hitusen vierailijoita edellä. Akatemia sai kuitenkin hyvällä puolustuksellaan pelattua Sportilta tilan pois, joka oli osasyynä niukkaan maalimäärään.

Nihkeää peliä

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä. Siinä määrin tasaisissa, ettei kumpikaan joukkuesta saanut aikaiseksi kunnollisia tekopaikkoja. Ensimmäinen laukaus kohti maalia antoi odottaa itseään aina kolmannelle peliminuutille saakka.

Erän puolivälissä isännät ottivat kahden minuutin rangaistuksen, ja Akatemia pääsi kokeilemaan ylivoimaa. Akatemian ylivoima ei tarjoillut juuri mitään, ja parhaasta paikasta vastasikin Sportin Samuli Kivimäki alivoimalla, joka laittoi kiekon läpiajosta tolppaan.

Sport sai vielä ylivoiman erän lopulla, mutta se ei tuottanut tulosta, ja erätauolle siirrytttiin maalittomassa tasatilanteessa.

- En tiedä miksi jalka ei liikkunut. Osa toki taisteli hyvin kuten aina, mutta osa ei ilmeisesti halunnut, ärähti Räsänen.

Toinen erä pyörähti käyntiin ensimmäisen erän tapaan. Pelin rakentaminen tuotti tuskaa, eikä vauhtia ollut nimeksikään. Erän alun paras paikka siunaantui Jere Laaksoselle, joka laittoi läpiajosta yli ja ohi.

Ennen erän puoliväliä isännät kuitenkin antoivat yleisölle aihetta riemuun.  Kivimäki sai kiekon Akatemian puolustusalueella ja kiersi maalin pistäen kiekon reppuun vanhanaikaisella.

Karvan verran etevämpi

Kivimäen maalista peli ei saanut uutta ilmettä, vaan tasaisen varma tahti jatkui myös toisen erän loppuun asti. Erän lopulla Mika Halavalle avautui kuitenkin vielä hyvä tekopaikka maalin eteen, kun Michal Kristof löysi Halavan oivaltavalla syötöllä. Läpi ottelun hyvin esiintynyt Akatemia-vahti Antti Lehtonen oli kuitenkin hereillä, ja erätauolle surffailtiin isäntien maalin johdossa.

Kolmanteen erään lähdetiin jo jokseenkin paremmalla ilmeellä. Kolmannessa erässä joukkueiden peliin oli saatu jo jonkinlaista ideaa.

- Kaksi ensimmäistä erää oltiin kyllä hukassa. Kolmannessa jo parannettiin, näki myös "Räpsä".

Peli ehti vanheta viimeiselle kymmenelle minuutille, ennen kuin Akatemia sai kiekon viimein maaliin. Jyväskyläläiset saivat ylivoiman vajaa kymmenen minuuttia ennen ottelun loppua, eivätkä jättäneet tilaisuuttaa käyttämättä, vaan pistivät pelin tasoihin Oula Palven rannevedolla.

Isäntien vastausta ei kuitenkaan tarvinnut odottaa kuin muutaman minuutin. Akatemian Joose Antonen lähti miettimään tekojaan kahdeksi minuutiksi, jonka aikana Sport pääsi karkaamaan taas maalin päähän. Kiekko pomppi vierailijoiden maalin eteen, josta Markus Piispanen poimi kiekon, ja toimitti sen ohi Lehtosen.

Tämä johto piti loppuun saakka, joskin Akatemia yritti loppuun asti toimittaa kiekkoa vaasalaisten maaliin - turhaan. Sportin päävalmentajalla oli ottelun jälkeen pohdittavaa.

- Kaikki eivät antaneet kaikkeaan tänään. Saattaa tulla kokoonpanoon muutoksia perjantaiksi. Energiasta se ei tämän ottelun jälkeen pitäisi ainakaan olla kiinni, päätti Räsänen.

Voittonsa ansiosta Sport vankistaa paikkaansa sarjan kärjessä. JYP-Akatemiaa tappio ei puolestaan helpota, ja matka sarjan toiseksiviimeiseen sijaan kasvoi jälleen. Seuraavan kerran Sport luistelee tositoimiin perjantaina, jolloin vaasalaisille saapuu vieraita Lempäälästä. JYP-Akatemia puolestaan huilaa perjantain ja kohtaa lauantaina vierasjäällä Kiekko-Vantaan.