SaPKon kotivire säilyi vastoinkäymisistä huolimatta

MESTIS / Raportti
Juuso Forsström avasi ottelun maalihanat varsin näyttävällä harhauksella.
Kuva © Antti Varonen
SaPKo sai kotihalliinsa vieralijoita Heinolasta, kun Peliitat tuli havittelemaan savonlinnalaisista niskalenkkiä Mestiksen tasaisessa sarjataulukossa. Itse ottelu oli varsin kaksijakoinen, ja ratkaisukin nähtiin vasta voittomaalikilpailussa.

Lähiaikoina pelinsä hyvään kuosiin saanut ja sitä kautta melko tasaisesti pisteitä kerännyt kotijoukkue SaPKo aloitti ottelun tuttuun tapaansa varsin energisesti. Joukkueen kenttätasapaino oli ajankohtaan nähden erittäin hyvällä mallilla, joten vierasjoukkue tyytyi vain horjuttamaan pässipaitoja.

Talvisalon lehtereille saapunutta yleisöä huudatti ensimmäisen kerran Juuso Forsström, joka harhautti haparoiden ottelun aloittaneen Antti Rautiolan

Vajaa viisi minuuttia myöhemmin SaPKon hyvä itseluottamus tuotti jälleen hedelmää ja uransa avausmaalin Mestiksessä laukonut Lasse Tiilikainen ja Pekka Niemimaa kasvattivat salamamaaleillaan kotijoukkueen etumatkan jo kolmeen.

Vierasjoukkue hiipi maalin päähän

Toiseen erään Peliittojen valmennusjohto vaihtoi maalin suulle Heikki Tuomiston ja yritti sitä kautta herätellä joukkuetta takaisin peliin mukaan. Yritys onnistui, sillä joukkueen kuparinen rikkoutui aivan erän alussa, kun Miika Heikkilä yllätti Antti Leskisen nopealla jäänuoliaisella. 

SaPKo ei takaiskusta liiemmin hätkähtänyt, joukkue jatkoi aktiivista viisikkopeliään kurinalaisesti toteuttaen. Peliitat puolestaan joutui toistuvasti rikkomaan jäähyn arvoisesti. Kotijoukkue sai erässä ylivoima-aikaa yhteensä kuuden minuutin verran.

Mielikuvikseton ja sitä kautta tehoton ylivoima kostautui pässipaidoille mitä karmivimmalla tavalla, sillä Peliitat rokotti vähäisistä paikoistaan ja tuli jo maalin päähän. Kotijoukkueen elkeistä oli havaittavissa jopa lievää paniikkia, mutta numerot säilyivät samoina päätöserään lähdettäessä.

SaPKon etumatka kuihtui ja ratkaisu venyi viimeisimpään saakka

Kotijoukkueen aktiivinen ja tehokas avauserä oli kuin muisto vain, sillä Peliitat napautti ottelun tasoihin 29 sekuntia kiekon pudottamisen jälkeen. Asialla oli jälleen Heikkilä, joka olikin samalla heinolalaisten kaikissa maaleissa mukana.

Pässipaitojen läpi ottelun vahvana pysynyt paletti hajosi hieman kolmannen erän alkupuoliskolla, ja Peliitat hallitsi ottelua. Taistelu kuitenkin tasoittui loppua kohden, ja viiden minuutin jatkoaika astui käytäntöön joukkueiden hanakasta yrityksestä huolimatta.

Jatkoajan ollessa vain näennäistä pelailua lopullista sinettiä ottelulle haettiin voittomaalikilpailussa, jossa SaPKo oli etevämpi Joonas Toivasen upottaessa ratkaisevan kiekon Tuomiston selän taakse.

− Aika perinteinen meidän näköinen peli tämä nyt taas oli. Alussa hölmöillään, lopussa sitten taistellaan ja tullaan rinnalle. Mutta kyllä meidän pitää oppia, miten pysymme siinä ajatuksessa ,mikä peliin lähdettäessä on, kommentoi Peliittojen päävalmentaja Lauri Merikivi ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

SaPKon Janne Sinkkonen puolestaan jakoi voitosta huolimatta joukkueelleen risuja.

− Emme ole vielä lähelläkään siellä, missä meidän pitäisi olla pelaamisen suhteen. Ensimmäisessä erässä pääsimme 3-0-johtoon, mutta kun 60 minuuttia tuli taululle, niin hups, saimme ainakin pisteen. Että kyllä se oli sen verran karmea 60-minuuttinen.

» Lähetä palautetta toimitukselle