TUTOn takaa-ajo jäi vajaaksi – SaPKo kukisti sarjakärjen

Teemu Suhosen maalijyvä on kohdallaan.
Kuva © Joona-Pekka Hirvonen
Lauantaina Savonlinnassa nähtiin Mestiksen ääripäiden kamppailu, kun toiseksi viimeisenä majaillut Savonlinnan Pallokerho kohtasi sarjakärki TUTOn. SaPKo sai otteluun ja jokaiseen erään loistavan alun ja vaikka meinasikin tunaroida lopussa neljän maalin johtonsa, nappasi pässilauma ottelusta 4-3 (2-0, 1-0, 1-3) -kotivoiton.

Ottelun käännekohdaksi muodostui savonlinnalaisten salamalähtö otteluun. Kamppailua oli käyty vain 3.29, kun kiekko löytyi ensimmäistä kertaa TUTO-vahti Kimmo Meriläisen selän takaa. Syöttöpisteet Teemu Suhosen osumaan merkattiin huikeasti SaPKossa aloittaneelle lainamies Ville Järveläiselle ja Anssi Virkille.

Seuraavaksi savonlinnalaisista onnistui Niko Kallela, joka pysäytti Talvisalon vanhanaikaiset digitaalit aikaan 11.41 vieden kotijoukkueen jo kahden maalin karkumatkalle. TUTOn Mikko Lehtonen otti vielä kahden minuutin rangaistuksen ensimäisen erän loppupuoliskolla, mutta TUTO hoiti alivoimansa mallikkaasti ja erätauolle siirryttiin 2-0-lukemissa.

Toisessa erässä lisää oli kuitenkin nopeasti luvassa kun Suhonen kaunisteli lukemat 3-0:aan vajaan kuuden minuutin pelin jälkeen. Maaleja ei toisessa erässä sen enempää nähty, mutta jäähyjä sen sijaan nähtiin peräti 26 minuutin edestä. Suurimpia syypäitä tähän olivat 2+2-minuuttiset mieheen ottaneet TUTOn Juha-Matti Rautajoki ja SaPKon Järveläinen sekä 2+10 minuuttia selästä taklaamisesta saanut turkulaisten Tuukka Pulliainen.

Kun kolmas erä alkoi kahdesta edellisestä tuttuun tapaan SaPKon pikaosumalla, joka tällä kertaa syntyi ylivoimalla Petteri Nikkilän lavasta, luuli savonlinnalaisyleisö jo voivansa hakea ylimääräiset lörtsyt kahviosta ja nauttia murskavoitosta. TUTO ei kuitenkaan ollut luovuttanut vaan tuli ensin 4-1:een Ryan Ruikan tasavajaalla tulleella osumalla kymmenisen minuuttia ennen loppua.

Kun peliaikaa oli jäljellä 1.10 toi Matias Kuusisto TUTOn kahden maalin päähän, ja 34 sekuntia ennen päätössummeria Aki Keinänen muutti lukemiksi 4-3 kupittaalaisten pelatessa ilman maalivahtia. Näin SaPKo piti kuin pitikin niukimmaksi mahdolliseksi kutistuneen murskajohtonsa ja lähetti pettyneen sarjakärjen Turkuun nuolemaan haavojaan.

SaPKo jatkaa pelejään ensi viikon keskiviikkona rakkaan vihollisen Jokipoikien vieraana. TUTO puolestaan matkaa Vaasaan ensi perjantaina.