SaPKo herkutteli maaleilla kotiyleisönsä edessä

Antti Leskinen avasi kautensa nollapelillä.
Kuva © Antti Varonen
SaPKo pelasi perjantaina harjoituskauden ensimmäisen kotiottelunsa. Illan vastustajasta, Peliitoista ei ollut viikon takaisen kohtaamisen tapaan kevytjalkaiselle savonlinnalaisjoukkueelle vastusta.

Viimeistään perjantaina Talvisalon katsojien silmistä karisivat loputkin kesähiekat, kun uudistunut SaPKo pelasi ensimmäistä kertaa tällä kaudella kotiyleisönsä edessä.

Peliitat joutui nöyrtymään pässipaidoille viikko sitten Heinolassa maalein 2-4. Savonlinnassa SaPKo löi taululle vielä rumemmat lukemat latoen Antti Rautiolan taakse peräti kuusi maalia.

Peliitat puolusti, SaPKo hyökkäsi

Hieman hapuilevan alun jälkeen kotijoukkue SaPKo siirtyi johtoon Viljami Wacklinin laukoessa Rautiolan patjoista kimpoilleen kiekon verkkoon. Wacklinin vapautti maalintekoon Nikke Kettukangas.

Toisen erän alkupuoliskolla SaPKo värkkäsi kaksi maalia suorasta hyökkäyksestä Peliittojen raskasjalkaisen viisikon tippuessa lopullisesti ottelun kyydistä. SaPKon nimellinen kolmosketju Teemu Lepaus-Juuso Forsström-Samu Markkula vei kiekon säännöllisesti hyökkäysalueelle luoden säännöllisesti laukaukseen johtaneita tilanteita.

Kotijoukkueen tehottomuus ylivoimalla sai helpotusta kolmannen erän alkajaisiksi, kun Ville Paalanen sijoitti kiekon täydestä vauhdista yläkulmaan. Paalasen ohella myös Mikko Lahtela ja Kristian Kangas pelasivat läpi ottelun vahvasti puolustussuuntaan.

Peliitat sai aikaan vain 15 laukausta kohti nollapelin pelannutta Antti Leskistä. SaPKon aktiivinen puolustuspeli ei avannut heinolaisille mahdollisuuksia eri syöttösuuntiin ja sitä kautta vaarallisiin maalipaikkoihin.