Wileniuksen hattutemppu katkaisi Peliittojen voittoputken

Tomi Wilenius tuuletti hattutemppuaan.
Kuva © Antti Varonen
SaPKon vauhdikas viisikkopelaaminen sai Peliitojen huippuvireen horjumaan. Joukkue päätti heinolalaisten neljän ottelun voittoputken lopulta lukemin 5-2.

Vauhdikas ensimmäinen erä oli SaPKon hallintaa. Pelissä oli paljon kontaktia ja karvaus oli kovaa molemmissa päädyissä. Kotijoukkue laukoi paljon, mutta kuin muuri maalillaan seissyt Peliittojen maalivahti Emil Larmi torjui pässipaitojen maalintekoyritykset.

Monien epäonnistuneiden yritysten jälkeen pässipaitojen numero 25, Tomi Wilenius sai viimein runnottua kiekon Peliitojen maaliin. Vierasjoukkueen vahva puolustus ja vaaralliset vastahyökkäykset pitivät SaPKon varpaillaan, eikä virheisiin ollut varaa.

SaPKon huolimattomasta kiekonjätöstä Peliitat sai täysin avoimen paikan laukoa, mutta SaPKon maalivahti Olli Kälkäjä torjui laukauksen. Kova vauhti, ja nopeasti päästä päähän vaihtuvat hyökkäykset eivät hiipuneet missään vaiheessa erää.

Kotijoukkueen virheistä rankaistiin heti

Toisessa erässä pelin hallinta jatkui SaPKolla. Kotijoukkue sai toisen maalinsa, tekijänä Viljami Wacklin. Peliitojen maalilla pelaava Larmi ei kuitenkaan lannistunut tästä, vaan jatkoi loistotorjuntojaan SaPKon yrittäessä saada vieläkin suurempaa johtoasemaa.

Peliittojen karvaus oli kovaa, ja vastahyökkäykset vaarallisia. SaPKo vastasi nopeudella ja taidokkailla syötöillä. SaPKon puolustuspään peli herpaantui, minkä seurauksena vierasjoukkueen Kimi Koivisto kikkaili rauhallisesti kiekon Kälkäjän selän taakse.

Heti seuraavasta aloituksesta, vain 41 sekuntia myöhemmin, sai Peliitat taas uuden mahdollisuuden ja kiekko leivottiin seuraavan kerran SaPKon maaliin. Maalintekijänä oli Christian Silfver.

SaPKon aikalisän jälkeen sai kotijoukkue peliinsä tarkkuutta varsinkin puolustuspelaamisessa, nähtyään miten vaarallisia vartioimaton heinolalaisjoukkue voi olla.

Wileniuksen hattutemppu ratkaisi pelin

Kolmannessa erässä sama meininki jatkui ja peli pyöri päästä toiseen. Karvaus oli kovaa ja peli tasaista. Peliitoilla oli muutamia hyviä paikkoja, mutta pässipaidat puolustivat hyvin.
SaPKo sai kolmannen maalinsa, jonka tekijäksi merkattiin Teemu Lepaus. Peliitat eivät kuitenkaan luovuttaneet, vaan peli jatkui vauhdikkaana.

SaPKon saatua lisää energiaa aikaisemmasta maalista napautti kotijoukkueen neljännen maalin. Asialla oli jälleen Wilenius.

Vain kolmisen minuuttia myöhemmin huudatti Wilenius taas kotikatsomoa, ja laukoi pässipaitojen viidennen maalin. Samalla Wilenius täydensi hattutemppunsa.

Mitään ei oltu kuitenkaan vielä voitettu, vaan vierasjoukkue pisti kaikkensa peliin saadakseen kavennusmaalin. Peli päättyi lopulta pässipaitojen voittoon lukemin 5-2.