SaPKo tyrmäsi Peliitat toisessa erässä - "Saimme onnistumisia isolla rintamalla"

MESTIS / Raportti
Kotijoukkue pääsi juhlimaan maalia useaan otteeseen.
Kuva © Antti Varonen
SaPKo sai lauantaina maalihanansa auki ja kuritti sarjan hännillä olevaa Peliittoja 7−1-lukemin. Pässipaitojen maaleista vastasi seitsemän eri pelaajaa, ja joukkueen tehokkaimpana hääräsi Matias Lainio tehoin 1+2.

Peliitat-maalivahti Sami Väliharju urakoi ottelussa 40 torjunnan edestä, mutta SaPKo iski kaikilla neljällä sylinterillä tulostaululle 7−1-lukemat.

− Hyvä, että saimme onnistumisia isolla rintamalla, SaPKo-luotsi Pasi Räsänen iloitsi ottelun jälkeen.

− Joukkue halusi tänään alusta lähtien ottaa kolme pistettä, ja siihen pitää olla tyytyväinen.

Peliitat oli ottelussa täysi vastaantulija. Ilman kultakypäräänsä Severi Lahtista pelannut joukkue laukoi kahden ensimmäisen erän aikana ykkössektorilta ainoastaan viisi kertaa.

Heinolalaisjoukkueen päävalmentaja Santeri Heiskanen oli toisen perättäisen suurinumeroisen tappion jälkeen vähäsanainen.

− SaPKolle onnittelut voitosta, mulla ei ole mitään muuta sanottavaa.

Avauserässä kotijoukkue hallitsi pelivälinettä ja loi hyökkäysalueellaan pitkiä hyökkäyksiä. Erityisesti kultakypärä Rasmus Hämäläisen johtama kakkosketju sai pidettyä järjestelmällisesti kontrollin hyökkäysalueella.

Peliitat-puolustus oli jatkuvasti paineen alla, eikä vierasjoukkue päässyt hyökkäämään organisoidusti. Kotijoukkue käänsikin toistuvasti keskialueella pelin virtauksen kohti Peliitat-päätyä, mutta ei päässyt vaarallisille laukaisupaikoille.

SaPKon kakkosketjun pitkä hyökkäys tuotti tulosta avauserän puolessa välissä, kun Hämäläinen suti irtokiekosta pelivälineen ohi Väliharjun. Kotijoukkue laukoi erän aikana ykkössektorilta yli toistakymmentä kertaa, mutta erätauolle lähdettiin 1−0-lukemissa.

SaPKo ryöpytti Peliittoja toisessa erässä

Avauserän loppua kohden Peliitatkin pääsi paremmin hyökkäysalueelle, mutta kotijoukkue peitti laukaisusuunnat tehokkaasti. Toisessa erässä Peliitat tuli tasoihin vain 14 sekunnin jälkeen SaPKon huolimattoman puolustusalueen pelaamisen avustuksella. Tasoitusosumasta vastasi 19-vuotias Artturi Toivola.

Toinen 20-minuuttinen noudatteli kuitenkin avauserän käsikirjoitusta, mutta nyt SaPKo iski maalinsa hurjalla tehokkuudella. Pässipaitojen ylivoima sai lukuisia onnistumisia, kun joukkue käytti neljästä ylivoimatilaisuudestaan hyväkseen kolme.

Kasper Piitulainen ja Jimi Kuronen osuivat ylivoimalla, ja Teemu Lämsä tasaviisikoin pitkän pyörityksen jälkeen.

− Meillä on vähän tökkinyt tuo ylivoimapelaaminen. Nyt teimme niistä maaleja, se varmasti antaa taas potkua eteenpäin, Räsänen totesi.

− Ennen kaikkea muutama pelaaja sai onnistumisia, joita on vähän kaivattu. Lämsä sai maalin vihdoin ja viimein. 

Erän loppupuolella ylivoimalla onnistui myös Matias Lainio, joka oli aiemmin laukonut hanakasti b-pisteeltä tuloksetta. Seuraava osuma syntyi heti seuraavassa vaihdossa, kun Niklas Salo viimeisteli 6−1-lukemat Mikko Lahtelan alustuksesta.

Peliitatkin pääsi erän aikana ylivoimalle, mutta erikoistilanteen aikana joukkueista lähempänä maalia oli alivoimalla pelannut SaPKo. Toisessa erässä heinolalaiset laukoivat ykkössektorilta ainoastaan kaksi kertaa, kun kotijoukkue pääsi yrittämään sektorilta 17 kertaa.

Väliharju jatkoi kuudesta takaiskumaalista huolimatta Peliitat-maalilla. Paineettomasti pelannut Peliitat pääsi päätöserässä hyökkäysalueelle aiempaa paremmin ja haastoi SaPKo-vahti Roope Urpolahtea useaankin otteeseen.

− Viimeinen erä oli jo vähän vaikeampi pelata, Räsänen myönsi.

Ajassa 42.00 Eetu-Santeri Koivunen kaunisteli uran ensimmäisellä Mestis-maalillaan lukemat 7−1:een. Enempää tapahtumia päätöserä ei yhden Peliitat-jäähyn ohella enää tarjonnut.

» Lähetä palautetta toimitukselle