SaPKo juotti Peliitoille tappion karvasta kalkkia

Peliitat jäi SaPKon jalkoihin lauantain ottelussa.
Kuva © Antti Varonen
Mestiksessä seitsemäntenä oleva SaPKo isännöi jumbojoukkue Peliittoja lauantaina. Pässipaitainen miehistö oli ennen iltaa kuusi pistettä pudotuspeliviivan yläpuolella, heinolalaisjoukkueella puolestaan oli saman verran kaulaa kahdeksanteen sijaan.

Kohtaaminen oli SaPKon ja Peliittojen jo kauden kuudes keskinäinen voittojen ollessa heinolalaisten hyväksi 3-2. Aiemmissa koitoksissa kotijoukkue oli aina vienyt voiton.

Tasakentällisin hallinnut Peliitat jäähyili

Perjantaina Kajaanissa pahasti Hokin jalkoihin jäänyt Peliitat tuli lauantain peliin ryminällä iskien limpun reppuun jo puolen minuutin kohdalla. Miika Heikkilän kauden 15. osuma vei heinolalaiset välittömästi maalin karkumatkalle.

Tasakentällisin kenttätapahtumia selkeästi hallinnut Peliitat sortui avauserässä pahaan jäähyilyyn, kun vierasjoukkue otti avausperiodin aikana peräti viisi kakkosta. SaPKo pääsikin pelaamaan pariin otteeseen kahden miehen ylivoimaa iskien lopulta ansaitun tasoituksen.

Peliitoille tuttu mies Kristian Kangas räväytti pässipaitojen illan ensimmäisen maalin Mikko Nuutisen loistavasta poikittaissyötöstä.

Tasaviisikoin SaPKo jäi siis Peliittojen varjoon. Isännillä oli suuria vaikeuksia rakennella hyökkäyksiä, Peliitat sen sijaan iski paikoistaan kovalla prosentilla. Vierailijoiden kakkosketjun laituri Kimi Koivisto nakutti heinolalaiset helpohkosti 2-1-johtoon hetki sen jälkeen, kun joukkue oli selvittänyt tukalat alivoimansa.

− Meiltä oli todella huono lähtö peliin, ensimmäiseen laukaukseen meni aikaa seitsemän minuuttia. Peliin ei voida lähteä katselemaan eikä antaa kaverille tuollaista momenttia, SaPKon kakkosvalmentaja Sampsa Jakonen kertoi.

SaPKo shokeerasi toisen erän alussa

Kakkoserän alku oli vierasjoukkueelle sysimusta. Mikäli SaPKon ylivoima oli ollut luokatonta, niin ei se paremmin toiminut Peliitoillakaan. Kotijoukkueen Anssi Köykkä-Luopa toi pässipaidat tasoihin alivoimamaalillaan heti erän alussa.

Tämän maalin jälkeen seuraavan osuman syntymiseen kului aikaa vain noin kolme minuuttia. SaPKon kakkosketjussa hyökännyt Mika Mörsky toimitti kiekon yläpeltiin puolittaisen läpiajonsa päätteeksi.

Kaiken kaikkiaan toinen erä oli isäntien hallintaa. SaPKolla oli useita maalintekopaikkoja ja muutenkin joukkueen ilme oli muuttunut totaalisesti ensimmäisen tauon aikana. Peliitat puolestaan esitti varsin sekavia otteita, vaikka kotijoukkueen torjuja Antti Leskinen olikin työllistetympi verrattuna Antti Rautiolaan.

Tiukka puolustuspeli vei huomion päätöserässä

Lauantain ottelun pahe Peliitoilla oli runsas jäähyily. Trendi jatkui myös kolmannessa erässä, kun joukkue otti yhteensä rangaistuksia peräti 14 minuutin verran. Jäähyjen myötä päätösperiodi olikin kotijoukkueen hienoista hallintaa.

Muutamasta maukkaasta maalintekopaikasta huolimatta päätöserässä ei nähty osumia pässipaitojen kuitattua lopulta maistuvan 3-2-voiton. Kummankin joukkueen puolustus toimi etenkin kolmannessa erässä mallikkaasti maalivahtien ollessa viimeisinä lukkoina puolin ja toisin.

− Tulos ei tietenkään tyydytä. Ensimmäisessä erässä oli kova taistelu, ja jäähyjen määrä oli koominen. Toisessa erässä tuli kaksi isoa virhettä ja kolmannessa erässä koitettiin kiriä. Voitto vaatii todella hyvän suorituksen tässä sarjassa, totesi heinolalaisten kakkoskäskijä Jukka Varmanen.

SaPKon kakkosvalmentajan Sampsa Jakosen mukaan savonlinnalaismiehistö paransi otteitaan illan edetessä.

− Jäähyjen myötä päästiin peliin mukaan. Toiseen erään pystyttiin parantamaan ja saatiin tärkeä alivoimamaali. Meidän peli oli nousujohteista. Tämä on todella tasainen sarja, ja jokainen ilta marginaalit ovat pieniä, Jakonen summasi.

Jumbona jatkavan Peliittojen kannalta tappio tekee kipeää, sillä ensi keskiviikkona Turussa vieraileva heinolalaisnippu on edelleen kuuden pisteen päässä pudotuspelipaikasta. Keskiviikkona Jyväskylässä vierailva SaPKo sen sijaan kasvatti kolmen pisteen myötä pesäeronsa playoff-viivaan yhdeksään pisteeseen.